reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Arda - byłam na wlewach chyba z 10 razy i spotykałam ciężarówki, więc intralip jak najbardziej działa i dziewczynom udaje się zajść w ciąże. Trzymam kciuki, żeby Ci się w końcu udało :tak:W środę idziemy badać te NK :baffled: Ciekawe kiedy wynik będzie.

marlena - ja też słyszałam, że dolewają wód płodowych, tylko w nie wszystkich Szpitalach to robią.

Lilia! Lecimy do lab, obysmy doczekaly dobrych wiesci :) z tego co pamietam to wynik immunofenotypy jest za tydzien, ale ja robie tez Treg, a to trwa 2 tygodnie. Oby intralipidowych brzuszkow przybywalo!

Plastulinka, ja osobiscie nie ufam skrajnym opiniom na temat prof. Ale kto wie co mnie jeszcze w zyciu czeka :)

Cześć dziewczynki.Widzę że na forum same dobre wieści.
Piastunko widzę że u ciebie oczekiwanie na dobre wieści...Życzę ci z całego serca jak najszybszych dwóch kresek na teście.Progesteron można wziąść zapobiegawczo ,nic się nie stanie a będziesz spokojniejsza.Zawsze można odstawić po negat. teście.Ale z góry zakładam że oczywiście będzie fasolka !!!!!!.Ja dziewczyny jutro rano mam wizytę u Dubrawskiego , ciekawe co mi powie? Aaa tego kwasu
Foliowego w postaci metafoliny nigdzie nie ma .cz któraś z was gdzieś go kupuje bo z aptek wycofany

Plastulinka - obecnie chyba tylko ja z forum chodzę do prof. Malinowskiego, skierował mnie zreszta do niego jeden z warszawskich ordynatorow, jak zbadali wszelkie "standardowe" rzeczy i nic nie znaleźli. Na razie jestem bardzo zadowolona bo tak daleko jak obecnie jeszcze nie zaszłam, i wszystko na razie idzie zgodnie z przedstawionym na pierwszej wizycie scenariuszem. Uspokaja mnie tez to ze w poczekalni zawsze jest dużo kobiet w ciazy a wiec musi działać. Samo miejsce natomiast delikatnie mówiąc jest mocno specyficzne...

Karpidlak a skąd :-D Dopiero jak wyszła mi cukrzyca ciążowa. Ale nawet przy cukrzycy nie było tak restrykcyjnych zaleceń, a IO jest łagodniejszą przypadłością. Na moje oko możesz spokojnie trochę poluzować, ale niech się wypowiedzą dziewczyny na diecie. Ja byłam wiecznie głodna, więc jadłam mniejsze porcje ale co 2h. A na samych białkach i warzywach wydaje mi się, że ciężko dziecku dostarczyć wszystkich składników odżywczych.
Co do profesora to ja nie byłam u niego, ale wydaje mi się, że masz rację. Wynika to chyba z tego, że nie tylko szczepionki są skutecznym leczeniem naszych przypadłości, czasami inne - tańsze leki wystarczą. A on wszystkie przypadki traktuje identycznie.

Susana - iherb.com, nutrilabo, allegro.

Ostatnia edycja:
Ja szczerze mówiąc prawie wogole nie trzymam diety. Mam trochę nadwagi ale w tym akurat nie doszukiwala bym się problemu. Jerzak zdiagnozowala mi io ale chyba na wyrost bo suma 3 badać insuliny nie wynosiła nawet 70 a sama wcześniej powiedziała że stwierdza io jak suma jest minimum 80. Nie wiem, może robię źle ale serce mi podpowiada że to nie jest powód poronien. Jak kiedyś byłam pół roku na diecie i schudłam 20 kg to w tym czasie przytrafily y mi się 2 ciaze biohemiczne i pusty pecherzyk.

Ja dzisiaj odebrałam wyniki B12.którą zrobiłam na własną rękę.Jeżeli na ten MTHFR nie ma leku tylko kwas metafoln. B 6 i B 12, ( a tak jak pisałyście prawie każda ma ten MTHFR)to po co robić badanie tej mutacjii skoro i tak lekarze dają to samo.Ja mam niedobór. B 12 bo 188 przy normie 196 -960.Poszłam do internistki i powiedziała że mam poziom staruszki , powinnam mieć około 400.Dała mi z miejsca zlecenie na zastrzyki z B 12. Powiedziała że lepiej zastrzyki bo mi się w tabletkach może nie wchłaniać .Zleciła 1× w tygodniu przez 4 tygodnie a póżniej przez pół roku.raz na miesiąc.Nawet jej nic nie mówiłam o ciąży planowanej,tylko zaniosłam wynik(.30 zł pryw)a ona że kobieta żeby się dobrze czuć powinna mieć około 400.(ato bardzo mądra doktórka) Tak że zachęcam dziewczyny do zbadania pozuomu tej B 12 bo może się okazać iż mimo przyjmowania jej przez was w tabletkach macie niskie poziomy tak jak ja.

reklama
Do góry