reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Nussa ja jutro mam ktg...:-))
Wogole w nocy mam dziwnr bule brzucha i brzuch jak kamien niewiem o co chodzi:-/musze powiedz jutro o tym jak bede na ktg..chociaz licze nieskromnie ze pojde na ktg i tak jak Margosie zostawia bo mam.skorcze rozwarcie i wogole wszystko jednym slowem rodze..ale to chyba niemozliwe...:-(:)-P :-)) mi wszyscy wroza ze ur jutro lub w piatek...

reklama
W porównaniu do Was to ja wogóle żadnych objawów nie mam- jakieś pojedyńcze skurcze i tyle. Dziś dalsza część sprzątania, a wieczorem długaśny spacer- może coś się ruszy:happy2:

Karuzelko, ja nie mam ZADNYCH objawow! wczoraj mialam KTG I lekarka powiedziala, ze 'piekne' I porodu napewno nie bedzie w najblizszym czasie. Teraz zbieram sie do lekarza na wizyte, moze chociaz szyjka sie skraca....?
chociaz nie powiem, czuje sie bardzo dobrze I moge jeszcze ponosic brzuszek :) a z drugiej strony ........ ah, sama nie wiem... jak to baba w ciazy ;-)

Zzzzzz... nie dość, że ja miałam moment oczekiwania i frustracji - "czy to już" to wokół wszyscy pytają - "Urodziłaś już, jak sie czujesz?" Zzzz.... Was to też tak denerwuje..?:confused:

nussa a wyszły Ci jakiekolwiek skurcze na KTG?
Endywia ja do takich pytań podchodzę z uśmiechem, chociaż kto wie za parę dni mogę się już wkurzać:-D kiedyś napewno urodzimy:cool2:

Endywia mnie nie musisz pytac...spokojnie z domu wyjsc nie mozna i juz " a ty jeszcze sie toczysz?""jeszcze nie urodzilas"nie mowiac o codziennych sms z pytaniami urodzilas itp eh..

nussa masz tp na 13lipca?ja tez chociaz moje dziecko podobno juz gotowe do wyjscia od 3tyg ..tylko nie moge jej wykurzyc:-(tyle km robie dziennie spaceruje i nic...chociaz moze z nienacka nas wezmie...

Karuzela bo dopoki nie masz.syndromu ze chcesz juz urodzic jest Ci ciezko a w moim przypadku juz nudno i chcesz zobaczyc mala/malego a codziennie dochodzi do tego pare sms z pytaniem czy urodzilas to wkurza...

aa moze wy mi kochane powiedzie jak sie orietujecie jak to jest z macierzynskim?kiedys bylo ze trzeba wniosek 14dni przed tp zlozyc a teraz podobno 14dni po urodzeniu ...tylko jak ktos chce rok 80%platny to jakos specjalne zaswiadczenie z kads wziasc czy recznie napisac czy jak?(moja menager z pracy nie wie..musze zadzwonic do ksoegowego ale chce miec jakies pojecie na ten temat..)

I czy po kazdym ktg robia badanke?czy mam ich poprosic zeby mi zrobily usg?czy cos?

Endywia - lepiej sie przygotuj! Nam dzień przed porodem zepsuł sie tłumik w samochodzie, a w dniu porodu wycieraczki :)) Mąż zdążył rano odwiedzić mechanika, naprawić auto, pojechać do pracy i juz po niego dzwoniłam, ze pora wracać, bo się zaczyna!
Jesli rzeczywiscie dziś urodzisz, będziemy miały dowód na to, że zepsuty samochód jest lepszym "objawem" zbliżającego sie porodu niż wszystkie skracające się szyjki razem wzięte :))

reklama
Jestem po wizycie - wiem tylko tyle ze skrocona szyjka 2cm, lozysko IIIst, glowka nisko. Co ciekawe dziewczyny to robilam po raz drugi GBS I mi wyszlo ze nie mam!!!! a kilka tygodni temu wyszlo ze jest :) lekarka powiedziala ze to mozliwe I zeby w szpitalu pokazac oba wyniki I wziac antybiotyk na paciora.

Zzzzzz... nie dość, że ja miałam moment oczekiwania i frustracji - "czy to już" to wokół wszyscy pytają - "Urodziłaś już, jak sie czujesz?" Zzzz.... Was to też tak denerwuje..?:confused:

nie, raczej mnie to bawi bo ludzie traktuja mnie troszke jak ' tykajaca bombe' :) zwlaszcza ze chodze jeszcze na wszystkie wesela, panienskie, grille I spotkania ze znajomymi.....:-)

nussa a wyszły Ci jakiekolwiek skurcze na KTG?
Endywia ja do takich pytań podchodzę z uśmiechem, chociaż kto wie za parę dni mogę się już wkurzać:-D kiedyś napewno urodzimy:cool2:

jak odebralam wydruk KTG to zobaczylam skurcze na poziomie 0- 80 ! wiec sie ucieszylam, ale lekarka ostudzila moj zapal powiedziala, ze zapis 'piekny' porodu w najblizszym czasie nie bedzie - zreszta ja wogole nie czulam zadnych skurczow ( mam nadzieje ze sie zorientuje jak juz przyjda:-p )

Nussa to moze sie spotkamy na porodowce haha...z jakiej czesci Krk jestes?

jestem z Wieliczki :-) ale w Krk jestem tak naprawde kazdego dnia a juz na Biezanow to 10 min ;-)

Do góry