reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Heheh okaże się, że wszyscy jesteśmy jedną wielką rodziną :-D (moja babcia z Filipowic pochodzi :-D).
A udało Ci się do Żeromskiego na szkołę rodzenia zapisać?
Z racji tego, że dopiero się niedawno zdecydowałam to już nie było takiej możliwości i idziemy do Koali od środy. W sumie to się obydwoje bardzo cieszymy, ale wybulić kaskę niestety trzeba.
A do kogo chodzisz do gin? Z Żeromskiego masz kogoś czy "z zewnątrz" ?

Właśnie do Żeromskiego do SR będe chodzić :-D moja lekarka mnie wcisneła jakoś 3 mce temu ale oblężenie jest ogromne:/ mam ginke z Żeromskiego - Katarzyna Moskała się nazywa:-D i to dzięki Niej będe tam chodzić:-) przyjmuje prywatnie w MetraMedzie w centrum huty:tak:
Słyszłam, że Koala jest fajne:tak: tam też jest jakieś fitness czy coś takiego - można przyjść z dzieckiem :tak:

reklama
W Żeromskim na Szkole Rodzenia i mój ginekolog z Żeromskiego mówili - więc raczej informacja na 100% pewna - że nie korzystają z próżnociągu, ani tym bardziej z kleszczy. Jeśli poród niebezpiecznie się przedłuża to robią cesarkę. Nie obawiajcie się "wynalazków".

Alicja a na kiedy masz termin? Ja byłam 2 tygodnie temu to położna mówiła że jeszcze po porodzie sn wywożą na patologię

Ja mam termin juz na 17go maja:-)
Jade do szpitala w ta środę na KTG wiec sie jeszcze zorientuje.
Ale jak nadal nie bedzie dostepnych nowych sal to wybieram Ujastek, choc jest dalej z Podgórza i mam nadzieje, ze zdaze, bo to jest 2gie.
Nie rodziłam wcześniej w Polsce, wiec tu opieka okołoporodowa jest dla mnie nowością...
Dobrze, ze w obydwu szpitalach ZOO jest dostępne, polecam!

Hehe, na SR to raczej tylko z dzieckiem :-D

chodziło mi o fitness :-)

Mam pytanko do dziewczyn które chodziły do SR do Żeromskiego właśnie - czy te ćwiczenia są fajne jakieś? Konieczne? nie wiem czy chodzić na nie czy tylko na teorie:/

Ok, zadzwoniłam do lekarki i powiedziała mi ze mam chodzić:p więc zapisać sie musze ;)

Ostatnia edycja:
chodziło mi o fitness :-)

Mam pytanko do dziewczyn które chodziły do SR do Żeromskiego właśnie - czy te ćwiczenia są fajne jakieś? Konieczne? nie wiem czy chodzić na nie czy tylko na teorie:/

Ok, zadzwoniłam do lekarki i powiedziała mi ze mam chodzić:p więc zapisać sie musze ;)
lepiej chodzić.podobno poród wtedy łatwiejszy

Byłam dzisiaj w Szkole Rodzenia, szczerze mówiąc nie spodziewałam się aż 2,5 godzinnego wykładu, następnym razem biorę kanapkę:tak: Wykład bardzo rzeczowy, wszystko na temat ciąży w III trymestrze i porodu zostało wyjaśnione, podana została lista potrzebnych rzeczy i dokumentów do szpitala. Bardzo dużo par brało udział w wykładzie, nie spodziewałam się aż tylu osób, no ale jakoś wszyscy się pomieścili. Jedynie mogę ponarzekać na warunki sanitarne, sala wykładowa mieści się w podziemiach IP oddziału ginekologiczno - położniczego, jest tam strasznie obskurnie, szaro -buro i nieprzyjemnie. Mam tu na myśli korytarze, sala w miarę odświeżona, w niej niewielki telewizorek, na którym emitowany był film na kasecie video:-D

reklama
Alicja 007 ja tez mam termin na 17 maja:) też zastanawiam się nad Żeromskim albo Ujastkiem ale nie moge zdecydować:(

Do góry