reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
mam nadzieje że Barbinka sie nie obrazi że ją "sprzedaje " :sorry:,
ale smsem potpytałam, wszystko u niej w porządku , tylko zaganiana bardzo ;-),
ma skrobnąc lada dzień.

dobra żegnam, uciekam z pracy, dzisiaj testuje nowego ginekologa :-)
zobaczymy co powie jak usłyszy ze lecze sie u malinowskiego , moze nie bedzie chciał kontynuowac leczenia
Chce miec kogos dobrego pod ręka, bo moja gina , nie nadaja sie do trudnych przypadków...

misiejek - uśmiałam się po pachy. Widzę, że jesteś nawet ode mnie lepsza a ja już myślałam, że jedyną hipochondryczką na forum jestem:) Czuję się wyśmienicie - niestety napewno NIE jak w ciąży...

Zula no to jesteśmy we dwie NIE czujące się na ciążę;-) Chociaż musze przyznać że dzisiaj tempka poleciała w górę, piersi też bolą z deka. No nic - jutro mam urlop bo córka ma ślubowanie więc zatestuję. Niestety z testami ciążowymi z allegro (zamówiłam pierwszy raz od tego dostawcy) lecą sobie w kulki bo ich dalej nie ma :angry: Wrrrrrr A wyniki masz super !!! Nie mogłaś betki przy okazji skrobnąć??

Misiejku to ty jak moja mama hehe . Po przeczytaniu encyklopiedii medycznej miałam większość chorób w niej opisanych a że pracuje razem ze mną w szpitalu to przebadana jest we wszytskie strony a w domu ma leki na wszystkie schorzenia - nawet do apteki nie muszę chodzić:-)

Co do tego zaświadczenia o urodzeniu martwego dziecka to myślę że Miromirka nie będzie mieć problemu bo zawiozła płód do badania. Przysługuje wtedy połowa urlopu macierzyńskiego i zasiłek pogrzebowy.

Barbinko
właśnie gdzie jesteś??? A czemu Ty taka zaganiana jesteś hę???

Truskaweczko jak po szczepionce i wizycie bo chyba już ją miałaś??? Nie wpisałąś sie na listę i musiałabym grzebać w postach:)

Ja wczoraj byłam na zebraniu w szkole córki i jaja jak berety bo jeden z chłopców (bardzo agresywny, bijący dzieci, psujący i rzucający przedmiotami ) uderzył moją Alę w twarz na świetlicy. Więc moja Ala po pierwszym szoku sie zdenerwowała i mu ODDAŁA też z liścia. I co na to panie?? Że bardzo dobrze zrobiła. Resztę napiszę jak przyjadę bo lecę na tańce z córką.

Ostatnia edycja:
Miromirka jeśli chodzi o badania genetyczne ( mutacja typu czynnika V typu Leiden, genu protrombiny i obie MTHFR) to przysługują Ci na NFZ. Po 2 poronieniach dostaje się skierowanie na badanie kariotypu a po 3 też na pozostałę. Musisz tylko dostać skierowanie do Poradni Genetycznej od ginekologa albo od lekarza rodzinnego (ginekolodzy przyjmujący prywatnie chyba nie mogą wystawiać skierowań na NFZ).

Jeśli chodzi o badanie MLR w Prokocimiu to ostatnie robiłam pod koniec sierpnia i wykonują je w środy i czw. Musisz się na nie zgłosić z partnerem. Jeśli nie chcesz tam spędzić połowy dnia to niech najlepiej jedno z Was zajmie się rejestracją i płaceniem (na lewo od głównego wejścia, trzeba mieć dowody osobiste żeby spisać dane) a drugie od razu stanie w kolejce do pobierania krwi (piętro niżej ). Zanim załatwi się formalności (rejestrację i opłatę, a kasa znajduje się dla ułatwienia w drugiej części budynku do której prowadzi labirynt korytarzy) to kolejka do pobierania krwi jest już strasznie długa.. W jednym miejscu pobierają krew od wszystkich: dzieci z poradni , od nas itp.

W ogóle moje dziecko wyrasta na obrońcę uciśnionych bo broni dzieci (zwłaszcza koleżanki) i panię przed tym gagatkiem :-) Ja też jej już nie będę za to krytykować bo w sumie też uważam że dobrze zrobiła bo moze już więcej już nie uderzy:)

A dla mnie dziewuszki jest jeszcze mała nadzieja bo dzisiaj tempka wzrosła, piersi zaczęły bardziej boleć i brodawki się powiększyły. Ale niestety jednocześnie odczuwam lekki ból pęcherza, obawiam się wziąć cokolwiek bo nie wiem czy mogę....

Miromirka tak jak Karola napisała ja też miałam kariotypy i trombofilię zbadaną na NFZ po 3 poronieniu (ale udokumentowane miałam 2 bo z jednym nie pojechałam w ogóle do szpitala). Mnie skierowanie wystawił gin do którego chodziłam prywatnie ale kazał mi przyjechać do poradni przyszpitalnej i stamtąd mi wypisał.

Witajcie, jestem już po wizycie ogólnie maluszek dobrze sie rozwija ma już 50mm :) ale martwi mnie wynik badania toksoplazmozy bo wyszedł wątpliwy i Pani prof. kazała mi powtórzyć wynik i zapisac się do lekarza chorób zakaźnych :( mam nadzieje że to da sie wyleczyc żeby fasolka sie nie zaraziła...i jak zwykle pod górkę kolejny wydatek na lekarza i kolejna obawa czy będzie wszystko dobrze. Z tego wszystkiego poszlam dzisiaj na zajęcia gimnastyki dla kobiet w ciąży żeby się trochę zrelaksować :)
Pozdrawiam was gorąco i trzymam nadal za was wszystkie kciuki.

Madzik super:-), dużo zdrowia dla Ciebie i fasolki:-),
toxoplazmoze można tez leczyć w ciążym, zreszta jesli wynik wątpliwy ,
to moze sie okazac że jednak nie jestes w "trakcie".
A kiedy masz wynik powtórnego badania?

No powiem Wam ,że chyba w końcu znalazłam ginekologa idealnego,
wczoraj na wizycie chyba 40 min siedziałam, przejrzał wszystkie moje badania, po kolei dokładnie każde tłumaczył.. w sumie wiecej sie od niego dowiedziałam niż od Malinowskiego:sorry:
Nie ukrywam też, co dla mnie jest bardzo ważne, że w końcu lekarz który popiera .. szczepionki;-)i ma wiele szacunku do Malinowskiego..

Bedzię kontynuował leczenie , które zlecił Malinowski,
jedynie co zmienił, to że acard jednak caly czas, a nie od 16 dnia cyklu,
a na mutacje MTHFR nie zwykły folik, tylko kwas foliowy na recepte 15 mg.
( zreszta kóry i tak sama juz biorę jakiś czas)

Znowu dostalam pakiet badań, ale juz takich typowych przed ciaza, hormony,
toxo itd..
Wielkim plusem jest , że na co dzien pracuje tez w szpitalu Św. Zofii, wiec
póki co bede sie go trzymać.

reklama
dziękuje karol.a, cieszę się że będę mogła je zrobić na NFZ bo to jednak spora suma.Lekarz, do którego teraz chodzę (tymczasowo) powiedział że da mi skierowanie, przyjmował w prywatnej klinice,ale też w szpitalu w poradni więc pewnie ma uprawnienia. Tylko mam jeszcze jedno pytanie, gdzie jest Poradnia Genetyczna? na Prokocimiu? Bo nie znalazłam w necie konkretnej info, a on też pewny nie był.. mówił że Prokocim.

Do góry