reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród

widzisz Mississ u mnie na szczescie ten problem kasy nie istnieje bo mialabym to za darmo, wogole jak patrze na kwoty jakie placicie za wszystko to mi slabo doslownie, nie wyobrazam sobie ciazy i dziecka w swoim starym zyciu w pl, nie dalabym rady finansowo... tu kobieta w ciazy opieke medyczna ma za darmo porod i znieczulenie takze wiec spoko, tyle ze nie latam na usg co chwilke tylko nalezy sie 3 razy chyba no i w przypadku komplikacji jak mus to trzeba zrobic tak jak bylo w przypadku krwawienia hrrr

reklama
Niektóre kobiety może poród nie boli ale mnie bolało i ja osobiście oddałbym każde pieniądze żeby tego nie czuć i też tak zrobiłam. Może ktoś podjąłby inną decyzję na mimo miejscu. Ja uważam że podjęłam jedną z najlepszych. Każda z nas jest inna będzie rodzić w różnych szpitalach, w różnych krajach w zupełnie innych warunkach. Najważniejsze aby wybrała takie miejsce i takie metody aby czuła się bezpiecznie, nie bała się i miała jak nawięcej radości z przyjścia na świat ukochanego dziecka. Czego wam i sobie z całego serca życzę. Będzie dobrze :)

Rzeczywistość w Polsce jest jaka jest i nic tego do grudnia nie zmieni więc trzeba sobie radzić i cieszyć się że nie jest gorzej :)

Ja tak w ogóle to rodziłam prywatnie więc to też inna historia :)

Ostatnia edycja:
kotkanadachu to chyba musze sie wybrac do doktorka i dopytac o ten kregoslup... zes mnie nastraszyla bbrrr . u mnie 3 lata temu stwierdzono poczatkowe stadium dyskopatii ledzwiowej. mialam rehabilitacje i masaze na kregoslup ale pozniej jakos tak przestalam chodzic. i nie raz mnie zlamie wpol np przy schylaniu sie do lodowki bo mam niska czasem tak juz zostaje chwile w tej pozycji bo ie ruszyc nie moge. i pozniej pol dnia stekam bo to lekko sie obrocic w bok to pobolewa. dawno nie bylam z tym u lekarza.

salomi to siwetnie ze za free ... jeszcze jakbym za lekarza nie placila 300 no teraz od ostatniej wizyty uz 200 zl 2 razy w miesiacu i jeszcze dojazd do wro tez dwa rzy razem 150-200 zl zalezy jaki kolega ile policzy to moze bym sie zdecydowala na znieczulenie. tu w opolu kosztuje 600zl a we wro to nie wiem jak bede w szpitalu to sie wypytam jak tam jest. w ogole sie zastanawiam czy ja deojade te poltora godziny do szpitala we wro jak zaczne rodzic. moze jak to bedzie normalnie ze wody odejda i dopiero za kilkanascie godzin urodze to i zdarze ale jak ze szwem juz sie cos zacznie i mi skurcze rozerwa szyjke boze bbrrr strach sie bac... czytalam o tym ostatnio i poprostu stracha mam ze tyle km ode mnie jest ten szpitala a do opolskiego nie chce wracac nigdy :/

Missiiss to najlepiej idż do swojego lekarza i sie dopytaj bo każdy przypadek jest inny . Ja akurat tak juz mam że jak mnie atak chyci to mam bóle promieniujące do lewej nogi i często nie umiem na nią stanąć także ja sie mocno obawiam co do mojego stanu zdrowia po porodzie sn .

a no to rzeczywiscie masz gorzej . mis ie na nogi jeszcze i mam nadzieje ze nie rzuci wiem co musisz czuc bo pamietam jak korzonki mialam to jak mi promeniowalo po nogach t myslalam ze umre i tez stanac nie moglam. pojde i skonsultuje tak dla pewnosci :)

No ze szpitalem i ja mam problem bo mojego juz nie ma:-( Jest znaczy sie szpital ale przenieśli tam inna porodówke, z bardzo złą sławą..Niby mieszkam na Śląsku i szpitali do wyboru do koloru a i tak problem...

widzisz Mississ u mnie na szczescie ten problem kasy nie istnieje bo mialabym to za darmo, wogole jak patrze na kwoty jakie placicie za wszystko to mi slabo doslownie, nie wyobrazam sobie ciazy i dziecka w swoim starym zyciu w pl, nie dalabym rady finansowo... tu kobieta w ciazy opieke medyczna ma za darmo porod i znieczulenie takze wiec spoko, tyle ze nie latam na usg co chwilke tylko nalezy sie 3 razy chyba no i w przypadku komplikacji jak mus to trzeba zrobic tak jak bylo w przypadku krwawienia hrrr
tak samo jak we Francji, opieka za darmo, jeśli się ma ubezpieczenie (uczniowie, studenci, pracownicy zawsze mają, a bezrobotni albo jak od pensji współmałżonka się odprowadza składkę, albo można samemu)

kotkanadachu to chyba musze sie wybrac do doktorka i dopytac o ten kregoslup... zes mnie nastraszyla bbrrr . u mnie 3 lata temu stwierdzono poczatkowe stadium dyskopatii ledzwiowej. mialam rehabilitacje i masaze na kregoslup ale pozniej jakos tak przestalam chodzic. i nie raz mnie zlamie wpol np przy schylaniu sie do lodowki bo mam niska czasem tak juz zostaje chwile w tej pozycji bo ie ruszyc nie moge. i pozniej pol dnia stekam bo to lekko sie obrocic w bok to pobolewa. dawno nie bylam z tym u lekarza.
Kochana, lepiej zadbaj o kręgosłup!! Idź do dobrego rehabilitanta - masażysty, niech Cie masuje i pokaże odpowiednie ćwiczenia. Zadbaj o to, abyś dodatkowo z bólami lędźwiowymi na koniec ciąży i na porodówce nie walczyła.

Missiiss to najlepiej idż do swojego lekarza i sie dopytaj bo każdy przypadek jest inny . Ja akurat tak juz mam że jak mnie atak chyci to mam bóle promieniujące do lewej nogi i często nie umiem na nią stanąć także ja sie mocno obawiam co do mojego stanu zdrowia po porodzie sn .
u Ciebie to mi na rwę kulszową wygląda. Zamiast wydawać setki złotych na gina, to polecam rehabilitanta. Mniej zapłacisz, a lepiej na zdrowie Ci wyjdzie.

reklama
Missiiss ja pamietam ze w Pl zarabialam 4 lata temu kolo 1000 zl teraz pewnie by sie niewiele zmienilo, gdybym byla z owczesnym partnerem mielibysmy razem ok 2500tys gdybysmy mieli placic za wynajem chaty kolo 1500 z rachunkami to w zaden sposob nie wyobrazalabym sobie ze dalabym rade z takimi wydatkami:O dlatego podziwiam wiele z was bo nie kazda ma super pensje i meza ktory ma tez niezle dochody a jakos dajecie rade, mi po wyjedzie z Pl bylo strasznie ciezko ale polowa stresow natychmiast odplynela bo z minimalnej krajowej bylam w stanie utrzymac sie tu sama co w Pl jest niemozliweeeeeeee! w Kazdym razie odnosnie porodu ja jestem za jak najbardziej komfortowym, bo chcialabym jesli to bedzie mozliwe jeszcze 2 bobasa kiedys niedlugo gdyz starosc mnie goni, a nie wiem czy to dziedziczne cos takiego jak przekwitanie w kazdym razie moja mama skonczyla 40 i powiedziala dowidzenia @

Do góry