reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzięki jeszcze raz Kochane! Ja już od początku ciąży sama sobie zaordynowalam lezenie takze o to się nie bojcie ;) tyle tylko, że teraz nie robię jedzenia i nie biorę prysznica 3x dziennie z okazji upałów także włączyłam tryb leń ekstremalny. Co do serduszka to właśnie to, że nie biło miarowo jest problemem + ta wielkość, ale jak lekarz w to Maleństwo nie wierzy to wiadomo, że ja je kocham jeszcze bardziej. Pozostaje się modlić i czekać.

Raptus no masz Ty szczęście , że się odezwalas! Późno, ale Ci wybaczam ;) cieszę się, że jest lepiej i jesteście spokojniejsi! Teraz możemy spać spokojnie.

No i jeszcze donoszony Julek Kruszek i cycowiski ;) oby tylko takie informacje się tu pojawiały! !

Portuśka moja! Ty przeczuwaj dalej Kochana i płyn na tej fali! Daj znać jak wrocisz od doktorka!

Wszystkim pięknej nocy życzę :*

reklama
Ale tu same dobre newsy! Aż miło wchodzić:) a jak tam staraczki nafoczka, plastulinka? U nas 4 cykl juz leci... Z dieta troche lepiej, bo kupiłam z. Waszego polecenia " dietę z niskim IG" i uważam, że jest super. Jedna rzecz mnie zszokowała, że mozna jesc gotowane zimne ziemniaki, bo po obróbce zmienia sie struktura skrobi i IG jest na poziomie 25.

Witajcie:-) Trochę mnie tu nie było. Przez ostatni tydzien źle się czułam bardzo, wymioty, nudności i do tego ten straszny upał. Dla mnie najlepsze temp to 25 stopni max. Wczoraj byłam na wizycie no i wszystko ok, dzidziuś ma 0,88 cm, to jest 7 tydzień, serduszko bije. Nie miałam tylko robionego echa serca dzieciątka. Założoną mam kartę ciąży i tak termin wstępnie według usg mam na 25 marca, ale to jeszcze może się zmienić. Wszystko mi w macicy się wygoiło i teraz ma równą strukturę. Nadal mam brać clexan 0,4, dupha, i folik. Podobno clexan ma brać do 12 tyg ciąży i jak wszystko będzie ok to się odstawi. Następną mam wizytę 28 sierpnia. W poniedziałek musze zadzwonić do poradni genetycznej w Kielcach i się zapisać na badania prenatalne bo trzeba tam trochę poczekać także zapis już. Powiem Wam że w ogóle mnie odrzuca od wędlin, mięsa.Jem chleb z masłem i pomidorki. Owoce też pasują no i rosołek i zupy warzywne. A ja tak przepadałam za kiełbaską swojską:-). Cieszę się z dobrych wieści na forum, super i strasznie miło się czyta. My wszystkie jesteśmy i będziemy Mamusiami, mamy tę moc:-D

Hej dziewczyny, moja czwartkowa beta 29:) w poniedziałek mam powtórzyć i podejść do mojej Pani Doktor, choc usg raczej nie chciałabym robic zawsze robiłam za wcześnie a potem zaczynał sie stres. Trzymajcie błagam za mnie kciuki bo strasznie sie boje, pije melisę i mam nadzieję że nie zwariuje. To co mnie martwi to ze z usg wynikało ze raczej nie bede miała owulacji a jak była jakaś słaba to i szanse na dobra ciaze mogą byc mniejsze?

Kochana dziekuje ze pytasz :-* wydaje mi sie jakbym sama tu juz zostala z Portia i Karpidlaczkiem... sa dziewczyny co sie pojawiaja i zachodza i znikaja a mi sie wlecze i wlecze.. ale prosze Boga zebym nie zachodzila jesli historia mialaby sie powtorzyc.. moze tak ma byc... no ale smece ;-) ciesze sie kazda kropeczka bo daje nadzieje. ja jestem 5dpo wiec jeszcze troszke, niby mam podwojne doladowanie.. do moich 40%dodal doktorek 40 suma sumarum nie jest zle ;-) a jeszcze jedno: synek zapytal kiedy pojedzie do brata, wiec mu wytlumaczylam ze nie ma brata, a on na mnie nakrzyczal ze ma tylko umarl i jest w niebie... ehhh ale zasmecilam :-(

Ostatnia edycja:
Nafoczka na pewno lepiej chwile dłużej poczekać i zeby sie dobrze skończyło, a ja sie właśnie obawiam czy przy kaprawej owulacji zaraz sie nie okaże z to puste jajo albo cos w stylu wiec na razie sie nie cieszę ale z kimś sie musiałam podzielić, wiec Wam pisze. A ja zakładam ze zaraz Ty tez zobaczysz pozytywny wynik no a synka masz kochanego.

reklama
Kochana dziekuje ze pytasz :-* wydaje mi sie jakbym sama tu juz zostala z Portia i Karpidlaczkiem... sa dziewczyny co sie pojawiaja i zachodza i znikaja a mi sie wlecze i wlecze.. ale prosze Boga zebym nie zachodzila jesli historia mialaby sie powtorzyc.. moze tak ma byc... no ale smece ;-) ciesze sie kazda kropeczka bo daje nadzieje. ja jestem 5dpo wiec jeszcze troszke, niby mam podwojne doladowanie.. do moich 40%dodal doktorek 40 suma sumarum nie jest zle ;-) a jeszcze jedno: synek zapytal kiedy pojedzie do brata, wiec mu wytlumaczylam ze nie ma brata, a on na mnie nakrzyczal ze ma tylko umarl i jest w niebie... ehhh ale zasmecilam :-(

Nafoczka jak się rozpakuje to przekazuje Ci pałeczkę &&&&&&

Do góry