reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Przeczytałam te opinie na Gdzie rodzić i aż mnie zmroziło. Kurcze, wcześniej jak czytałam większość było dobrych, jak ktoś marudził to na terror laktacyjny, a tak od listopada 80% jest złych i to głównie dziewczyny narzekają na to co mnie do tego szpitala przekonało-opiekę poporodową!!!! Brak pomocy przy karmieniu, opieki nad dzieckiem... Jestem w szoku. Czy aż tak położne osiadły na laurach? Dziewczyny proszę piszcie jak to u Was wyglądało, ja mam termin na 12 stycznia i zaczynam miec wątpliwości. Co do paciorkowca to jedno z czym się nie zgodzę, bo sama robiłam posiew w 24tc i był dodatni, nie miałam leczenia, teraz powtórzyłam i wyszedł ujemny. Pytałąm lekarki czy go zwalczyłam? Lekarka mi wytłumaczyła,ze czasami w posiewie nie wyrosnie a jest, więc nadal jestem noicielem. Stawiam własnie że tym dziewczynom mógł nie wyjść w posiewie mimo ,że go miały.

Karla też mam taka nadzieje że to chodzi o gbsa ja go niestety posiadam. A co do mojego terminu to byłam we wtorek popoludniu na ktg tam w poradni i pytalam czy mam przyjsc, pani doktor powiedziala że jeśli chce to moge przyjsc. Wole pojechac niz coś przegapić ;) zwlaszcza że ostatnio baaardzo bola mnie krzyze jak dluzej pochodze poza tym klucia w podbrzuszu napinanie brzuszka. A że pierwsza ciąza to tak naprawde nie wiem co czym i jak sie objawia.

Agnieszka308 to jak juz będziesz w niedziele po wizycie na IP to daj znac co i jak:) Noo chyba ze Cie juz zostawią to napisz jak juz bedziesz w domku z dzidziusiem:-):-) A co do tych opinii to ja bym tak nie przezywała. Nie znajdziecie szpitala, który ma same pozytywne opinie, zawsze sie znajdzie jakaś pacjentka której cos nie bedzie pasowało.Jedne są mniej wymagające a inne więcej......Ja rodziłam w tym szpitalu i moge go polecic w 100%.

Agnieszka - spoko, mam tak samo:D

dziewczyny - ja też tak miałam, że mi kazała lekarka z poradni iść na ktg na izbę przyjęć i nie było z tym żadnych problemów. tylko czekania jest trochę, bo na izbie jest tylko jedno ktg, więc to trochę trwa. ja mam termin na jutro, w pn mam iść na ktg i jeśli wszystko będzie ok i moja lekarz prowadząca nie będzie miała innych pomysłów (bo mam cukrzycę, więc muszę się dość często generalnie kontrolować), to dopiero w piątek na ktg znowu. i 7-10 dni po terminie zgłosić się na izbę do przyjęcia, gdyby Mała się wcześniej nie zdecydowała sama wychodzić.

Ostatnia edycja:
No to dobrze ze nie robią zadnych problemów na IP....Ja mam termin na środe ale tez sie nic nie rusza. Niby są tam jakies skurcze lędźwiowe ale zaraz mijaja i na tym sie konczy:baffled: A boli mnie kazda czesc ciała i cała jestem spuchnięta:)

Ja już po wizycie na IP kobiet w cholere wiekszosc rodzących ;) myslalam ze w grudniu na swieta bede miala spokoj ;p wszystko dobrze nikt żadnej łaski nie robi. Tyle tylko że nie zrobili mi usg bo naprawde dużo babek a jeden gabinet. Powinni miec ze dwa ktg przynajmniej ;) a u mnie szyjka skrócona hmm może juz zaniedlugo się zacznie ? :)

reklama
Agnieszka jak juz Ci sie szyjka skraca to znak ze juz blizej niz dalej:-) Mówili Ci kiedy masz sie znowu na KTG zgłosic? Ile godzin spędziłas na IP? tigi ja bym wszystko oddała zeby juz urodzic, mogę nawet świeta spedzic w szpitalu ale chce to juz miec za sobą:-)

Do góry