reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród

ja rodziłam 10 lat temu więc chętnie sobie pamięć odświeżę :) słyszałam że są np szkoły przy szpitalach i jak się upatrzy już jakiś szpital to wtedy dobrze pójść do takiej szkoły przyszpitalne bo można poznać położne które tam pracują, czasem nawet podobno pokazują sale porodowe- więc można się trochę oswoić z miejscem i z ludźmi którzy będą uczestniczyć w naszym porodzie

Ja też nie mogę się doczekać tych ciuszków i zakupów :))

reklama
Dla mnie ciąża to nowe doświadczenie, póki co nie skupiam się na tym co będzie za 8 mieś. :-) Teraz myślę tylko o tym jak brzunio będzie rósł. Choć w kwestii porodu, to mój gin. powiedział żeby nie unikać seksu w ciąży, wiadomo wszystko bardziej delikatnie, ale podobno dzięki temu jakby to ująć"cały czas jesteśmy aktywne " :-D

w pewnym okresie ciazy seks juz nie jest wskazany :] chyba ze chcesz przedwczesnie rodzic - ale poki co hulaj dusza :D i co najlepsze bez ograniczen ;)

Ja już szukam informacji na temat lekarzy, szpitali, porodów naturalnych i porodów w wodzie w moim mieście. Chciałabym wiedzieć wszystko już teraz, natychmiast, chciałabym już kupować ubranka i pieluszki. Nie wiem, czy to jest powszechne? Równocześnie - tak naprawdę - ciągle mam wiele obaw, czy ciąża się utrzyma i pewnie do końca pierwszego trymestru te obawy mnie nie opuszczą.

No nie opuszczą.. chyba każdy się stresuje. Ale to chyba nie przeszkadza, żeby kupować piękne ubranka bo przecież wszystko pójdzie zgodnie z planem. A porodem warto się wcześniej interesować. Ja rodziłam w szpitalu, w którym byłam pierwszy raz w życiu i drugi raz tam już nie wróce:D

Wiem że to jeszcze wcześnie ale jak chcecie dowiedzieć się czegoś bliższego o cesarce to służę radą....trzy mam już za sobą a czwarta mnie czeka........

adusia 3 cesarki? szok.. napisz dlaczego rodzilas wszystkie dzieci przez cc i czy lekarz nie mowil nic, ze to juz bedzie 4 operacja??

Z tego co wiem to jeśli pierwsze dziecko przychodzi na świat przez cc to każde kolejne tez musi. Moja kuzynka ma trójkę synów przez cc tylko przy trzecim byly już problemy. Myślałam, że można mieć max 3 dzieci a tu proszę 4! :D Gratuluje pociech! :) Adusia a cesarkę miałaś z wyboru??

Wiolcia ja jestem po cc (po dwóch dobach porodu i 4 godzinach parcia malej zaczelo spadac tetno bardzo gwaltownie) i moj lekarz w Polsce badajac blizne po cc powiedzial, ze mam duze szanse na porod naturalny i to nie jest tak, ze jak sie miało cc to juz nie masz na porod sn czy odwrotnie. To wszystko zalezy od czasu (mnie powiedzial min 2 lata roznicy miedzy dziecmi, to znaczy miedzy urodzeniam jednego a zajscie w ciaze z drugim). To wszystko zalezy od wielu czynnikow, ktore faktycznie czesto powtarzaja sie przy drugim porodzie np zanik akcji porodowej, brak rozwarcia czy inne rozne i one faktycznie skoro tak było przy pierwszym porodzie moga sie powtorzyc ale to wszystko zalezy od lekarzy. Mnie meczyli bo chcieli, zebym szybko urodzila robili wszystko, kroplowki, czopki, masaz szyjki, naciskanie na brzuch... przebijanie pecherza plodowego ...koszmar. Miałam jeszcze 2 tygodnie ale wiesz, niech sie tylko szybko lozko zwolni... dlatego powiedzialam, ze nie rusze sie z domu teraz dopoki nie bede miała regularnych skurczy albo nie odejda wody. Wole sobie siedziec w domu, wziac prysznic, sama sie wydepilowac, zjesc cos, zrobic lewatywe niz zeby ktos obcy mi to robil, i zebym dwa dni nic nie jadla ( nnie dostałam ani jednej kroplowki z "jedzeniem" to jak po dwóch dobach porodu moglam miec sile na urodzenie dziecka?) Do szpitala mam bardzo blizniutko :)

reklama
co do mojego porodu to ja rodziłam przez 10 godzin w tym przez 5 ostatnich godzin miałam skurcze co 30 sekund:dry: żadnego znieczulenia nie dostałam bo w tym szpitalu po prostu go nie dają nawet jak się chce zapłacić:baffled:
Z tego co wiem to jeśli pierwsze dziecko przychodzi na świat przez cc to każde kolejne tez musi. Moja kuzynka ma trójkę synów przez cc tylko przy trzecim byly już problemy. Myślałam, że można mieć max 3 dzieci a tu proszę 4! :D Gratuluje pociech! :) Adusia a cesarkę miałaś z wyboru??
to nie jest w cale prawda że jak pierwsze dziecko przez cc to kolejne także :dry: Moja znajoma Rycheliki pierwszego synka urodziła przez cc '07 a drugiego synka drogami natury w sierpniu"09:-)

Do góry