reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

judka_KR mnie przy pierwszej ciąży rozstępy pojawiły się właśnie tuż przed porodem. Teraz praktycznie ich nie widać a niczym szczególnym nie smarowałam. Po jakimś czasie one i tak jaśnieją i stają się niewidoczne. Póki co zostałabym przy nawilżaniu lub natłuszczaniu oliwką. Mnie osobiście żadne super preparaty nie pomogły - ale to pewnie też indywidualna sprawa.

reklama
judka_KR mnie przy pierwszej ciąży rozstępy pojawiły się właśnie tuż przed porodem. Teraz praktycznie ich nie widać a niczym szczególnym nie smarowałam. Po jakimś czasie one i tak jaśnieją i stają się niewidoczne. Póki co zostałabym przy nawilżaniu lub natłuszczaniu oliwką. Mnie osobiście żadne super preparaty nie pomogły - ale to pewnie też indywidualna sprawa.
Dzięki Kinula. Czytalam, że rozstepy to w wiekszosci sprawa genów. Mojej mamie po dwóch porodach tez wyszlo z 5 rozstepow, ale sa biale i prawie niewidoczne, wiec moze faktycznie nie ma co wywalac kasy na te kremy, bo moze one wcale nie dzialaja, a jest to kwestia nawilzania tylko? mi przez ostatnie dwa tygodnie brzuch dosc szybko sie zwiekszyl i skora nie wytrzymala. Te rozstepy to na razie takie plamki czerwone jednocentymetrowe, ale sa! Wstrzymam sie jeszcze i zobaczymy co sie z tym zrobi, bo jakos nie usmiecha mi sie wydac 90 zł na krem co moze nie przyniesc efektow :-(

mnie jeszcze nie wyskoczyly zadne a mam sklonnosci bo kilka lat trmu jak sporo schudlam to pojawilo sie ich sporo na biodrach, posladkach.Wtedy niczym nie smarowalam a teraz od poczatku ciazy codzien sie smaruje. Tak dla poczucia ze cos zrobilam dla siebie, bo tamte zblakly ale sa bardzo widoczne :-( moga sie jeszcze oczywiscie pojawic, nawet po porodzie ale bede miec poczucie ze cos zrobilam a nie jak ostatnio;-)

mnie jeszcze nie wyskoczyly zadne a mam sklonnosci bo kilka lat trmu jak sporo schudlam to pojawilo sie ich sporo na biodrach, posladkach.Wtedy niczym nie smarowalam a teraz od poczatku ciazy codzien sie smaruje. Tak dla poczucia ze cos zrobilam dla siebie, bo tamte zblakly ale sa bardzo widoczne :-( moga sie jeszcze oczywiscie pojawic, nawet po porodzie ale bede miec poczucie ze cos zrobilam a nie jak ostatnio;-)

nussa ja tez sie smaruje od poczatku balsamami i oliwkami, rożnie. Mimo wszystko i tak sie pojawily :/ pod koniec podstawowki tez szybko "skobiecialam" i na piersiach, udach i biodrach mam od tamtej pory, juz oczywiscie biale. Poźniej w sredniej szkole schudlam i wszytsko wyszlo na jaw. No nic, moja Mała Perełka zostawi na ciele mamy kilka pamiatek :-)

ale jesli macie swieze rozstepy, takie czerwone to ponoc ( slyszalam to od kilku osob) pomaga czysty kolagen. mozna go kupic na allegro za kilka zlotych I aplikujesz tylko krople na rozstep bezposrednio - jest bardzo wydajny. juz go kupilam w razie 'W' :-D

ale jesli macie swieze rozstepy, takie czerwone to ponoc ( slyszalam to od kilku osob) pomaga czysty kolagen. mozna go kupic na allegro za kilka zlotych I aplikujesz tylko krople na rozstep bezposrednio - jest bardzo wydajny. juz go kupilam w razie 'W' :-D
nussa no ja mam wlasnie czerwone, swieze spryciulo :-p trzeba bylo tak od razu o tym kolagenie. Weź no podrzuc link do jakiegos preparatu z allegro, zebym wiedziala mniej wiecej co to ma byc.

nussa no ja mam wlasnie czerwone, swieze spryciulo :-p trzeba bylo tak od razu o tym kolagenie. Weź no podrzuc link do jakiegos preparatu z allegro, zebym wiedziala mniej wiecej co to ma byc.

cos takiego - to jest malutkie ale dajesz tylko odrobine. KOLAGEN Naturalny Inventia PLATINUM 5ml PROMOCJA ! (3362413184) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I taki czysty kolagen tez jest dobry do wlosow, pod oczy, na pajaczki itp

reklama
nic a nic :no:
juz przestalam wierzyc ze urodze w lipcu :-p jak widac z rozwarciem mozna chodzic I chodzic........

o kurde, to ja za tydzien w czwartek zaczynam 37 tydzien i wstaje, zeby nie przeterminowac :/ musisz w lipcu urodzic, masz czas do 27 lipca :-) pewnie Cie złapie w najmniej oczekiwanym momencie:-)
Ja troszke wczoraj sie przestraszylam, bo co chwile mialam twardnienie brzucha, ale bez bólu miesiaczkowego, az wstalam i pochodzilam, zeby zobaczyc czy przejdzie. Później sie zorientowalam, że to chyba pare razy Mała sie wyciagała i stad to dziwne uczucie twardnienia.
Powiedz mi nussa, opadł Ci brzuch?

Do góry