reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Endywia a na kiedy masz tp?i o ktorej w czwartek masz ktg,to moze sie spotkamy:-)

ja mam koszule na.ramiaczkach wiec wezme do porodu taka...

aa znam przypadki gdzie dziecko wcale sie jakos nie wycisza przrd porodem:-)woec to chyba nie regola...

co do jedzenia.to pytalam poloznej powoedziala.ze.jak najbardziej cos zjesc bo poNiej tylko batoniki biszkopty cy cos..

reklama
Mam nadzieje ze nierozpakowanych dziewczyn porody bd takie jak rozpakowanych w miare szybko i wogole:p

co do rzeczy dla dziecka ja spakowalam pampersy niedrapki i chusteczki mokre,2lub 3pieluchy tetrowe i dopakowalam ubranek bo mialam nie brac ale dziewcYny mowily ze te szpitalne takie brzydkie..wzielam 3pajacyki,3body i chyba tyle?jak cos to M dowiezie:-) aaaa i mam smoczek ale Margosia mowila ze niechetnie patrza na smoczki:p

ja podobnie jak Dotka- wzielam dla Malenstwa 3 body 3 pajace, skarpetki, niedrapki I kilka tetrowek. aha, I czapeczke. reszte sie zawsze dowiezie.
a odnosnie koszul to kupilam te typowe z krotkim rekawem rozpinane do karmienia - potem je wyrzuce :-) I ja napewno cos zjem w domu, przed wyjazdem, zreszta do torby kupilam juz kilka op. wafelkow,batonikow I sezamkow :-D

Endywia, pisalas o aktywnosci dziecka, Moja od wczoraj jakas wyjatkowo spokojna - gdyby nie dzisisejsze KTG to bym chyba pojechala do lekarza. Ale to nie ma reguly, wiec nic sie nie martw - kazde dziecko jest inne

Dotkaaa - mam KTG o 8.15, ale zawsze jadę na 8 bo kolejka jakoś dziwnie się zwiększa rano.. więc lepiej wcześniej być niż później czekać..

Dzięki Dziewczyny za te ubranka! Body z krótkim czy z długim rękawem? Słyszałam, że jak są upały to każą trzymać Dzieciątko w samym body + skarpetki..

Mój Maluch nam narobił akcji w sobotę jak to nie ruszał się ponad 4 godziny, a później nagle mi się zrobiło słabo i niedobrze - Mąż mówi - Jedziemy na IP. No, ale jak to moje Dziecko (nigdy z nim nie wiadomo :-))- nagle zaczął tańczyć w aucie do muzyki z radia.. eh..
KTG wyszło jak to położna powiedziała "książkowo dobre", badanie też -więc tylko niepotrzebnie sie zestresowałam i pól miasta trzeba było jechać.. no ale lekarz zareagował super bo powiedział, że dobrze, że zareagowałam i zawsze lepiej sprawdzić..

A od wczoraj znów dzikie tańce szamana uprawia w brzuchu więc chyba sam się nie może zdecydować ;)

spakowane mam body glownie z krotkim rekawem, zwlaszcza ze teraz zapowiadaja cieple dni a w salach ponoc jest baaardzo goraco. zawsze mozna ubrac pajaca albo przykryc pieluszka?

to Ci lobuz narobil nerwow, ale zawsze lepiej jechac I sprawdzic I byc spokojna :-)

ja czuje ze z dzisiejszego KTG znow bedzie ' prawidlowy zapis' a wycieczke do Krk trzeba zrobic zamiast polezec w cieniu w ogrodku.....

co do jedzenia przed porodem to ja polecam jesc, bo w moim wypadku ponieważ wywoływanie było planowane miałam być na czczo, więc od północy dnia poprzedniego nic nie jadłam, a że pierwsze kroplówki dostałam po 7, oksytocyne dokładnie o 8.40, zanim zaczeła działać to na prawdę myślałam głównie o jedzeniu :) a jak pytałam położnej o możliwość napicia się herbaty z sokiem, którą miałam w termosie, czy zjedzenia biszkoptów to kazała z tym czekać... no a potem z tego czekania wyszło tyle, że już nie było czasu na jedzenie :) całkiem możliwe, że przez to mała miała bardzo niską glukoze po urodzeniu, choć lekarze mi tego nie potwierdzili

Nussa ja tez...duzzzzooo czekolady bo podobno dodaje sil hahahah:-))

ja body z krotkim rekawkiem,no i tak niepamoetam czy pisalam ale skarpeteczki tez wzielam..

a to ja mam na 10.30...ale podjade wczesniej,powiedzcie mi gdzie to sie idzie na ktg bo pierwsze bede miec?

reklama
Do góry