reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

heheheheh Marcepanowa dobre z tym płynem ;-)

z drugiej str fajnie bo będzie "odbębnione" ale czas pokaże :)

My już po wizycie rozwarcie na 1.5, szyjka skrócona, czekać na skurcze ...
Mała rośnie ale w sumie nie powiedział mi dokładnie ile waży powiedział że ponad 3kg ... za to ja spadłam 1.5 :szok:

reklama
Gratulacje dla Martuski!! co jak co ale nie spodziewałam sie że ona was wyprzedzi dziewczyny!! Te wasze pociechy to rzeczywiście nie spieszą sie na świat, tak im dobrze w brzuszku ;-).

Ja juz po usg i nawet Bombka udało mi sie poznać :) z czego bardzo sie ciesze, mam nadzieje ze jeszcze na porodówce w Żeromskim kogoś poznam :). Baby boom łączy ;-). U nas na usg wszytsko dobrze na szczescie, pozatym ze córcia prawie dwa tyg mniejsza niz powinna być wg OM, ale z drugiej strony ja owulacje wg tempki i sluzu mialam chyba w 26 dniu cyklu, wiec to wiek chyba w normie.
Czy któraś z was ma tak dużą rozbieżność miedzy OM a USG?

Bombek co ci tam doktory wszystkie powiedziały? Odetchnełaś z ulgą?
U mnie było mega smiesznie z taaaaka chmarą (musze powiedziec ze nie spodziewałam się takiej widowni, a ja zamiast ubrać spodnie albo spódnice to miałam sukienke i majtki na wierzchu :zawstydzona/y:) Chociaz przez chwile jak usg robiło mi jakieś dziewcze to myślałam ze mi córcie w kręgosłup wciśnie :| chyba pierwszy raz trzymała głowice do usg, ale potem już było lepiej no i całość "królikowania" oceniam bardzo pozytywnie :).

Oczekująca jak sie zapisac do tego klubu smyka? Ja bylabym zainteresowana :)

Marcepanowa, dziekuje za instrukcje dojazdu :)

Witajcie dziewczyny :-)właśnie doszłam do końca tego forum ;) Wy już w wiekszości czekacie na rozwiązanie a ja mam jeszcze trochę czasu. Ale właśnie od kilku dni ogarnia mnie przerażenie jak to wszystko będzie wyglądać :szok: nigdy nie byłam w szpitalu i nigdy nie rodziłam ! ale może dam radę;-)

Witamy kolejną Mamusię :) nie martw się za zapas ! Ja też nie ! i wiem że nie jesteśmy same ;-) i damy radę :-)

Chyba musimy dać radę ;) innego wyjścia już nie ma :-) a powiedzcie mi dziewczyny macie spakowaną suszarkę do włosów? może to głupie pytanie ale jak ja nie wysuszę włosów po umyciu to mam straszne siano na głowie i każdy włos w inną stronę się układa ;-)

Jak i weszło tak i wyjdzie ;-)

Co do suszarki to nie mam, zawsze ktoś może dowieźć ale nie wiem czy będzie potrzebna .... biorę gumki i wsuwki :p

Edita mysle ze ukladanie wlosów to ostatnie o czym bedziemy myslec po porodzie, przynajmniej przez te dwie doby ;)
aninek fajnie ze cos tam zaczyna Ci sie skracac i otwierac. Dobry znak ;-)
Kalita fajnie ze skorzystalas z tego usg

ja zaczęłam część rzeczy wypakowywac z mojej torby. wszyscy sie smiali ze taka duza wiec wyjelam kilka rzeczy "opcjonalnych", najwyzej mąż mi doniesie..

Edita, witaj!

Kurcze, dziewczyny, wczoraj w nocy tak właśnie myślałam co tez się z Martusią dzieje a tu taka niespodzianka...mam nadzieję, że z mamusia wszystko w porządku no bo synek 10pkt :D To teraz czekamy tylko z niecierpliwością na relacje :D

Ja też w szpitalu chcę widzieć jedynie męża i wszystkich o tym poinformowałam, a że obraza, nie moja sprawa :p Co do odwiedzin w domu to też zarządziłam miesięczna kwarantanne :D Przepustki dostali tylko rodzice i teściowie, ewentualnie siostra ;) Nie ma nic bardziej denerwującego jak brak zrozumienia, że świeża mama chce mieć spokój przez te kilka dni :/

reklama
Kalita jak kupowałam coś u nich kiedyś to Pani mi zaproponowała że jak chcę się zapisać to wypełnić taki druczek i będę dostawać smsy o promocjach w sklepie a oprócz tego zapisałam się u nich na stronie ale to tylko do internetowego sklepu...więc mam 2 dojścia do promocji, w sklepie i w sklepie internetowym. One tam przy kasie mają takie druczki z tego co kojarzę. Jutro się wybiorę po wizycie u lekarki no chyba że zacznę rodzić albo coś to nie...ale teraz są bardzo duże wyprzedaże...taki pajacyk co mi się bardzo podobał ale kosztował 30 zł teraz jest za 15 a ze znizka będzie 12 więc myślę że jak smyka to super cena...

Aninek ja mam rozwarcie 2 cm już od zeszłego piątku a szyjka na maksa skrócona i skurcze mam ale nie rodze...jutro się okaże czy rozwarcie postępuje...

misia wiem ze termin na dzisiaj tylko wiele z nas ma rozbieżność pomiędzy terminem z miesiączki a tym z usg i niektóre dziewczyny nawet spore te rozbieżności mają...ja np mam dokładnie taki sam termin z miesiączki i usg ale to się chyba rzadko zdarza

Ostatnia edycja:
Do góry