reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Hej Jamajka, mi właśnie dzisiaj ustalili termin cesarki w Żeromskim, z tego co każdy lekarz Ci powie to termin ustalają po 39 tygodniu ciąży( czyli musi się rozpocząć 39 tydzień). Oczywiście musisz się umówić telefonicznie na KTG i zrobią Ci je w okolicach 37 tyg a w 38 tyg kolejne KTG i ustalenie terminu.

reklama
Hej Martal,
Z tego co ja się orientuje jest to kwestia indywidualna, bo CC można miec zleconą przecież z równych przyczyn. Czytałam sporo na ten temat i nawet w Żeromskim często ustalają CC na 38 TC. Z tego co wiem termin można też ustalić wcześniej. Na oddziale ginekologicznym w Żeromskim byłam pierwszy raz 28 marca "na rozeznaniu" już wtedy Pani położna pytała mnie czy mam przy sobie skierowanie na CC.
Ja mam kontrolną wizytę u ginekologa 28 marca (będę wtedy w 37 TC), po wizycie idę się umówić od razu na CC.
Będę czekać na Twoją opinie i wrażenia po porodzie :)

Witaj!
Nie umiem Ci powiedzieć jak to jest z cesarką od razu jak przychodzisz z tz. ulicy ponieważ ja kilka dni wcześniej leżałam na patologii.Cały zabieg trwa do 30 min. Najpierw anestezjolog podaje ci znieczulenie zewnątrzoponowe,po minucie czujesz ciepło spływające do nóg a po chwili już ich nie czujesz.Powiem tak,nie jest to za przyjemny zabieg ale na szczęście trwa krótko a jak już zobaczysz i usłyszysz maleństwo szycie zleci raz dwa.Zaraz po zabiegu przewiozą Cię na salę i chwilę potem dowiozą Ci dziecko.Mnie znieczulenie trzymało jeszcze przez około dwie godziny ale położne bardzo pomagały żeby dziecko było przystawione do piersi przez dwie godziny a potem w nocy.
Ja miałam cesarkę o 14 a o 5 rano już wstałam.Bałam się że nie dam rady ale ciągłe leżenie wcale nie jest dobre,kiedy się powoli rozchodzisz ale bez szaleństw ;-)szybciej wrócisz do formy i będziesz mogła sama zająć się maluszkiem.Niestety duży wpływ ma też indywidualny próg bólu ponieważ dla jednego coś jest lekkim pobolewaniem a dla drugiego jest to ból nie do wytrzymania.Ale bądź dobrej myśli i się nie martw niepotrzebnie,pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. Poza tym czego mama nie zniesie dla swojego dziecka:tak:
Trzymam za Was kciuki!!!

Benia - nie chce sie wymadrzac, ale obstawiam, ze dostalas jednak znieczulenie podpajeczynowkowe a nie zewnatrzoponowe ;)

Mamusie - może zainteresują Was warsztaty dla mam i dzieciaczków? Jest już program bezpłatnych warsztatów w dniach 3-5 kwietnia, z okazji 4. urodzin portalu Ekorodzice.pl , warsztaty odbędą się w Nowej Hucie, na Kazimierzu i w Podgórzu:

http://www.adm.grades.com.pl/upload...NATURALNIE-RODZINNIE-2014_program_ulotka2.jpg
Zobacz załącznik 616061

będzie mnóstwo atrakcji - spotkania, wykłady, warsztaty, całodniowe indywidualne konsultacje z położną ze Szpitala Położniczo-Ginekologicznego UJASTEK, zajęcia dla maluchów, dla nieco większych dzieci, warsztaty rodzinne – w tym po raz pierwszy wspólne warsztaty dla dziecka i taty. Wszystkie spotkania są BEZPŁATNE, obowiązują zapisy: Katarzyna Szczęśniak, tel.: 692 452 217(9.00-18.00), e-mail.: k.szczesniak@okn.edu.pl.

szczegóły:
ARTzona Naturalnie_rodzinnie

Mamy z Huty zapraszam też na wątek Co ciekawego dla mam i dzieci w Nowej Hucie
https://www.babyboom.pl/forum/krakow-...l#post10595714

Ostatnia edycja:
Benia - nie chce sie wymadrzac, ale obstawiam, ze dostalas jednak znieczulenie podpajeczynowkowe a nie zewnatrzoponowe ;)
Bardzo możliwe,wszystko tak szybko się działo,do tego dostałam kupę papierów do wypełnienia i cały czas myślałam że nie tak to wszystko planowałam dlatego bardzo prawdopodobne jest że źle usłyszałam jakie znieczulenie mi podadzą :-(
Przepraszam nie chciałam nikogo wprowadzić w błąd.

reklama
Hehe Eve Hahahahahahaha po raz siódmy to chyba bym Ju nie miała czasu na forum;-) nawet nasze :-) takkk Żeromski nie chce eksperymentów

Do góry