reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

miromirka - ja leczę się u dr Jerzego Przybycienia - ginekologa.
a póki co teraz chwilowo u immunologa dr Tchórzewskiego - czekam na szczepionki limfocytami mojego męża :)

reklama
a no tak:) przepraszam poleciłaś mi go wcześniej.

A jak dziewczyny sądzicie, macie jakieś potwierdzone przypadki tj. znacie kogoś komu pomogły te szczepienia? ja tak sobie myślę że pewnie jakby przebadać wszystkie kobiety dzieciate i w ciąży.. to pewnie u wielu wyszły by jakieś tam nieprawidłowości, które i nam powychodziły, tylko mało kto robi tyle tych badań..

dziewczyny, znalazłam listę badań, które mi zostały do zrobienie, kiedy lekarz powiedział że to mąż i już ich nie robiłam.
Mutacja czynnika V Leiden 200zł
Mutacja genu protrombiny 20210 200zł (chociaż tu mam wrażenie że mam tak zapisane że jedno z drugim 200zł)
Mutacja genu MTHFR C 677 T i mutacja genu MTHFR A 1298 C 250ZŁ
Aktywność białka C 60zł
Aktywność białka S 80zł
i właśnie nasze kochane Allo-MLR+ test cytotoksyczny na Wielickiej 219,95zł od pary

Zula z tego co sie orientuje , to chyba jednak trzeba byc z w szpitalu, nie wiem jak to jest jak np. poronisz w domu , a w szpitalu badają płód.
Jeśli chodzi o tydzień ciązy, to chyba nieważne, juz od zapłodnienia traktują jako dziecko.
Tak na prawde wszystko zależy od szpitala, w pierwszej ciazy miałam zabieg w miedzylesiu, i nawet nikt sie nie zająknał że jest taka możliwośc.
a w szpitalu w wawie - św. zofii, lekarz po pierwsze zaproponował rozmowe z psychologiem i od razu przekazał infomację, że szpital wystawia zaświadczenia o urodzeniu martwego dziecka.
Na jego podstawie najbliższy urzad miasta- akt zgonu, który upoważnia do ubiegania się o urlop macierzyński.
Ja akurat nie korzystałam, bo stwierdziałm że szybciej dojde do siebie, jak wróce do pracy i normalnośći, wiec na zwolnieniu byłam tylko dwa tygodnie.
ale dla niektórych dziewczyn to może byc wybawienie.

eh , wiem juz ze dostaje paranoi z tymi wszystkimi badaniami...
chyba powinnam sie juz skupic na staraniach, a nie stresowac sie i szkuac jeszcze innych "chorób" . No sama juz nie wiem co robić :-(
A tak jak mówisz, trzeba jakoś wrzucic na luz, bo opórcz dni płodnych... to i spokój ducha sie przyda...

Miromirka, to nawet niezłe ceny, w porównaniu do tych z Łodzi, to niebo o ziemia:-)
Jesli chodzi o szczepionki, to ja sie zdecydowałam głownie z tego powódu , że mam w swoim otoczeniu koleżanki , które po kilku poronieniach , po szczepieniach donosiły...
Z drugiej strony np . bardzo znana lekarz z wawy Jerzak, u której dużo dziewczyn z powodzeniem się leczy, w ogole nie wierzy w badanie MLR i jego wpływ na ciąże.

Najgorsze ze my w tym wszystkim jak króliki doświadczalne.. nie wiadomo na czym sie skupic i komu zaufac.:-(

Ostatnia edycja:
aaa zapomniałam Miromirka, ja bede upierdliwiec z tymi komórkami NK,
ale na Twoim miejscu to badanie tez bym zrobiła..
poczytaj w necie, niestety to cholerstwo jest tez dużym zagrożeniem do ciąży.

Misiejku - tak pół żartem pół serio: mało masz choróbsk wykrytych?:) nie masz już więcej:) trzeba się tego trzymać i już. Dziękuję Ci też za wszystkie informacje

A ja chciałam Wam napisać jakie mam wyniki wczorajszych badań (to był 4dpt) TSH 1,07, FT3 2,20, FT4 1,18, Estradiol 141,30 Progesteron 23,40, Prolaktyna 15,57 - chyba po raz pierwszy ni emam się do czego przyczepić:) Jak Wy myślicie?

Barbinko wróć:(

Zula no super wyniki :-), a powiedz jak sie w ogole czujesz, masz jakies objawy ,że sie udało ;-)??
Jaki teraz plan ?

hehe dobrze napisałas :-), przyznaje z reka na sercu, ze w tej kwestii niestety psychol jestem, od zawsze latam do tych lekarzy jak na sraczke , za przeproszeniem ;-)
Jesli chodzi o zdrowie , zawsze wszystko w czarnych barwach widzę...
jak mała plamka , to na pewno rak, jak kłuje w boku to pierwsza myśl - marskośc wątroby itd... zwariowac od tego można..

ostatnio hit ! wstyd sie przyznac.. wymysliłam sobie opryszczkę na narządach rodnych... poleciałam od razu do ginekologa, mało mnie nie wyrzuciła za drzwi , bo latam do niej praktycznie co tydzien z czyms nowym:sorry:
oczywiscie okazała sie że to jakas mała krostka..
ale weekend oczywsicie cały popsuty miałam.. :-p

reklama
Zula myślę że bardzo ładne wyniki:)

Misiejek- zrobię i te komórki NK
Wiadomo jak jest, kupy kasy nie mam, ale pomału po 1 będę sobie robić. Bardzo bym chciała wiedzieć co i gdzie można zrobić na NFZ. Od lekarzy niczego się nie dowiedziałam. Powiedział że da mi skierowanie i wychodzi na to że chodziło mu o Wielicką, ale nie wiem czy będę za to płacić czy nie... znalazłam tylko info że w Novum w Warszawie, po skierowaniu od lekarza można odbyć konsultację genetyczną na NFZ po 3 poronieniach lub więcej, ale czy badania wtedy też? nie wiem

Do góry