reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Moczyliśmy, jednak kąpiemy w wanience i wlewaliśmy i w sumie nadal wlewamy tyle wody, że do wysokości pępka ona jeszcze nie dochodzi. Tak więc moczenie polegało na tym, że polewaliśmy cały brzuszek wodą. Po kąpieli od razu dobrze go osuszaliśmy pępek. Zarówno w szpitalu jak i położna powiedziała nam, że nic się nie stanie, jak kikut zostanie zmoczony, ważne jest tylko, żeby po kąpieli go dobrze osuszyć.
Oczyszczanie spirytusem pomaga w tym, bo spirytus ma po protu działanie wysuszające. stosowaliśmy roztwór spirytusu z wodą 50:50.

reklama
My tez moczylismy a osuszanie tez spirytusem. My juz po bioderkach wszystko dobrze tylko szerokie pieluchowanie mamy stosowac. Dzis szczepienie 5w1, aby dostac recepte nie musi byc dziecka u nas w przychodni tak jest.Synus byl dzielny. Mialam 2 koszule w szpitalu.

aninek pytaj jak cos nie wiesz na kiedy masz termin?

26.02 :) jestem przerażona porodem ;) ale to jak każda bo strasznie dużo się już na słyszałam :( boję się jak dbać o kroczę i w ogóle szpitala ;D
a z dzidzią mam nadzieję że sobie jakoś poradzę, bo najbardziej trzeba dbać ponoć o tego kikuta i żeby pupki nie odparzyć
koleżanka poleciła mi maść na brodawki maltan żeby się już hartowały ;-)

Szpitala sie nie boj naprawde jest ok. Ja tez sie balam ze nie mam tam lekarza ani poloznej a super sie mna zajmowali i jak bede jeszcze raz rodzic to tam. Z nacieciem to nie wiem bo ja mialam cc. Ja tez hartowalam brodawki bepantenem. Pepuszka trzeba regularnie osuszac i oczyszczac i bedzie ok szybko odpadnie. Pupe mojego synka smaruje tez bepantenem i nie mial odparzen. Raz na poczatku go przegrzalismy i mial potowke.

betti jak się czyta to się takie proste to wydaje ale ja jestem na prawdę przerażona ....
w poniedziałek mam wizytę to zobaczymy jak się ułożyło.
Jak jeszcze nie byłam w ciąży mówiłam że tylko cc a teraz wszystko się zmieniło bo bardziej na sn tylko ten ból nie wiadomo jaki będzie ... wiem że powinnam myśleć pozytywnie i żeby z Dzidzią było okej ale to tak samo mi przychodzi :(

aninek ja wiem ze to tak latwo powiedziec jak sie juz jest po ale ja tez sie balam moze nie tego bolu bo nie wiedzialam co mnie czeka tylko o dzidziusia czy napewno bedzie wszystko dobrze. O cc zdecydowal synek poniewaz nie obrocil sie do wyjscia. Samo cc nie boli tylko potem (jak zejdzie znieczulenie) jest bol i dla mnie wstac bylo najgorzej. Powiem ci jeszcze tak na nastepny dzien juz mialam sama isc na oddzial noworodkow na badanie malego, dziewczyny po porodzie sn smigaly a ja ledwo szlam i wyprostowac sie nie moglam. One cierpialy przed porodem a ja po.

coś za coś ;) wiem że muszę dać radę ! tylko ta niepewność ;)
Kupiłam dziś pampki :) wzięłam 1xnewborny i 1x2jki mam nadzieję, że wystarczy na chwilę obecną ;) czy myślicie żeby jakieś dokupić ?
Dziewczyny w tesco zaczęły się %%% na dziecinne ciuszki na razie 30%:-)

reklama
aaaaaaaaaaa dziewczyny jestem przerażona tym że jestem tak zielona a do porodu coraz bliżej :(
Kochana nie jesteś sama- ja tak tylko czytam, czytam... potem przychodzi mój mąż i rycze, że nic nie wiem, nic nie umiem, bo dziewczyny na forum to o takich rzeczach piszą,żebym nawet o tym nie pomyslała. Jak ja sobie poradze??!!!!
Na szczęście mamy to forum :))))))

Do góry