Frysia, ja miałam swoją kupioną Enemę, ale akcja rozwijała sie tak szybko, że nie było czasu jej zrobić. Polecam sobie kupić, bo szczerze to ja przy parciu najbardziej stresowałam się tym, że nie miałam zrobionej lewatywy właśnie i że zaraz zamiast dziecka wyjdzie coinnego, więc nawet bałam się przeć. Pomijam fakt że po porodzie przez brak lewatywy miałam straszne wzdęcia i gazy, a uwierz, że ostatnią rzeczą o jakiej myślisz po szyciu krocza jest kupa.
...
a no i nie ma żadnego terroru laktacyjnego, jak nie chcesz karmić albo dziecko nie sika to nawet zalecają dokarmianie. Położne mówią że możesz odciągać i im dawać będą dokarmiać albo podadzą sztuczne mleko. U mnie maluch nie sikał 2 dni i pobudzałam laktatorem laktację , tak ze na 4 dzień w 20min odciągnęłam 150ml
...
a no i nie ma żadnego terroru laktacyjnego, jak nie chcesz karmić albo dziecko nie sika to nawet zalecają dokarmianie. Położne mówią że możesz odciągać i im dawać będą dokarmiać albo podadzą sztuczne mleko. U mnie maluch nie sikał 2 dni i pobudzałam laktatorem laktację , tak ze na 4 dzień w 20min odciągnęłam 150ml