reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Dobry wieczór Dziewczyny :happy:, ale nas dużo :-)...

Kalitka,
ja robiłam połówkowe USG 4D na Ujastku:happy:.
Proszę, oto strona: Ambulatorium UJASTEK
Są przykładowe zdjęcia, jak wygląda na tym USG dzidzia.
Ja byłam wtedy w 21wszym tc.
Pamiętam, że pierwsze co, to zobaczyłam główkę i twarzyczkę córci i powiedziałam do męża: "Jej, jakie ono jest do nas podobne". Nie potrafię nawet opisać, co w tej małej buźce było takiego, że jakby mi pokazali zdjęcia różnych dzieciaczków z USG, to wiedziałabym, że tamto konkretnie jest moje:happy:...Łzy leciały mi ciurkiem ze wzruszenia. Nie mogłam się powstrzymać:zawstydzona/y:.
Poza oczywiście tym, że zobaczyliśmy nasze dzieciątko pierwszy raz tak dokładnie, to samo badanie sobie cenię. Krok po kroku wszystko było dokładnie sprawdzane. Otrzymaliśmy płytę ze zdjęciami i krótkimi filmikami, jak Mała łapie się za nos, macha nóżkami...
Ty jesteś w takim tc, że powinno być dalej tak fajnie, w całości widać dzidzię.
Jedyne co mogę Ci napisać tak od siebie, to moja ginekolożka jest wielką przeciwniczką zbyt częstego robienia USG i uważa, że należy robić tylko te co trzeba ( ok 6-7, ok 12-13, ok 20-24, ok 28-32 i ostatnie przed porodem), jeżeli dziecko rozwija się prawidłowo...

Aaaa, a co do lokalizacji :happy: - wchodzi się głównym wejściem, a później w prawo, najlepiej zapytać zaraz po wejściu po prawej stronie jest takie stanowisko "Ambulatorium Ujastek", tam jest też kasa ( ja niestety za swoje USG płaciłam), tam Cię pokierują.
Jak ja tam byłam, to było tylko jedno nieduże pomieszczenie, w którym robili to USG... Nie wiem, czy tak samo będzie teraz. Jeżeli macie posłużyć jako "króliki doświadczalne", to może będzie w jakiejś salce. Moja koleżanka była na takim USG dla szkolących się i byli bardzo zadowoleni, bo nie musieli płacić, a skorzystali :-). Jedyny minus - była wtedy w 31tc i dziecko było już za duże, żeby je w całości objąć.

BIGA to sieć Szmateksów ;-). Jeden jest na Wrocławskiej, drugi gdzieś w Podgórzu i jeszcze jeden gdzieś.
Ja mam swoje na Hucie nie sieciówki, ale też mam stamtąd mnóstwo ubranek jak nowe za grosze :happy:.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)
Mandyrynka Wystawki - BigaStyl.pl

Marcepanowa ja czasem jestem na Hucie podrzuć gdzie można wpaść w wir :D

Mój lekarz kazał mi się pokazać między 14 a 18 ... ostatnią wizytę miałam 4 i tak się zastanawiam czy się dziś zebrać czy dopiero w poniedziałek ;-)

haha- z tymi ubrankami i Mężami coś jest na rzeczy- my postawiliśmy na hale marketowe i ostatnio zakupiliśmy śpiochy i body, w domu mamy jeszcze ciuszki prezentowe w ilości 6 sztuk i mój Mąż stwierdził, że to już jest bardzo dużo i co ja jeszcze chcę kupować:-D.

Ale wczoraj odebraliśmy paczkę z Margot- generalnie jestem zadowolona, chociaż wiadomo koszule nocne za tą cenę nie mogą być dobrej jakości- są cienkie i z domieszką sztucznych materiałów i przestrzegam przed grzebyczkami- bardziej nadają się do czesania mocno futrzanych zwierzaków ;-).

Moja Tosia na USG połówkowym tak się zakrywała, że nawet 8D nic by nie zdziałało więc zazdroszczę Wam obrazu twarzyczek, bo to musi być bardzo wzruszające.:tak:

Hej Dziewczyny, melduje się po całkiem dobrze przespanej nocy...ale rano obudziła mnie moja corka strasznie skacze dzis w brzuszku:) no i niestety ten bol kregoslupa i bioder i pachwin staje sie nie do zniesienia...moja lekarka mowila mi ze raczej nie dotrwam do kolejnej wizyty a tu wizyta jutro a ja dalej w dwupaku:-(

Juz sie nie moge doczekac jutrzejszej wizyty mam nadzieje ze chociaz cos mi sie tam ruszylo w kierunku porodu...

Eve ja np też kupowałam na sali ... ogólnie na wszędzie na %%% ;-) hehehe

Co do twarzyczki to My mamy jedno ale wygląda jak czaszka a nie buzia dziewuszki :p a na połówkowym to tak się kryła i brykała że lekarz mówił że straszny ancymon z niej ;-)

Moja Tosia na USG połówkowym tak się zakrywała, że nawet 8D nic by nie zdziałało więc zazdroszczę Wam obrazu twarzyczek, bo to musi być bardzo wzruszające.:tak:

ja tez nie mam zdjęcia twarzyczki :( Nasza Marysia albo sie tak wierciła, że nie było mozliwości wyostrzyć obrazu i twarz bardziej była podobna do budyniu niz dzidziusia, a potem to juz nam tylko pokazywała pupkę :D To mój mąż się śmiał, że to bardzo niewdzięczne dziecko, jeszcze się nie urodziło a już się na rodziców wypina :D

Marcepanowa, ja tez jestem z Huty i była by wdzięczna za namiary na jakieś grzeb-ciuchy. Bo ja znam tylko ten jeden na przeciwko nck, koło punktu plusa, a chętnie poszerzyłabym krąg poszukiwań :D

A ja dzisiaj musze jechać do pracy :/ A podobno nie ma ludzi niezastąpionych ;)

a ja kupuje rzeczy dla córki w SMYKU ale jak są wyprzedaże tak jak teraz, a w dodatku zapisałam się do klubu smyka i dostaję smsy jak są dodatkowe promocje...np teraz od 14-16 mam do wyprzedazy dodatkowe 20% znizki i kiedy tak kupilam 5 par bodów z długim rękawem za 20 zł i uważam że to super cena:) jak nie urodzę to się jeszcze wybiorę w tych dniach teraz bo widziłam sporo fajnych rzeczy a właśnie z tym moim kodem na dodatkowe 20% to wychodzą fajne ceny:)

reklama
Hej, meldujemy sie dalej w dwupaku. Objawow zblizajacego sie porodu zero w dalszym ciagu. Mąż żartuje "Młoda masz 11 dni jeszcze". ciekawe czy córeczka posłucha starego ;-) Ola też wczoraj szalała niemiłosiernie, myślałam że mnie dosłownie rozerwie ;-) poza tym wszędzie wsadzi te małe tuptusie - wygimnastykowana jest :) myślałam, że na finiszu dziecko ma na tyle mało miejsca, że ledwo czuć ruchy, ale skąd :)
ciekawe czy nasze Dzieciaki się umówiły na jakąś datę, że zadne nie chce wychodzić? :p

Do góry