reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Nafoczko- daj sobie jeszcze czas na swobodne staranka. Może potrzeba trochę luzu i spotkania. Ja nie chodzę wogole na monitoring, czuję po objawach ze mam owulacje i staram się nie myśleć o tym.
Co do rodziców. Moja mama bardzo dużo przeszła w zyciu- poronienie, 2 nowotwory, usunięcie jajnikow, 4 operacje na nerki, alkoholizm taty i wiele, wiele innych...Przez to wszystko ma głęboką depresję a mój tata i siostra nie potrafią jej zrozumieć. Ja staram się jej pomoc ale na odległość jest trudno. Oni się tam kłócą a ja przeżywam podwójnie bo każdego z nich po trochu rozumiem...a

Hej dziewczynki! Dzięki, że pytacie. U mnie ok. Brzuch przestał bolec, inne objawy wciąż sa. Schiza mam oczywiscie, bo teraz jest 8t3d- 2 ciąża zatrzymała sie na tym etapie. W piątek ide na samo usg na lepszym sprzęcie. Do tej pory chyba osiwieje.
Plastulinka, to trzymam kciuki żeby za tydzien były II.
Nafoczka, no pewnie! Odpuść na troche i zobaczysz. Dał Ci metkę?

Plastulinka, przykro czytac, ze masz taka skomplikowana sytuacje. A mama sie leczy w zwiazku z depresja?

Karpidlak, super, ze wszystko ok! Byle do piatku :)

Portia, chetka na slodycze to jak najbardziej dobry objaw, w koncu z czegos musza byc te dodatkowe kg ;) ciesz sie, ze mdlosci odpuscily iw racasz do zywych :)

dziekuje za wsparcie, troche mi po tej wizycie zle bo poczulam sie tak jak to Espa kiedys okreslila "zepsuta"... a to troche boli tylko nikt nie mowil ze bedzie latwo..
Pladtulinka, ja mieszkam z tesciami i systematycznie slysze ze mamy tylko Karola a w ich rodzinie nikt nie mial problemu, min. to trojka /tesciowa ma piatke/.. i takie tam, nie rozumieja nic :-( zycie...
Karpidlaczku, nie dal ani metki ani sterydu- w tym ma swoja wersje:(

Portia ja używam babbysound b i jestem z niego zadowolona.Kiedy nie czułam ruchów dawał mi spokój a teraz jak długo nie czuję małej jest bardzo pomocny bo ona wtedy zaczyna kopać:-)

Portia cieszę się, że babasek zdrowy i że jesteś już tak daleko. Teraz już spokojne 6 miesięcy przed Tobą z detektorem:-)
Plastulinka to oszczędzaj się przez ten tydzień. Jakiś progesteron już bierzesz czy czekasz na test? Szkoda, że tak wyszło z gośćmi, tak to bywa, nie przejmuj się za bardzo.
Nafoczko dobrze, że tak udało Ci się załatwić z dr Przybocieniem. To ważne, żebyś na początku ciąży nie musiała krążyć sama do lekarza. To ciężkie, a przecież nerwy dojdą. Co on Ci przepisał w takim razie skoro żadnego sterydu?
Karpidlak fajnie, że ból przeszedł.
Arda ja w dniu transferu wzięłam wlew ivik. Mam nadzieję, że pomoże.
Dziewczyny biorę lutkę pod jężyk i lutinusa, razem 400. Myślicie że powinnam dorzucić dupka? Staram się nie denerwować. Brzuch raczej delikatnie czasami pociągnie, wcześniej po transferze bardziej bolał. Modlę się, żeby było wszystko dobrze.
Apolinko i Gogaćku buziaczki:-D

Gosiu nie biorę dupka bo Jerzak kazała mi zrobić poziom progesteronu razem z bhcg i boję się ze jak go wezmę to poziom będzie ok i nie przepisze mi. Myślę o tym cały czas, jak myślicie brać?
Ja jestem około 4 dni po owulacji i brzuch już zaczynamy mnie boleć jak na @. Bardzo często też boli mnie jajnik z którego była owu. Mam nadzieję ze to dobry znak a nie jakaś torbiel ������.
Karpidlak- kciuki zaciśnięte od teraz aż do piątku. Cieszę się ze bol brzucha minął.
Bardzo się cieszę ze dobra passa trwa. Większość już jest zaciazona, reszta to tylko kwestia czasu:) no i żadna na szczęście nie straciła swojego maleństwa. Oby tak dalej!!!

Plastulinka, ja nie brałam dupka. Zapisała mi dopiero jak przyszłam z beta i pierwszym bhcg.
To zaciskam mocno kciuki. Mnie w zaciazonym cyklu bolał brzuch po owu dość mocno. A tydzien po było mi strasznie niedobrze i wymiotowałam.

reklama
Witam Was :)
Jestem tu nowa :)
Czy jest tu jakas dziewczyna ktora byla leczona sterydem dexamethasonem na obnizenie komorek NK?
Pytam bo nie moge nigdzie znalezc zadnych informacji na temat tego leku i zastanawiam sie czy jestem dobrze leczona...

Do góry