reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Wybieram się jutro do Żeromskiego na KTG zobaczymy co słychać w szpitalu, może w końcu nastąpiły jakieś zmiany :) Poród tuż tuż a ja dalej nie podjęłam decyzji gdzie rodzę :-p

Powiem Wam, że leżę teraz na patologii od wczoraj bo dzidziol mi się chce na świecie pojawić wcześniej i słyszałam, że położne między sobą gadały że od dziś mieli otworzyć nowy oddział. Ciekawe czy znowu im się obsunie...
Jesli chodzi o opiekę to na prawdę Żeromski jest rewelacja! Wczoraj miałam niezbyt przyjemną lekarkę jak się przyjmowałam, ale poza tym jest super ! :-)

Byłam dzisiaj w Szkole Rodzenia, szczerze mówiąc nie spodziewałam się aż 2,5 godzinnego wykładu, następnym razem biorę kanapkę:tak: Wykład bardzo rzeczowy, wszystko na temat ciąży w III trymestrze i porodu zostało wyjaśnione, podana została lista potrzebnych rzeczy i dokumentów do szpitala. Bardzo dużo par brało udział w wykładzie, nie spodziewałam się aż tylu osób, no ale jakoś wszyscy się pomieścili. Jedynie mogę ponarzekać na warunki sanitarne, sala wykładowa mieści się w podziemiach IP oddziału ginekologiczno - położniczego, jest tam strasznie obskurnie, szaro -buro i nieprzyjemnie. Mam tu na myśli korytarze, sala w miarę odświeżona, w niej niewielki telewizorek, na którym emitowany był film na kasecie video:-D

O matko! Ja też tam byłam! Hehehe ;) mogłyśmy się jakoś zgadać wcześniej;) pewnie jeszcze siedziałyśmy gdzieś blisko siebie;) na kiedy zapisałaś sie na ćwiczenia?

daj znać jak było na ćwiczeniach.też sie musze zapisac na jakieś ale ciągle odwlekam:-)

Dam :) mają być ćwiczenia na piłce :D wszytsko pod kątem porodu:D

Ostatnia edycja:
To trzymamy kciuki za Twoją dzidzie, żeby zmieniła zdanie i jeszcze dłuuuuuuuuuugo u Ciebie pomieszkała oraz za nowy oddział, może tym razem się uda i otworzą :D

Jak 9 lat temu chodziłam do SR w Żeromskim to też były tłumy, ale najfajniejsze w trakcie porodu było to, że trafiłam na położną, która prowadziła wykłady, wtedy to była p.Anna Połczyńska

Byłam dziś na KTG, podobno przenoszą się do nowych sal :D niestety nie udało mi się zobaczyć porodówki ani oddziału bo był spory ruch, cesarskie cięcie i tak wyszło :)

Byłam dziś na KTG, podobno przenoszą się do nowych sal :D niestety nie udało mi się zobaczyć porodówki ani oddziału bo był spory ruch, cesarskie cięcie i tak wyszło :)

Wru, ile razy masz chodzić tam na KTG? ja mam dopiero za tydzień pierwsze i ciekawi mnie jak często trzeba się zgłaszać

reklama
W 37 tygodniu byłam po raz pierwszy (tylko w innym szpitalu), teraz w 38 tygodniu byłam drugi raz, lekarz sprawdził zapis i stwierdził, że do porodu to mi jeszcze daleko i kazał przyjść znów za tydzień. Panie z poradni zapisały mnie na kolejną wizytę :)

Do góry