reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Martuska, gratulacje!!! Mam nadzieje że Maluszek zdrowy i szybko wrocicie do domku.
betina, wiesz cos wiecej? co się tam podziało, że tak szybko cc? szkoda że nie doczekała rocznego macierzyńskiego...
Oczekujacaa, tak mam jutro ktg. Zamierzam tez poprosic w poradni zeby lekarz zerknal czy Mloda ma odpowiednia ilosc wod plodowych, dla swojego spokoju. (chociaż wydaje mi sie ze ma bo sie wierci niesamowicie).
wiolkast, zobaczysz jak ta koncoweczka szybko zleci, a niepokoj na tym etapie jest normalny :)
mnie tez bolalo ucho, ale od moich zatok i przy goraczce 38 stopni. Lekarz zapisal mi paracetamol w czopkach i chyba w 3 dniu ustapilo.
Tez musze dokupic lewatywe, gaziki do pepka i spirytus chociazby do odkazenia obcinaczek do paznokci ;-) zapomnialam o tym wczesniej.

reklama
oooooooooooooo gratulacje dla Martuski :-) :-) :-)
i może się ruszy ?????????

Ja lewatywę dostałam od koleżanki ale jakoś obawiam się użycia jej ;-) wolałabym sobie sama poradzić :p

Spirytus mam bo kupowałam do faworków, więc resztę schowałam jakby było potrzebne
Ja dziś wyprałam z rana jeszcze ręczniki :-D bo zapomniałam o tym na śmierć :-D
i cały czas zastanawiam się czy coś jeszcze ?!

ja też dzisiaj po ktg, u mnie też nic się nie zapowiada na poród skurczy zero, mały się słabo ruszał, więc na zapisie byłam ze 40 minut, lekarka stwierdziła, że chyba tego 24 z usg będziemy się trzymać, a nie 18 z om. Póki co wszystkie kobiety dzisiaj skurczy zero, nawet położna mówiła, że normalnie jak nie zaczniemy rodzić to będzie źle, hehe co miała na myśli nie wiem, zalecała 3 razy s bo weekend idzie:) jak my wszystkie jedna po drugiej zaczniemy rodzić to będzie tłumek:) Ja też dokupię tą lewatywę, ale jakoś tak głupio będzie mi prosić, żeby mi ją zrobili, ale zobaczymy może z nerwów sama się oczyszczę przed.
Mam pytanie do Was gdzie się daje suwaczki, bo coś znaleść nie mogę, a i czy piszecie plan porodu, ktoś w ogóle to respektuje?

Ostatnia edycja:
Ja tam wolę poprosić żeby mi zrobili tą lewatywę niż się stresować że się wypróżnię podczas parcia...na pewno wtedy by mnie to blokowało a tak to spokój:-) Ja też muszę kupić spirytus ale ten do pępuszka bo nie chcę używać tego preparatu na o...mojej znajomej dzieciaczkowi po tym preparacie zamiast się suszyć pępek to zaczął gnić i położna i tak zaleciła spirytus
wesolutka myślisz że oni jak poprosisz to sprawdzą Ci te wody na usg? ja na KTG miałam taką lekarkę co mam wrażenie że chyba by powiedziała że nie widzi potrzeby no ale może lepiej trafisz;) oby:)

trzeba zacząć rodzić w weekend no bo ja już chcę bardzo...poza tym wiecie że na weekendy opróżniają patologię...zawsze wypisują kogo się tylko da żeby było miejsce dla rodzących jakby co:-D

monisia - o ile dobrze kojarzę to w prawym górym rogu -> ustawienia -> edytuj sygnaturę - tam wklejasz linka z stronyt gdzie tworzyłas suwaka

Monisia ustawienia -> edytuj sygnaturę -> i tam jest kula ziemska z odwrócona ósemką wciskasz to -> dodajesz link z suwaczkiem -> ok -> i zapisujesz sygnaturę :-)

Oczekująca .... żeby tylko tak się dało .... ;-)

nie wiem czy zrobią ale spytam :) ja tez bym chciała urodzić w najbliższy weekend :p negocjuję z córką warunki :D:D
ale pewnie nic z tego nie bedzie i jak tatus pojedzie w trase do rzeszowa to Mloda zdecyduje sie wyjsc :p:blink:
no nic niech wychodzi kiedy chce, byle do konca lutego bo mnie juz strasznie skreca.
Jazda bedzie z tym rodzeniem, juz to czuje jak zadnej na ktg skurcze nie wychodza a tam brzuchacze po 38 tygodniu :)))

właśnie tez się zastanawiam czy Mała nie chce nam zrobić na złość i zacznie się rodzić wtedy kiedy tatuś będzie miał daleko do nas, albo będzie miał coś ważnego bardzo, oczywiscie nie wazniejszego od nas no ale bedzie musial np opuscic jakies wazne dla niego szkolenie albo cos...
Ja tam mam skurcze ale co z tego jak i tak to jeszcze nic nie znaczy...najpierw myslałam że urodzę tak jak moja mama bo wszystkie dzieci rodziła około 2 tygodnie przed terminem, no ale ja już tydzień do terminu i nie rodze...

a tez tak macie ze ciagle ktos pisze albo dzwoni i pyta czy rodzicie? ja juz mam nerwa jak czytam smsy w stylu jak tam urodzilas juz....przeciez jak urodze to dam im znac, a tylko nie draznia bo juz bym tez chciala ale to nie ode mnie zalezy...

Oczekujaca !!!!!!!!!!!!!!!!!!111 to jest okropne !!!!!!!!! Ja dziennie dostaję takich pytań multum :( a jedna koleżanka przeszła sama siebie kiedy się wybierasz rodzić ?! noszzzzz przecież to nie kolejka w sklepie .... przyjdzie czas to pojadę skąd ja mogę wiedzieć kiedy Mała zechce wyjść ....
Szczerze to ja Wam powiem że mi też odpowiada teraz .... i to też przez pracę M ;/

reklama
wesolutka z tym usg to warto spróbować, ja tylko wspomniałam że mi wyszło trochę za dojrzałe łożysko to nawet sama mnie lekarka wysłała na to usg. Osobiście wolę jak w poradni jest ta lekarka taka grubsza z rudymi włosami a nie taka blondynka. Jakoś od niej łatwiej się czegoś dowiedzieć :)

no u mnie też się już zaczęły dopytywania i nękanie smsami :)

to jak wam pasuje w weekend to ja mogę jeszcze poczekać :), bo mój mąż na szczęście na miejscu cały czas, więc możemy rodzić np w poniedziałek :)

Do góry