Pampki mam zamiar kupić już 2 bo mój Doktor powiedział mi że będzie ok 3400 ważyć więc nie ma sensu i też nie dużo tylko max 2 paczki bo nie wiem czy nie uczulą są teraz w polo na promocji chusteczki ? dużo koleżanek poleca mi zwykłe z Biedry ale to na początek musze kupić i wypróbować
reklama
Ania4848
Zaangażowana w BB
beti_84 miło słyszeć że polecasz Żeromskiego. Możesz napisać coś więcej o twoim porodzie?
Ja też masę ciuszków kupuję w ciucholandach, wybieram same perełki a i tak uzbierało się strasznie dużo. W Bidze jak była wymiana na zimowe rzeczy to skompletowałam prawie całą wyprawkę i też mam 5 kombinezonów Polecam wam także hurtownie Margot na przeciwko tandety w Krakowie. Z tego co się orientowałam to najtańsza hurtownia w całym Krakowie, można tam kupić piżamy dla ciężarnych, pieluszki tetrowe i flanelowe, podpaski poporodowe, smoczki i wszelkie akcesoria do wyprawki.
Ja też masę ciuszków kupuję w ciucholandach, wybieram same perełki a i tak uzbierało się strasznie dużo. W Bidze jak była wymiana na zimowe rzeczy to skompletowałam prawie całą wyprawkę i też mam 5 kombinezonów Polecam wam także hurtownie Margot na przeciwko tandety w Krakowie. Z tego co się orientowałam to najtańsza hurtownia w całym Krakowie, można tam kupić piżamy dla ciężarnych, pieluszki tetrowe i flanelowe, podpaski poporodowe, smoczki i wszelkie akcesoria do wyprawki.
Ja też już pisałąm o MARGOCIE i jeszcze MYSZKA na miodowej tu macie stronke Artykuły niemowlęce, laktator - Myszka-Sklep nie trzeba zamawiać na all takie same ceny mają w sklepie - wiem bo kupowałam
aninek moj synek urodził sie 3340 i zużyłam 3 paczki 1. 2 były za duże niby sa od 3-6kg ale były duże. Teraz myślałam ze przejdziemy juz na 3 sa 4-9kg (synek waży 4,8) i tez jeszcze mu brakuje. Używamy zatem 2 Dady sa bardzo dobre jakosc orginalnego pampersa. Balam sie troche zmiany z Happy bella na dada czy nie bedzie uczulenia ale jest ok. W Margocie kupowałam sporo rzeczy min. reczniki, biustonosz. Myszkę tez znam.
Ania wybrałam ten szpital poniewaz zalezalo mi na karmieniu piersia. Nie mialam tam znzjomego lekarza ani połoznej. Miałam planowane cc. Dostalam skierowanie od mojego gina, poszlam na kwalifikacje do cc w 38 tyg a w 39 mialam cc. Samo cc bezbolesne i szybko poszlo ok 20 min z szyciem, potem na sale i za jakies 10 min dostalam synka ktory byl juz ze mna caly czas. Po zejsciu znieczulenia boli ale dostawalam przeciwbolowe i bylo ok. Polozna pomaga 1 dnia bez wzywania caly czas pyta czy dobrze sie czuje, potem na wezwanie. Pomagaja dostawiac do piersi u mnie byl problem bo maly nie mogl zlapac brodawki. Wyszłam po 2 dniach.
Ania wybrałam ten szpital poniewaz zalezalo mi na karmieniu piersia. Nie mialam tam znzjomego lekarza ani połoznej. Miałam planowane cc. Dostalam skierowanie od mojego gina, poszlam na kwalifikacje do cc w 38 tyg a w 39 mialam cc. Samo cc bezbolesne i szybko poszlo ok 20 min z szyciem, potem na sale i za jakies 10 min dostalam synka ktory byl juz ze mna caly czas. Po zejsciu znieczulenia boli ale dostawalam przeciwbolowe i bylo ok. Polozna pomaga 1 dnia bez wzywania caly czas pyta czy dobrze sie czuje, potem na wezwanie. Pomagaja dostawiac do piersi u mnie byl problem bo maly nie mogl zlapac brodawki. Wyszłam po 2 dniach.
Bardzo dziękuję wszystkim za sugestie dotyczące sklepów z ubrankami. Czyli podsumowując. Dla dzidziusia do szpitala powinnam zabrać (jeśli chodzi o ubranka):
1. 3 pajacyki cienkie bawełniane,
2. czapeczkę,
3. skarpetki,
4. około 6 pieluch tetrowych,
5. 1 paczkę pampersów,
6. rożek
....
Co jeszcze??? Proszę dopisujcie. Jak pisałam wcześniej jestem zielona, a chciałabym mieć jak najbardziej kompletną listę dla malucha. Pozdrawiam i z góry dziękuję
1. 3 pajacyki cienkie bawełniane,
2. czapeczkę,
3. skarpetki,
4. około 6 pieluch tetrowych,
5. 1 paczkę pampersów,
6. rożek
....
Co jeszcze??? Proszę dopisujcie. Jak pisałam wcześniej jestem zielona, a chciałabym mieć jak najbardziej kompletną listę dla malucha. Pozdrawiam i z góry dziękuję
Wiolkast, to może jak wszystko pójdzie dobrze spotkamy się w szpitalu. My mamy mieć dziewczynkę. Ubranka są piękne. Ale ja jakoś nie utożsamiam koloru z płcią. Bardzo podoba mi się niebieski, więc "męskie" ubranka jak najbardziej wchodzą w grę.
Też uważałam, że za wcześnie na kupowanie, ale mama mnie ciśnie, że trzeba mieć kilka rzeczy "w pogotowiu", a poza tym lepiej teraz pochodzić po sklepach niż potem czołgać się z dużym brzuchem. No i pod jej wpływem kupiłam już trzy pajacyki - piękne i baaaaaaaaaardzo małe
Też uważałam, że za wcześnie na kupowanie, ale mama mnie ciśnie, że trzeba mieć kilka rzeczy "w pogotowiu", a poza tym lepiej teraz pochodzić po sklepach niż potem czołgać się z dużym brzuchem. No i pod jej wpływem kupiłam już trzy pajacyki - piękne i baaaaaaaaaardzo małe
reklama