reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Karmiłam z obu na żądanie a Młody domagał się często czasami już po godzinie i "wisi" też długo teraz nie mogę powiedzieć, ze dobrze ssie skoro nic nie przybiera;/

Dzisiaj od rana daje mu odciągnięty 80ml po piersi oczywiście (pediatra powiedziała, że jak odciągnę te 80 to nie muszę na razie dokarmiać mm... I tyle udaje mi się ściągnąć około (czasami mniej- więcej się jeszcze nie zdarzyło)... I po tym zasypia i nie ma dziecka 2-3 godziny... A następne ważenie dopiero we wtorek... I już mnie to stresuje;/

Na noc daje mu tylko pierś, bez butelki bo po butelce ma potem problem z zassaniem i jakby jeszcze na noc dostał to z piersią byłoby koniec podejrzewam;/ Ale jak nie przytyje to chyba i tak się skończy:(

reklama
No Margosia nie ma latwo z tym karmieniem. Lila jak nie doje to wrzask taki ze pół osiedla chyba słyszy, nie ma opcji zeby poszła spać, wiec czasami tak wisi i wisi aż sama stwierdzi ze ma dość.
A w nocy akurat najladniej je bo ssie 20 min i spanko po 2-3,5h, żeby tak w ciągu dnia było to bajka :-D.

Ja wczoraj wystraszona nakazałam mężowi kupić mm na wszelki wypadek ale mam nadzieje ze nie bedzie potrzeby otwierania.

A to 80ml to odciągasz z tej samej piersi z której wcześniej karmiłaś czy z tej drugiej? i jak długo odciągasz? Ja po karmieniu około pół godzinnym odciągam z tej samej piersi około 30 ml w 10 min (tzn tak pobudzam żeby w piersiach było więcej mleczka).

Margos a maszzjakis laktator czy robisz to recznie?:p

Od wczoraj jestem dumną (?) posiadaczką ręcznego laktatora:rofl2:

Kalita ja przeważnie karmię z obu i odciągam też z obu:-p Jak się uda i karmie Małego w pozycji spod pachy to wtedy odciągam z tej piersi której nie je (bo Mleko mi z niej po prostu kapie i szkoda go :) Jak karmię Młodego normalnie to potrzebuje dwóch rąk (jedna trzymam Jego a drugą pierś bo sam sobie nie radzi i co chwilę Mu wypada:baffled:

A jak odciągam po karmieniu (zawsze dłuższą chwilę- bo zanim się poprzytulamy i Mały zaśnie, potem coś zwykle staram się zjeść/ugotować) to potem właśnie ściągam z obu...
Ale jak się okaże, że jedząc moje z butli dobrze przybiera to będzie znaczyło, ze nie umie tego z piersi dobrze wyssać;/ I chyba będzie trzeba odwiedzić poradnie laktacyjną;-)

reklama
Dotka no własnie problem taki ze noworodek lubi sobie possać dla samego ssania i tak ciummka własnie ( a przynajmniej moja tak ma)
A jeśli o ml chodzi to jak ściągniesz laktatorem to w butelce widzisz ile ml jest i potem jak podajesz dziecku to wiesz ile zjadło :)

Do góry