reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Cześć dziewczyny :)

Przeczytałam kilka stron do tyłu i tak zaczęłam się zastanawiać...
Jestem w ciąży ale dopiero w 3 miesiącu ;)
Ale z tego co zrozumiałam, że jak chcę chodzić do szkoły rodzenia w Żeromskim to już powinnam zadzwonić i się zapisać?!
Wydawało mi się, że to za wcześnie :)

Ania4848 według mnie nie ma sensu brać rożka do szpitala, bo dzieciaczka jak przywożą, to jest on już w rożek i kocyk pozawijany. Nikt nie chodzi i nie ściga, żeby wymienić na swój i oddać szpitalny. Ja korzystałam ze szpitalnego, tylko ubranka dałam swoje, jak zabrali malucha do kąpania. Oczywiście możesz zabrać swój jeśli chcesz, ale według mnie na prawdę nie ma sensu. Z tego co widziałam, to Dziewczyny które leżały ze mną na sali po porodzie, też korzystały ze szpitalnych, i podobnie jak ja, dały tylko swoje ubranka do przebrania po kąpieli.

Dziękuję :)
Mam wizytę we wtorek wieczorem to zadzwonię w środę i się wszystkiego dowiem:)
Mam nadzieję, że do środy jeszcze jakieś miejsce się znajdzie :)

Margosia cześć :) dzwoń jak najszybciej, bo są zapisy na terminy marcowe w chwili obecnej.
Aninek trzymam kciuki żeby was nie rozłożyło.
Ja od rana buszuję po allegro za kombinezonem dla Oli. A mała daje czadu - brzuszek cały faluje, zwłaszcza wieczorami jak tatuś mizia brzuszek :-)
A z tym rożkiem, to chyba co szpital to inny zwyczaj. Moja bratowa rodziła w sierpniu na Ujastku i musiała mieć swój rożek (może ze wględu na liczbę porodów jaka tam jest od pewnego czasu).
Dobrze, że w zeromskim nie trzeba, bo i tak jest sporo tych rzeczy do zabrania.

:))
No ja koniec marca początek kwietnia będę w 28-30 tygodniu, więc w środę po wizycie zadzwonię:tak:
Naprawdę bym nie wpadła na to, że tak wcześnie trzeba to załatwić jeśli bym nie trafiła na to forum!
Ludzie już chyba naprawdę wariują!

Jak ja czekam na ruchy... a to jeszcze tyle czasu... ech... pewnie cudowne uczucie?
Ja zanim zacznę kupować wyprawkę to trochę czasu jeszcze minie... na razie mamy w planach po świętach remont pokoiku dla Maleństwa :)

A kiedy Wam zaczął rosnąć brzuszek? Bo mi ani centymetr jeszcze... A fajnie było by zobaczyć jakieś zmiany:tak:

Cześć dziewczyny :)

Przeczytałam kilka stron do tyłu i tak zaczęłam się zastanawiać...
Jestem w ciąży ale dopiero w 3 miesiącu ;)
Ale z tego co zrozumiałam, że jak chcę chodzić do szkoły rodzenia w Żeromskim to już powinnam zadzwonić i się zapisać?!
Wydawało mi się, że to za wcześnie :)

Małgosia ja dzwoniłam 2 tyg temu i terminy były na marzec - także dzwoń dzwoń

reklama
Margosia, szkoła rodzenia w żeromskim trwa 6 tyg, więc jak się nie załapiesz na marcową to następna rusza w maju, a wtedy będziesz mieć tak jak ja, czyli w sumie nie wiem jak to będzie w 8 miesiącu ;-) a tak spokojnie będziesz mogła uczestniczyć we wszystkich zajęciach :)

Ruchy pierwsze poczułam ok. 18 tygodnia, mimo, że to pierwsza moja ciąża. Na początku myslałam że mi się trawi kolacja, ale po kilku dniach wiedziałam, że to to :-) A teraz lubie te ruchy, zwłaszcza jak Mała jest aktywna i mnie zaczepia ;-)
Ja do 20 tyg non stop wymiotowałam, więc zamiast grubnąć schudłam ponad 6 kg, także taki widoczny brzuszek myślę że mam z miesiąc. Chociaż jak ubiorę płaszcz, mimo, że jest dość opięty na brzuchu, to w mpk nie ustępują mi miejsca - więc brzuszek chyba nie do końca widoczny :p:p

Do góry