reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Nussa sorka wlasnie znalazlam ze masz 3cm i to faktycznie chyba o juste chodzilo...:-)

judka to szkoda :p

ja na szczescie przez 2razy co byl na ktg nie trafilam na ruda ale..zawsze patrze czy jest czy cos bo nie chce na nia trafic strasznie...

no wlasnie,kazdy mowi co innego i badz tu madry...

ale nussa fakt faktem z tym ktg za tydzien to troche przegiela...:-/

a ile po tp trzeba sie zglosic do szpitala?pytam bo mi mowila ze w pon jak nie urodze to po ktg zobaczymy i jak cos to wywolujemy a to wsumie bedzie.3dzien...nie mowie ze mi to przeszkadza ale wiecie:-)

po 11 dniach od terminu chyba. jesli nie bedziesz miec skurczow na KTG I nie bedzie Ci postepowalo rozwarcie to Cie napewno nie zostawia w pon bo po co? za wszesnie na wywolywanie. a u mnie 3cm stoja od wt.

reklama
Kurde, coraz wiecej jest takich sytuacji, ze dzieciatka nie wychodza w terminie. Cos mi sie zdaje, ze teraz Zuzia sie pcha na swiat, a i tak dobijemy do terminu porodu i jeszcze po...:/sama nie wiem co gorsze, bo coraz mocnie mnie kopie i mam wrazenie jakby w ogole nie spypiała. Dziwne to wszystko!!!
Wasze dzieciatka ile juz ważą?

Moja w 36 tyg wazyla 2900, nie mam pojecia ile teraz - oby niewiele wiecej :-p
dopiero pod koniec 38-39 dziecko ma naprawde malo miejsca I wtedy glownie sie przeciaga, prostuje nozki a nie kopie - I u mnie rzeczywiscie tak bylo.

A to niewiem czy to ta sama..ale konkretna babka.haha.

no wlasnie bez sensu zobaczymy co weekend przyniesie...

moja w 37tyg5dniu wazyla 3600...a to bylo 2tyg temu wiec nieeiem ile teraz wazy...u mnie tez tak jest ze juz nie kopie ale sie.przeciaga uklada i wypycha rozne.rzeczy alr co sie dziwic jak taki klocek:-)

Moja w 36 tyg wazyla 2900, nie mam pojecia ile teraz - oby niewiele wiecej :-p
dopiero pod koniec 38-39 dziecko ma naprawde malo miejsca I wtedy glownie sie przeciaga, prostuje nozki a nie kopie - I u mnie rzeczywiscie tak bylo.

Wlasnie źle to ujełam, ona nie kopie ona sie przeciaga, ze faktycznie ostatnio zgieta w kolanie nóżka przebila pod skóra i wyprostowala. Tydzien temu wazyla 2400 g. wiec jak w 38-39 tygodniu przytyje to naprade juz zaboli.
nussa to Twoja mała juz sporawa pewnie jest!!!

A to niewiem czy to ta sama..ale konkretna babka.haha.

no wlasnie bez sensu zobaczymy co weekend przyniesie...

moja w 37tyg5dniu wazyla 3600...a to bylo 2tyg temu wiec nieeiem ile teraz wazy...u mnie tez tak jest ze juz nie kopie ale sie.przeciaga uklada i wypycha rozne.rzeczy alr co sie dziwic jak taki klocek:-)

Dotkaaa a Twoje Dzieciatko to po tych dwóch tygodniach to ponad 4 kg wazy!Faktycznie klocuszek heheh

Wlasnie źle to ujełam, ona nie kopie ona sie przeciaga, ze faktycznie ostatnio zgieta w kolanie nóżka przebila pod skóra i wyprostowala. Tydzien temu wazyla 2400 g. wiec jak w 38-39 tygodniu przytyje to naprade juz zaboli.
nussa to Twoja mała juz sporawa pewnie jest!!!

mam nadzieje ze nie, bo ja bardzo drobnej budowy I moze sie to zle skonczyc zwlaszcza jak posiedzi sobie uparciuch jeszcze z tydzien to podrosnie :szok: ale tez blad USG to 400+/- wiec wszystko jest mozliwe :-D

reklama
Do góry