reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

dzień dobry :)

Tak przeczytałam kilka Waszych postów , bo mnie na wspomnienia wzięło ;)
Jeszcze niedawno ja pisałam, pytałam o Ktg, o dojazd do poradni , a już prawie 5 mc jestem po porodzie właśnie w Żeromskim :)
jak najbardziej polecam ten szpital , oceniam go 6/7 :)

A mogłabyś opisać jak to mniej więcej technicznie wygląda, jak się przyjedzie do szpitala? I jak z tą łazienką na porodówce? Nie było problemów, w sensie kolejek?:) Położna uspokajała, że wtedy z oddziałowych się korzysta, ale jak jest w rzeczywistości- nie wiem.

reklama
Jak tam dziewczyny które były dzisiaj na KTG, ruszyło sie cos?:) Ja tez byłam dzisiaj rano ale u mnie cisza jak narazie....Lekarka zrobiła mi USG i sie troszkę przeraziłam bo powiedziała ze dziecko 4100 waży:baffled: Pierwszego klocka tez urodziłam z niemałą wagą bo 4250 i 60cm, więc wydaje mi sie że bedzie powtórka z rozrywki:D:D

Dziewczyny ja tak z innej beczki...wiecie cos na temat rozejscia spojenia łonowego? ja w 38tyg mialam na 12mm i boje sie ze przez te dwa tyg moglo sie jeszcze powiekszyc i czy moga byc jakies problemy przy naturalnym czy raczej jak przestalo mnie kluc to sie nie martwic?

Jak tam dziewczyny które były dzisiaj na KTG, ruszyło sie cos?:) Ja tez byłam dzisiaj rano ale u mnie cisza jak narazie....Lekarka zrobiła mi USG i sie troszkę przeraziłam bo powiedziała ze dziecko 4100 waży:baffled: Pierwszego klocka tez urodziłam z niemałą wagą bo 4250 i 60cm, więc wydaje mi sie że bedzie powtórka z rozrywki:D:D

U mnie też cisza. Wszystko ok, Lekarka powiedziała, że Święta spędzę w domu :) A mój Mały +- 3000g wg USG.

A mogłabyś opisać jak to mniej więcej technicznie wygląda, jak się przyjedzie do szpitala? I jak z tą łazienką na porodówce? Nie było problemów, w sensie kolejek?:) Położna uspokajała, że wtedy z oddziałowych się korzysta, ale jak jest w rzeczywistości- nie wiem.

Gdy ja zaczęłam rodzić , inne 2 sale też były zajęte, 1 poszło szybciutko , a w 2 jak mnie zabierali jednak na cc < po 10h> to Pani jeszcze rodziła. Owszem jest jedna łazienka ale jakoś nie zdarzyło mi sie czekać w kolejce :)
1 punkt mnie w mojej ocenie to właśnie za łazienki :( na patologii , a tam byłam 3 h , łazienka i prysznice wymagają całkowitego remontu i to samo jest z wc i prysznicem na porodówce. aż odechciewa się immersji wodnej :p

ale już na oddział położnicy oceniam bardzo dobrze :) Łazienka na 2 pokoje wcale nie jest problemem.Jeżeli czeka się to tylko troszkę, bo żadna z kobiet nie ma ochoty na długi prysznic jak ma maleństwo obok siebie :)
a panie na położniczym są cudowne. Bardzo pomocne, wyrozumiałe , w nocy opieka super , bez problemu przychodzą na każde zawołanie żeby pomóc :) Rodziłam pierwsze dzieciątko i nie ukrywam , że bałam się nim na początku zajmować ;) a na położniczym mogłam liczyć na wszelką pomoc :)

Ja byłam dziś na tym ktg ale w Narutowiczu - i też wszystko, ok ale lekarka nie robiła mi usg - mam przyjść w wigilię i w sylwestra to wtedy powiem jej żeby zobaczyła ile mała waży itp. W sumie to wizytę mam w piątek więc i tak może się dowiem. Bałam się, że nie zdążę do Żeromskiego a teraz żałuję skoro mówicie, że Wam tak wszystko ocenili. A kiedy Wam kazali znowu przyjść - zapisywałyście się już? KTG muszę robić już w tym szpitalu w którym zaczęłam?

Ja byłam dziś na tym ktg ale w Narutowiczu - i też wszystko, ok ale lekarka nie robiła mi usg - mam przyjść w wigilię i w sylwestra to wtedy powiem jej żeby zobaczyła ile mała waży itp. W sumie to wizytę mam w piątek więc i tak może się dowiem. Bałam się, że nie zdążę do Żeromskiego a teraz żałuję skoro mówicie, że Wam tak wszystko ocenili. A kiedy Wam kazali znowu przyjść - zapisywałyście się już? KTG muszę robić już w tym szpitalu w którym zaczęłam?

Możesz robić KTG gdzie chcesz. Mi lekarka powiedziała, że powinnam robić 2 razy w tygodniu, a zapisałam się dopiero na 30.12, bo wszystko zajęte już, więc w międzyczasie gdzieś indziej pójdę.

Wszystko się zgadza tylko kierunki troszkę inne. Tzn, jak się wejdzie to chodnikiem w lewo, a nie w prawo, przynajmniej tak szłam, bo po przeczytaniu Twojego posta przypomniałam sobie gdzie jest okno życia i tam się kierowałam.
Panie bardzo życzliwe, miła atmosfera, tylko trzeba się nastawić na to, że wszystko długo trwa.

Haha, nie wiem co mu się w głowie pokręciło. Pisałam patrząc w myślach na szpital, nie wiem skąd to prawo! LEWO LEWO :p

Mnie tez sie wydaje ze świeta spędze w domu, jak jest faktycznie dzidzia taka duza to pewnie znowu przenosze 2 tygodnie jak to było za pierwszym razem:baffled: sonick a na kiedy Ty masz termin porodu? Mnie lekarka kazała podejść w święta na Izbę Przyjęc i tam zrobic KTG

reklama
Do góry