reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Evvella, hehe, coś mi się zdaje, że siedziałyśmy koło siebie w poczekalni. Ja byłam dziś cała na czarno, objadałam się drożdżówkami i czytałam książkę :-D

W środę zacznie mi się 42 tydzień, więc już mocno po terminie jesteśmy. Lekarka powiedziała, że będzie powtórka z rozrywki, bo pierwszego smyka też mi wywoływali 2 tyg po terminie. No trudno. Mam tylko nadzieję, że szybko poród pójdzie.

Moje wszystkie znajome rodziły na Ujastku. Jedne chwaliły, inne mówiły, że fabryka. A o Żeromskim nie słyszałam jeszcze złej opinii :-) I faktycznie, nawet chodząc na KTG mam zupełnie inne wrażenia w porównaniu z Rydygierem (w którym rodziłam pierwszego synka).

reklama
powiedzcie mi, dziewczyny, bo ja już zgłupiałam kompletnie. czy jak chcę rodzić w Żeromskim, to mam to gdzieś zgłaszać, umawiać się, czy coś? lekarkę mam niezależną, nie pracuje teraz w żadnym szpitalu i powiedziała mi, że przecież to wszystko jedno, gdzie będę rodzić i że po prostu mam pojechać do szpitala jak się akcja zacznie. czasu niby mam trochę, bo termin na koniec grudnia, ale chciałabym wiedzieć, jak to wygląda. wiem, że pewnie jest to w milionie miejsc napisane, ale po prostu nie mam siły przebijać się przez tyle stron tematu na raz i dopiero stopniowo podczytuję, a jest to dla mnie bardzo ważna wiadomość. pomóżcie!

powiedzcie mi, dziewczyny, bo ja już zgłupiałam kompletnie. czy jak chcę rodzić w Żeromskim, to mam to gdzieś zgłaszać, umawiać się, czy coś? lekarkę mam niezależną, nie pracuje teraz w żadnym szpitalu i powiedziała mi, że przecież to wszystko jedno, gdzie będę rodzić i że po prostu mam pojechać do szpitala jak się akcja zacznie. czasu niby mam trochę, bo termin na koniec grudnia, ale chciałabym wiedzieć, jak to wygląda. wiem, że pewnie jest to w milionie miejsc napisane, ale po prostu nie mam siły przebijać się przez tyle stron tematu na raz i dopiero stopniowo podczytuję, a jest to dla mnie bardzo ważna wiadomość. pomóżcie!

nie wiem ja zadzwoniłam tam i powiedziałam że chcę się umówić na ktg bo tam chcę rodzić ustaliły mi termin tego ktg,jutro tam idę więc się na pewno czegoś dowiem,ja w pierwszej ciąży chodziłam na ktg na Galla bo tam chciałam i tam rodziłam jak zaczęła się akcja porodowa to tam pojechaliśmy.Dodam że moja lekarka też nigdzie nie pracuje

Nikol ! serdeczne gratulacje!!!

Faktycznie Zeromski przeżywa teraz mega oblężenie. Jednak dobre opinie robią swoje ;-)

Tigi nie musisz sie nigdzie zglaszac wczesniej. po prostu jedziesz z akcja porodowa do wybranego szpitala. od 38 tyg mozesz zapisywac sie na KTG w przychodni w Zerosmkim. wtedy założą CI kartę i bedzie mniej papierkow do wypelniania w dniu porodu;)

oj muszę zmienić suwaczki:-D

Tzn. że teraz Żeromski na topie :) Kiedyś Ujastek. A dziewczyny możecie powtórzyć nr pod który się dzwoni, żeby umówić na KTG? Przeglądam ostatnie strony bo dałabym sobie rękę uciąć, że gdzieś tam był, ale nie widzę :/

ja się śmieję, że niejako jesteśmy predestynowani do Żeromskiego - mój mąż się tam urodził, a moja ginekolog pracowała tam z 15 lat zaraz po studiach <zresztą, w tym samym okresie, kiedy rodził się mój mąż i śmialiśmy się, że nie wiadomo czy nie miała w tym swojego udziału:D>.

reklama
Do góry