reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Heheh okaże się, że wszyscy jesteśmy jedną wielką rodziną :-D (moja babcia z Filipowic pochodzi :-D).
A udało Ci się do Żeromskiego na szkołę rodzenia zapisać?
Z racji tego, że dopiero się niedawno zdecydowałam to już nie było takiej możliwości i idziemy do Koali od środy. W sumie to się obydwoje bardzo cieszymy, ale wybulić kaskę niestety trzeba.
A do kogo chodzisz do gin? Z Żeromskiego masz kogoś czy "z zewnątrz" ?

Właśnie do Żeromskiego do SR będe chodzić :-D moja lekarka mnie wcisneła jakoś 3 mce temu ale oblężenie jest ogromne:/ mam ginke z Żeromskiego - Katarzyna Moskała się nazywa:-D i to dzięki Niej będe tam chodzić:-) przyjmuje prywatnie w MetraMedzie w centrum huty:tak:
Słyszłam, że Koala jest fajne:tak: tam też jest jakieś fitness czy coś takiego - można przyjść z dzieckiem :tak:

reklama
W Żeromskim na Szkole Rodzenia i mój ginekolog z Żeromskiego mówili - więc raczej informacja na 100% pewna - że nie korzystają z próżnociągu, ani tym bardziej z kleszczy. Jeśli poród niebezpiecznie się przedłuża to robią cesarkę. Nie obawiajcie się "wynalazków".

Alicja a na kiedy masz termin? Ja byłam 2 tygodnie temu to położna mówiła że jeszcze po porodzie sn wywożą na patologię

Ja mam termin juz na 17go maja:-)
Jade do szpitala w ta środę na KTG wiec sie jeszcze zorientuje.
Ale jak nadal nie bedzie dostepnych nowych sal to wybieram Ujastek, choc jest dalej z Podgórza i mam nadzieje, ze zdaze, bo to jest 2gie.
Nie rodziłam wcześniej w Polsce, wiec tu opieka okołoporodowa jest dla mnie nowością...
Dobrze, ze w obydwu szpitalach ZOO jest dostępne, polecam!

Hehe, na SR to raczej tylko z dzieckiem :-D

chodziło mi o fitness :-)

Mam pytanko do dziewczyn które chodziły do SR do Żeromskiego właśnie - czy te ćwiczenia są fajne jakieś? Konieczne? nie wiem czy chodzić na nie czy tylko na teorie:/

Ok, zadzwoniłam do lekarki i powiedziała mi ze mam chodzić:p więc zapisać sie musze ;)

Ostatnia edycja:
chodziło mi o fitness :-)

Mam pytanko do dziewczyn które chodziły do SR do Żeromskiego właśnie - czy te ćwiczenia są fajne jakieś? Konieczne? nie wiem czy chodzić na nie czy tylko na teorie:/

Ok, zadzwoniłam do lekarki i powiedziała mi ze mam chodzić:p więc zapisać sie musze ;)
lepiej chodzić.podobno poród wtedy łatwiejszy

Byłam dzisiaj w Szkole Rodzenia, szczerze mówiąc nie spodziewałam się aż 2,5 godzinnego wykładu, następnym razem biorę kanapkę:tak: Wykład bardzo rzeczowy, wszystko na temat ciąży w III trymestrze i porodu zostało wyjaśnione, podana została lista potrzebnych rzeczy i dokumentów do szpitala. Bardzo dużo par brało udział w wykładzie, nie spodziewałam się aż tylu osób, no ale jakoś wszyscy się pomieścili. Jedynie mogę ponarzekać na warunki sanitarne, sala wykładowa mieści się w podziemiach IP oddziału ginekologiczno - położniczego, jest tam strasznie obskurnie, szaro -buro i nieprzyjemnie. Mam tu na myśli korytarze, sala w miarę odświeżona, w niej niewielki telewizorek, na którym emitowany był film na kasecie video:-D

reklama
Alicja 007 ja tez mam termin na 17 maja:) też zastanawiam się nad Żeromskim albo Ujastkiem ale nie moge zdecydować:(

Do góry