reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

no tak Wy macie niewielką różnice w terminach u mnie jest to prawie tydzien i tak mnie zastanawia kiedy może byc u mnie ciąża przenoszona czy po tym 10.01(usg) czy po 16.01(om)

reklama
A ja byłam dzisiaj na IP w celu zrobienia KTG, bo lekarka zaleciła 2 razy w tygodniu ( a w sumie i tak wyjdzie, że będę robić 1 raz w tygodniu) i miałam wrażenie, że przyszłam tam z powodu swojego widzimisię. Najpierw położna wypytywała co i jak, a później lekarka dlaczego trafiłam do szpitala, kto zalecił, itp., itd., jak odpowiedziałam, że termin mam na 3 stycznia, to powiedziała, że KTG zaleca się od 40 tygodnia (pierwszy raz takie coś słyszałam, ale się nie odzywałam) i generalnie to dobrze, że mnie badają, bo mieli właśnie cesarkę i coś tam.
Ogólnie rzecz biorąc charakter całego badania raczej z łaską, więc chyba pechowo trafiłam, może panie były złe, że jutro wigilia, a one w pracy muszą siedzieć...
Ale najważniejsze, że maluszek zdrowy, dobrze mu jeszcze w brzuchu i Święta będą spokojne :)
Świąteczne pozdrowienia dla Was wszystkich.

Agnieszka a kto Ci stwierdził to rozejscie ginekolog? Ja jak mówilam mojemu lekarzowi co jest na rzeczy to stwierdzil ze to jest normalne bo dziecko uciska i dlatego boli i tyle tematu było, nawet mnie nie zbadał....Karla wydaje mi sie ze z USG jest bardziej wiarygodny termin ale pewnosci nie mam, musialabys sie lekarza zapytac. sonick a robili Ci Usg? Może faktycznie panie były złe ze muszą siedziec zamiast sobie Wigilie przygotowywac:) albo poprostu trafiłas na taką zmianę.....Ja jade na IP w pierwszy dzień swiąt to wtedy dopiero mogą byc w złych humorach hehe

Sonick a czy to czasem nie była taka ciemnowłosa lekarka? Jeśli tak to ona ogólnie jest niemiła zauważyłam. Dziwne że ci powiedziały że od 40tyg:/ bez sensu mi same polozne w tym szpitalu mowily ze juz w 38 mam przyjsc. Agniecha jakos w 36 tyg moja lekarka podejrzewala i kazala mi isc do ortopedy zrobic usg wiec w 38tyg poszlam i sie okazalo ze miala racje. powinnam miec cesarke ale nie chcialam dlatego troche obawiam sie porodu ale z tego co czytalam na necie to niektóre maja gorzej z tym bolem niz ja. czuje ze nie bedzie zle :) oby... i wesołych radosnych spokojnych świąt!!

Agnieszka a kto Ci stwierdził to rozejscie ginekolog? Ja jak mówilam mojemu lekarzowi co jest na rzeczy to stwierdzil ze to jest normalne bo dziecko uciska i dlatego boli i tyle tematu było, nawet mnie nie zbadał....Karla wydaje mi sie ze z USG jest bardziej wiarygodny termin ale pewnosci nie mam, musialabys sie lekarza zapytac. sonick a robili Ci Usg? Może faktycznie panie były złe ze muszą siedziec zamiast sobie Wigilie przygotowywac:) albo poprostu trafiłas na taką zmianę.....Ja jade na IP w pierwszy dzień swiąt to wtedy dopiero mogą byc w złych humorach hehe

Tak, lekarka zrobiła USG i zbadała mnie. Nom, ciekawa jestem, ale może na lepszą zmianę trafisz :)

Sonick a czy to czasem nie była taka ciemnowłosa lekarka? Jeśli tak to ona ogólnie jest niemiła zauważyłam. Dziwne że ci powiedziały że od 40tyg:/ bez sensu mi same polozne w tym szpitalu mowily ze juz w 38 mam przyjsc. Agniecha jakos w 36 tyg moja lekarka podejrzewala i kazala mi isc do ortopedy zrobic usg wiec w 38tyg poszlam i sie okazalo ze miala racje. powinnam miec cesarke ale nie chcialam dlatego troche obawiam sie porodu ale z tego co czytalam na necie to niektóre maja gorzej z tym bolem niz ja. czuje ze nie bedzie zle :) oby... i wesołych radosnych spokojnych świąt!!

Lekarka w krótkich, ciemnych włosach, w okularach. Na tą samą trafiłaś?
Tak, dziwne, tym bardziej, że jak byłam ostatnio w Żeromskim w poradni na KTG, to lekarka (taka tęższa, ruda), powiedziała, że to już zaawansowana ciąża i powinnam mieć robione 2 razy w tygodniu...

sonick, one mają podniesione ciśnienie, bo w związku ze Świętami mają okropnie dużo ludzi naraz <bo poradnia nie działa całe Święta>. mi babki mówiły, że w Święta będzie ciężko i będą straszne kolejki i że one już mają trochę dość jak myślą o tym, ile na izbie będzie ludzi z poradni,a do tego normalne porody jeszcze itp..

reklama
Do góry