reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Zadzwoniłam przed chwilą tak jak radziłyście i jednak nie ma miejsc...:szok:
A na maj Pani powiedziała, że i tak nie zdążę więc nie ma sensu...

W sumie to dziwny kraj... wynika z tego, że na szkołę rodzenia trzeba się zapisać jak się dwie kreski zobaczy czy w ogóle wcześniej?:szok: Naprawdę się zdziwiłam ;)

reklama
I ja się nie załapałam ;/ ale mam nadzieję że trafię na dobrą położną która nam pomorze :)
Wesolutka a powiedz mi jakie plany do porodu ? sn ?
U mnie ruchy tez były ok 18 tyg tyle że ja myślałam że mi bulgocze w brzuszku ... teraz kopniaki sa coraz mocniejsze ;) a jak tatuś kładzie rękę to jest spokojne, gorzej jak zaczyna gadać i rozśmieszać wtedy daje popalić ;) w autobusach ludzie też nie widzą ostatnio jak sobie siadłam to babka się nagadała że młodzi siedzą ;) ale udałam że nie słyszę ;)
ja poszukuje nosidełka i łóżeczka na all :)

A w takim razie dziewczyny w jakim okresie radzicie odwiedzić szpital, żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda? Bo mam nadzieję, że nie trzeba się zapisywać z półrocznym wyprzedzeniem :) I czy można tam iść obojętnie w jakich godzinach i dniach czy lepiej zadzwonić i się umówić? Bo moja niewiedza właśnie zaczęła mnie boleć;-)

Dziewczyny kilka postów wcześniej Ania pisała, żeby podejść kiedy zaczynają się pierwsze zajęcia. Może jakaś para zrezygnowała nie powiadamiając wcześniej szpitala ( w sumie jak takie terminy odległe, to ktoś już mógł nawet urodzić!) i wtedy wskakujecie na ich miejsce. W żermoskim chyba takie kolejki bo szkoła jest bezpłatna, na ujastku chyba 350 zł płaci się od pary i terminy na bieżąco.
Aninek ja bym chciała sn, ale póki co Mała się jeszcze nie odwróciła. Wiem, że ma jeszcze czas, ale strasznie jestem ciekawa usg po skończonym 31 tc jak będzie wtedy ułożona. Chociaż czytając opinie dziewczyn o cc, zaczynam się powoli z tą myślą oswajać, bo do tej pory cesarka mnie przerażała.
Przygotowaliśmy Oli 3 wielkie szuflady na ubranka, w przyszłym tygodniu przywiozę odłozone dla nas ubranka, żebym wiedziała co muszę dokupić. Noi chyba w końcu będziemy miały kombinezon, bo dogadałam się na innym forum :)
Wybraliśmy wózek, ale zamawiamy go dopiero w styczniu, żeby nie tracić gwarancji, a dwa nie mam go gdzie trzymać póki co ;-) Mamy też wybrany fotelik, a że dostaliśmy w sklepie super cenę niższą niż na necie to chyba zamówimy go w przyszłym tygodniu, bo to model 2012, a pewnie na 2013 rok będzie dużo droższy. Łóżeczko chcemy przywieźć po świętach, bo mąż ma urlop do końca roku i wtedy będziemy robić przemeblowanie w sypialni :)

Margosia nie ma dni otwartych idziesz z ulicy i prosisz żeby Cię oprowadziła myślę że tak ok 34-35 tyg się wybiorę :)
Nasza Dzidzia jest już główką w dół ale ma jeszcze trochę miejsce żeby się zmieniać ;) ja sama nie wiem wokół mnie są same koleżanki które miały cc i większość zadowolona, jedna znajoma z innego forum mniej .. Wesolutka a kiedy masz wizytę ? a to nie kupujecie wózka 3w1 ? teraz bardziej się opłaca taki my niestety dostaliśmy taki w spadku że nie da się nawet z adapterem podpiąć :( no ale cóż nie można mieć wszystkiego ..
Na Ujastku ponoć jest bezpłatna z zaświadczeniem od lekarza, ale nie wiem czy na 100 wiem też że GEMELLI na Jagielonskim jest bezpłatna ale nie wiem jak z terminami
Łóżeczko i nosidełko znalazłam czekam teraz jak mój wróci z pracy i zadecydujemy razem :)
łóżeczko cały zestaw na all wyjdzie mnie co solo w Świecie Dziecka :-D

aninek zaskoczyłaś mnie ,że na Jagiellońskim jest szkoła za free. heh mieszkam na tym osiedlu i nie miałam pojęcia:p
Muszę podpytać.
Margosia - co do obejrzenia szpitala ja tez się chce wybrać, ale myślę że po nowym roku. Gdyby któraś sie wybierała to dajcie znać - razem zawsze raźniej :)

Wiola ja się na pewno wybiorę... ale ja jestem dopiero w 10tygodniu więc mam jeszcze dużo czasu (odnośnie szkoły też tak myślałam;-))...
He he he w razie czego wyprowadźcie mnie z błędu :)

Margosia, szkoła rodzenia w żeromskim trwa 6 tyg, więc jak się nie załapiesz na marcową to następna rusza w maju, a wtedy będziesz mieć tak jak ja, czyli w sumie nie wiem jak to będzie w 8 miesiącu ;-) a tak spokojnie będziesz mogła uczestniczyć we wszystkich zajęciach :)

Ruchy pierwsze poczułam ok. 18 tygodnia, mimo, że to pierwsza moja ciąża. Na początku myslałam że mi się trawi kolacja, ale po kilku dniach wiedziałam, że to to :-) A teraz lubie te ruchy, zwłaszcza jak Mała jest aktywna i mnie zaczepia ;-)
Ja do 20 tyg non stop wymiotowałam, więc zamiast grubnąć schudłam ponad 6 kg, także taki widoczny brzuszek myślę że mam z miesiąc. Chociaż jak ubiorę płaszcz, mimo, że jest dość opięty na brzuchu, to w mpk nie ustępują mi miejsca - więc brzuszek chyba nie do końca widoczny :p:p[/Q

Czytając to nie mogłam się opanować od napisania tej przykrej prawdy.NIE LICZ na to że ktoś ci ustąpi w autobusie miejsca ,czy gdzieś indziej :( Mam na myśli że bardzo rzadko się trafia na życzliwych ludzi ,ja też myślałam że tak będzie ,ale się strasznie rozczarowałam ,stojąc z z wielkim brzuchem w autobusie ,wszyscy odwracali głowę żeby tylko nie widzieć ,to tak upokarzające i przykre że widząc kobietę w ciąży ludzie odwracają wzrok.Nawet teraz jak stałam na poczcie (sama już 4 mies po porodzie )ustąpiłam kobiecie w ciąży miejsca w kolejce zostałam zbluzgana za to ! Usłyszałam że jak jestem taka wielkoduszna to żebym sama staneła na jej miejscu -I POWIEDZIAŁA TO KOBIETA (uciekła obrażona więc nie zdążyłam wszystkiego co o niej myślę powiedzieć)TRZEBA O TO WALCZYĆ!!!!!!NIE MOŻE TAK DALEJ BYĆ!!!

Ostatnia edycja:
reklama
koszmara, zgadzam się z Tobą.
To samo kasy pierwszeństwa w marketach. Nikt Cię nie przepuści, trzeba na bezczelnego "przepraszam, przepraszam" i wbić się przed wszystkich.

Do góry