Margosia, szkoła rodzenia w żeromskim trwa 6 tyg, więc jak się nie załapiesz na marcową to następna rusza w maju, a wtedy będziesz mieć tak jak ja, czyli w sumie nie wiem jak to będzie w 8 miesiącu ;-) a tak spokojnie będziesz mogła uczestniczyć we wszystkich zajęciach
Ruchy pierwsze poczułam ok. 18 tygodnia, mimo, że to pierwsza moja ciąża. Na początku myslałam że mi się trawi kolacja, ale po kilku dniach wiedziałam, że to to :-) A teraz lubie te ruchy, zwłaszcza jak Mała jest aktywna i mnie zaczepia ;-)
Ja do 20 tyg non stop wymiotowałam, więc zamiast grubnąć schudłam ponad 6 kg, także taki widoczny brzuszek myślę że mam z miesiąc. Chociaż jak ubiorę płaszcz, mimo, że jest dość opięty na brzuchu, to w mpk nie ustępują mi miejsca - więc brzuszek chyba nie do końca widoczny
[/Q
Czytając to nie mogłam się opanować od napisania tej przykrej prawdy.NIE LICZ na to że ktoś ci ustąpi w autobusie miejsca ,czy gdzieś indziej
Mam na myśli że bardzo rzadko się trafia na życzliwych ludzi ,ja też myślałam że tak będzie ,ale się strasznie rozczarowałam ,stojąc z z wielkim brzuchem w autobusie ,wszyscy odwracali głowę żeby tylko nie widzieć ,to tak upokarzające i przykre że widząc kobietę w ciąży ludzie odwracają wzrok.Nawet teraz jak stałam na poczcie (sama już 4 mies po porodzie )ustąpiłam kobiecie w ciąży miejsca w kolejce zostałam zbluzgana za to ! Usłyszałam że jak jestem taka wielkoduszna to żebym sama staneła na jej miejscu -I POWIEDZIAŁA TO KOBIETA (uciekła obrażona więc nie zdążyłam wszystkiego co o niej myślę powiedzieć)TRZEBA O TO WALCZYĆ!!!!!!NIE MOŻE TAK DALEJ BYĆ!!!