reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród

widzisz Mississ u mnie na szczescie ten problem kasy nie istnieje bo mialabym to za darmo, wogole jak patrze na kwoty jakie placicie za wszystko to mi slabo doslownie, nie wyobrazam sobie ciazy i dziecka w swoim starym zyciu w pl, nie dalabym rady finansowo... tu kobieta w ciazy opieke medyczna ma za darmo porod i znieczulenie takze wiec spoko, tyle ze nie latam na usg co chwilke tylko nalezy sie 3 razy chyba no i w przypadku komplikacji jak mus to trzeba zrobic tak jak bylo w przypadku krwawienia hrrr

reklama
Niektóre kobiety może poród nie boli ale mnie bolało i ja osobiście oddałbym każde pieniądze żeby tego nie czuć i też tak zrobiłam. Może ktoś podjąłby inną decyzję na mimo miejscu. Ja uważam że podjęłam jedną z najlepszych. Każda z nas jest inna będzie rodzić w różnych szpitalach, w różnych krajach w zupełnie innych warunkach. Najważniejsze aby wybrała takie miejsce i takie metody aby czuła się bezpiecznie, nie bała się i miała jak nawięcej radości z przyjścia na świat ukochanego dziecka. Czego wam i sobie z całego serca życzę. Będzie dobrze :)

Rzeczywistość w Polsce jest jaka jest i nic tego do grudnia nie zmieni więc trzeba sobie radzić i cieszyć się że nie jest gorzej :)

Ja tak w ogóle to rodziłam prywatnie więc to też inna historia :)

Ostatnia edycja:
kotkanadachu to chyba musze sie wybrac do doktorka i dopytac o ten kregoslup... zes mnie nastraszyla bbrrr . u mnie 3 lata temu stwierdzono poczatkowe stadium dyskopatii ledzwiowej. mialam rehabilitacje i masaze na kregoslup ale pozniej jakos tak przestalam chodzic. i nie raz mnie zlamie wpol np przy schylaniu sie do lodowki bo mam niska czasem tak juz zostaje chwile w tej pozycji bo ie ruszyc nie moge. i pozniej pol dnia stekam bo to lekko sie obrocic w bok to pobolewa. dawno nie bylam z tym u lekarza.

salomi to siwetnie ze za free ... jeszcze jakbym za lekarza nie placila 300 no teraz od ostatniej wizyty uz 200 zl 2 razy w miesiacu i jeszcze dojazd do wro tez dwa rzy razem 150-200 zl zalezy jaki kolega ile policzy to moze bym sie zdecydowala na znieczulenie. tu w opolu kosztuje 600zl a we wro to nie wiem jak bede w szpitalu to sie wypytam jak tam jest. w ogole sie zastanawiam czy ja deojade te poltora godziny do szpitala we wro jak zaczne rodzic. moze jak to bedzie normalnie ze wody odejda i dopiero za kilkanascie godzin urodze to i zdarze ale jak ze szwem juz sie cos zacznie i mi skurcze rozerwa szyjke boze bbrrr strach sie bac... czytalam o tym ostatnio i poprostu stracha mam ze tyle km ode mnie jest ten szpitala a do opolskiego nie chce wracac nigdy :/

Missiiss to najlepiej idż do swojego lekarza i sie dopytaj bo każdy przypadek jest inny . Ja akurat tak juz mam że jak mnie atak chyci to mam bóle promieniujące do lewej nogi i często nie umiem na nią stanąć także ja sie mocno obawiam co do mojego stanu zdrowia po porodzie sn .

a no to rzeczywiscie masz gorzej . mis ie na nogi jeszcze i mam nadzieje ze nie rzuci wiem co musisz czuc bo pamietam jak korzonki mialam to jak mi promeniowalo po nogach t myslalam ze umre i tez stanac nie moglam. pojde i skonsultuje tak dla pewnosci :)

No ze szpitalem i ja mam problem bo mojego juz nie ma:-( Jest znaczy sie szpital ale przenieśli tam inna porodówke, z bardzo złą sławą..Niby mieszkam na Śląsku i szpitali do wyboru do koloru a i tak problem...

widzisz Mississ u mnie na szczescie ten problem kasy nie istnieje bo mialabym to za darmo, wogole jak patrze na kwoty jakie placicie za wszystko to mi slabo doslownie, nie wyobrazam sobie ciazy i dziecka w swoim starym zyciu w pl, nie dalabym rady finansowo... tu kobieta w ciazy opieke medyczna ma za darmo porod i znieczulenie takze wiec spoko, tyle ze nie latam na usg co chwilke tylko nalezy sie 3 razy chyba no i w przypadku komplikacji jak mus to trzeba zrobic tak jak bylo w przypadku krwawienia hrrr
tak samo jak we Francji, opieka za darmo, jeśli się ma ubezpieczenie (uczniowie, studenci, pracownicy zawsze mają, a bezrobotni albo jak od pensji współmałżonka się odprowadza składkę, albo można samemu)

kotkanadachu to chyba musze sie wybrac do doktorka i dopytac o ten kregoslup... zes mnie nastraszyla bbrrr . u mnie 3 lata temu stwierdzono poczatkowe stadium dyskopatii ledzwiowej. mialam rehabilitacje i masaze na kregoslup ale pozniej jakos tak przestalam chodzic. i nie raz mnie zlamie wpol np przy schylaniu sie do lodowki bo mam niska czasem tak juz zostaje chwile w tej pozycji bo ie ruszyc nie moge. i pozniej pol dnia stekam bo to lekko sie obrocic w bok to pobolewa. dawno nie bylam z tym u lekarza.
Kochana, lepiej zadbaj o kręgosłup!! Idź do dobrego rehabilitanta - masażysty, niech Cie masuje i pokaże odpowiednie ćwiczenia. Zadbaj o to, abyś dodatkowo z bólami lędźwiowymi na koniec ciąży i na porodówce nie walczyła.

Missiiss to najlepiej idż do swojego lekarza i sie dopytaj bo każdy przypadek jest inny . Ja akurat tak juz mam że jak mnie atak chyci to mam bóle promieniujące do lewej nogi i często nie umiem na nią stanąć także ja sie mocno obawiam co do mojego stanu zdrowia po porodzie sn .
u Ciebie to mi na rwę kulszową wygląda. Zamiast wydawać setki złotych na gina, to polecam rehabilitanta. Mniej zapłacisz, a lepiej na zdrowie Ci wyjdzie.

reklama
Missiiss ja pamietam ze w Pl zarabialam 4 lata temu kolo 1000 zl teraz pewnie by sie niewiele zmienilo, gdybym byla z owczesnym partnerem mielibysmy razem ok 2500tys gdybysmy mieli placic za wynajem chaty kolo 1500 z rachunkami to w zaden sposob nie wyobrazalabym sobie ze dalabym rade z takimi wydatkami:O dlatego podziwiam wiele z was bo nie kazda ma super pensje i meza ktory ma tez niezle dochody a jakos dajecie rade, mi po wyjedzie z Pl bylo strasznie ciezko ale polowa stresow natychmiast odplynela bo z minimalnej krajowej bylam w stanie utrzymac sie tu sama co w Pl jest niemozliweeeeeeee! w Kazdym razie odnosnie porodu ja jestem za jak najbardziej komfortowym, bo chcialabym jesli to bedzie mozliwe jeszcze 2 bobasa kiedys niedlugo gdyz starosc mnie goni, a nie wiem czy to dziedziczne cos takiego jak przekwitanie w kazdym razie moja mama skonczyla 40 i powiedziala dowidzenia @

Do góry