agniecha27krk
Zaciekawiona BB
Frysia a na kiedy masz termin?? Jejku ja pamietam jak ja sie modliłam zeby juz urodzic, a Tu juz 1,5 miesiąca moja malutka ma:-) Benia1980 w szpitalu nie dają takiej listy co trzeba zabrac, ale z doswiadczenia mogę Ci powiedziec ze nie trzeba duzo brac ze sobą. Dla dzieciątka wez pampersy, chusteczki i cos do smarowania pupy no i jakies ubranka, najlepiej ubierac w body z długim rękawem albo kaftanik i spiochy bo na salach jest tak ciepło ze nic więcej im nie trzeba zakładac. Mozesz wziąc swój rozek albo jakis kocyk, bo te szpitalne wyglądaja jak wyglądaja I dla dziecka to tyle. Dla siebie wez napewno wygodne, rozpinane koszule ze 3 sztuki( do porodu mozesz wziąc jakas starą albo podkoszulek meza bo to i tak pozniej raczej pojdzie do kosza, poniewaz kładą po porodzie dziecko na Tobie, wiec bedzie koszulka w tych wszystkich wodach, krwi itp Napewno wez te podkłady poporodowe Belli, podkładów na łózko nie musisz brac bo jak zabrudzisz to połozna przyniesie nowy. Napewno musisz wziac jaki płyn do higieny intymnej, wiadomo pasta, szczoteczka do zebów, płyn do kąpieli, reczniki,szlafrok. Oprócz pantofli w których bedziesz chodzila wez sobie tez jakies klapeczki pod prysznic. No i to chyba wszystko z tych najpotrzebniejszych rzeczy, pozniej mąż moze Ci dowiezc co bedzie Ci potrzeba jeszcze. No i wez sobie wode niegazowana, przyda sie do porodu:-)i po porodzie