reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Nafoczko- daj sobie jeszcze czas na swobodne staranka. Może potrzeba trochę luzu i spotkania. Ja nie chodzę wogole na monitoring, czuję po objawach ze mam owulacje i staram się nie myśleć o tym.
Co do rodziców. Moja mama bardzo dużo przeszła w zyciu- poronienie, 2 nowotwory, usunięcie jajnikow, 4 operacje na nerki, alkoholizm taty i wiele, wiele innych...Przez to wszystko ma głęboką depresję a mój tata i siostra nie potrafią jej zrozumieć. Ja staram się jej pomoc ale na odległość jest trudno. Oni się tam kłócą a ja przeżywam podwójnie bo każdego z nich po trochu rozumiem...a

Hej dziewczynki! Dzięki, że pytacie. U mnie ok. Brzuch przestał bolec, inne objawy wciąż sa. Schiza mam oczywiscie, bo teraz jest 8t3d- 2 ciąża zatrzymała sie na tym etapie. W piątek ide na samo usg na lepszym sprzęcie. Do tej pory chyba osiwieje.
Plastulinka, to trzymam kciuki żeby za tydzien były II.
Nafoczka, no pewnie! Odpuść na troche i zobaczysz. Dał Ci metkę?

Plastulinka, przykro czytac, ze masz taka skomplikowana sytuacje. A mama sie leczy w zwiazku z depresja?

Karpidlak, super, ze wszystko ok! Byle do piatku :)

Portia, chetka na slodycze to jak najbardziej dobry objaw, w koncu z czegos musza byc te dodatkowe kg ;) ciesz sie, ze mdlosci odpuscily iw racasz do zywych :)

dziekuje za wsparcie, troche mi po tej wizycie zle bo poczulam sie tak jak to Espa kiedys okreslila "zepsuta"... a to troche boli tylko nikt nie mowil ze bedzie latwo..
Pladtulinka, ja mieszkam z tesciami i systematycznie slysze ze mamy tylko Karola a w ich rodzinie nikt nie mial problemu, min. to trojka /tesciowa ma piatke/.. i takie tam, nie rozumieja nic :-( zycie...
Karpidlaczku, nie dal ani metki ani sterydu- w tym ma swoja wersje:(

Portia ja używam babbysound b i jestem z niego zadowolona.Kiedy nie czułam ruchów dawał mi spokój a teraz jak długo nie czuję małej jest bardzo pomocny bo ona wtedy zaczyna kopać:-)

Portia cieszę się, że babasek zdrowy i że jesteś już tak daleko. Teraz już spokojne 6 miesięcy przed Tobą z detektorem:-)
Plastulinka to oszczędzaj się przez ten tydzień. Jakiś progesteron już bierzesz czy czekasz na test? Szkoda, że tak wyszło z gośćmi, tak to bywa, nie przejmuj się za bardzo.
Nafoczko dobrze, że tak udało Ci się załatwić z dr Przybocieniem. To ważne, żebyś na początku ciąży nie musiała krążyć sama do lekarza. To ciężkie, a przecież nerwy dojdą. Co on Ci przepisał w takim razie skoro żadnego sterydu?
Karpidlak fajnie, że ból przeszedł.
Arda ja w dniu transferu wzięłam wlew ivik. Mam nadzieję, że pomoże.
Dziewczyny biorę lutkę pod jężyk i lutinusa, razem 400. Myślicie że powinnam dorzucić dupka? Staram się nie denerwować. Brzuch raczej delikatnie czasami pociągnie, wcześniej po transferze bardziej bolał. Modlę się, żeby było wszystko dobrze.
Apolinko i Gogaćku buziaczki:-D

Gosiu nie biorę dupka bo Jerzak kazała mi zrobić poziom progesteronu razem z bhcg i boję się ze jak go wezmę to poziom będzie ok i nie przepisze mi. Myślę o tym cały czas, jak myślicie brać?
Ja jestem około 4 dni po owulacji i brzuch już zaczynamy mnie boleć jak na @. Bardzo często też boli mnie jajnik z którego była owu. Mam nadzieję ze to dobry znak a nie jakaś torbiel ������.
Karpidlak- kciuki zaciśnięte od teraz aż do piątku. Cieszę się ze bol brzucha minął.
Bardzo się cieszę ze dobra passa trwa. Większość już jest zaciazona, reszta to tylko kwestia czasu:) no i żadna na szczęście nie straciła swojego maleństwa. Oby tak dalej!!!

Plastulinka, ja nie brałam dupka. Zapisała mi dopiero jak przyszłam z beta i pierwszym bhcg.
To zaciskam mocno kciuki. Mnie w zaciazonym cyklu bolał brzuch po owu dość mocno. A tydzien po było mi strasznie niedobrze i wymiotowałam.

reklama
Witam Was :)
Jestem tu nowa :)
Czy jest tu jakas dziewczyna ktora byla leczona sterydem dexamethasonem na obnizenie komorek NK?
Pytam bo nie moge nigdzie znalezc zadnych informacji na temat tego leku i zastanawiam sie czy jestem dobrze leczona...

Do góry