reklama
A to można poprosić o usg dodatkowo prócz ktg w szpitalu? sama bym chciała wiedzieć ile mój mały waży, bo ostatnie usg miałam w 36 tyg., poza tym stan wód mam na granicy dolnej normy. W środę mam następne ktg jak poproszę to zrobią?
Nie mam pojęcia:/ ja mam od razu wizyte u swojej ginekolog i dlatego
Do dziewczyn które rodziły i dopiero będą, słyszałyście o takiej opcji znieczulenia jak gaz rozweselający? wiem od znajomej że na ujastku jest to możliwe i chyba w narutowiczu też, podobno jest to lepsze od zzo i bardzo popularne się robi, w UK i USA podobno norma...
Któraś z Was słyszała, czy w żeromskim też możliwe?
Oj w Żeromskim nie ma:/
O matko! Ja mam byc o tej samej porze! no to sie spotkamy ja pierwsza! mam wieksze dzieckoNinuszka właśnie w BC mi kazała przyjść koło 11-12
Oj już nie żałuję. Super wszystko tłumaczy, nie muszę się jej o wszystko wypytywać. Na prawdę kobieta jest genialna :-)
U nas dalej nic ... i stąd moje pytanie, czy miał ktoś indukowany poród w Żeromskim? Jak to wygląda? Bo dostałam skierowanie na poniedziałek, będzie to już 11 dzień po terminie.
W SR mówili że dają oksytocyne :/
No trudno jak trzeba to trzeba.... oby tylko wszystko dobrze się skończyło ...
Cześć dziewczyny..
Ja już 6 tygodni po porodzie w żeromskim Często czytałam to forum przed porodem dlatego teraz postanowiłam wychwalić ten szpital pod niebiosa żeby dziewczyny nic się nie bały tylko szły rodzić swoje szkraby właśnie tam Jedna z Was pytała o wywołanie porodu - ja właśnie mialam indukowany - 10 dni po terminie. Podają oksytocynę - w moim przypadku młody zareagował spadkiem tętna dlatego już po drugiej próbie zadecydowano o cc - na szczęscie bo mały dodatkowo owinięty pepowiną.
Wszytko poszło bardzo sprawnie i jakoś tak szybko Opieka na porodówce , w trakcie jak i po- genialna! Położne bardzo pomocne, cierpliwie pomagają przy karmieniu jeśli któraś z Was miałaby z tym problem.
To moje pierwsze dzieciątko dlatego byłam 'lekko" przerażona tym wszystkim i na prawdę nie sądziłam że poród jak i sam pobyt w szpitalu będę wspominać tak dobrze. Oczywiście ból po cc jest ogromny, ale wszytko da się przeżyć jak się ma przy boku taką małą kruchą istotkę Ja wyszłam już po dwóch dniach..
A co do usg szpitalnego przed porodem to szymko miał ważyc 3200 i miec ok - a ważył 3970 i miał 60 cm także trochę mnie zaskoczył swoimi wymiarami
Powodzenia dla Was i jak macie jakies pytania to postaram się na nie odpowiedzieć..
A co do usg szpitalnego przed porodem to szymko miał ważyc 3200 i miec ok - a ważył 3970 i miał 60 cm także trochę mnie zaskoczył swoimi wymiarami
Ty mnie nie strasz tymi wymiarami! w moim przypadku 600g to dużo:/ no nic... byle do czwartku...
U nas dalej nic ... i stąd moje pytanie, czy miał ktoś indukowany poród w Żeromskim? Jak to wygląda? Bo dostałam skierowanie na poniedziałek, będzie to już 11 dzień po terminie.
Wru pewnie jesteś już po, daj znać jak poszło, tulisz już swoje maleństwo? a ta indukcja oksy jest rzeczywiście taka bolesna?
Krakowianka_12
Fanka BB :)
Wru pewnie jesteś już po, daj znać jak poszło, tulisz już swoje maleństwo? a ta indukcja oksy jest rzeczywiście taka bolesna?
A co ma być bolesne? Przetaczanie kroplówki (że aż boli ręka) czy skurcze po niej są dużo bardziej bolesne? Mało wiem na ten temat, a w zasadzie nic...
Moje skurcze bez oksy były tak samo bolesne jak po podaniu oksy, tylko za pierwszym razem skurcze się zaczęły i wody odeszły ok 3 w nocy i urodziłam o 15, też dostałam pod koniec oksy, a za drugim razem miałam wywoływany poród, po 10 dostałam kroplówkę a o 13:20 urodziłam
A co ma być bolesne? Przetaczanie kroplówki (że aż boli ręka) czy skurcze po niej są dużo bardziej bolesne? Mało wiem na ten temat, a w zasadzie nic...
Właśnie z tego co wszyscy mówią i co czytałam to właśnie te skurcze bolą wtedy dużo bardziej...:/
reklama
Hejka
byłam dzisiaj na KTG i potwierdziło się że Mała ma już 4200g i jak na razie nie chce wyjść:/ choć już jest ułożona pięknie w kanale i czeka na 16go chyba ale jak bedzie rosła w takim tempie to czeka mnie ta nieszczęsna cesarka no nic, lekarka mi powiedziała że do 20go (ostatni jej dyżur przed urlopem) trzeba będzie zakończyć ciąże bo do 5kg dojdziemy mały żarłoczek
A nie wiecie przypadkiem jak to jest przy CC - czy może partner zamiast lekarza przeciąć pępowinę? Chyba się zapytam o to na ostatnich zajęciach w SR w poniedziałek
Twilight - no to się spotkałyśmy
byłam dzisiaj na KTG i potwierdziło się że Mała ma już 4200g i jak na razie nie chce wyjść:/ choć już jest ułożona pięknie w kanale i czeka na 16go chyba ale jak bedzie rosła w takim tempie to czeka mnie ta nieszczęsna cesarka no nic, lekarka mi powiedziała że do 20go (ostatni jej dyżur przed urlopem) trzeba będzie zakończyć ciąże bo do 5kg dojdziemy mały żarłoczek
A nie wiecie przypadkiem jak to jest przy CC - czy może partner zamiast lekarza przeciąć pępowinę? Chyba się zapytam o to na ostatnich zajęciach w SR w poniedziałek
Twilight - no to się spotkałyśmy