reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

wiolkast nasza Ula też taki leniuch, karmienie trwa czasem i godzinę, a aktywnego ssania jest kilkanaście minut z tego, a Młodsza ma już 12 dni, więc teoretycznie powinno być lepiej.
Laktator się przydaje, kilka razy w ciągu doby staram się odciągnąć i dać z butli, żeby wiedzieć że zjadła i ile. Tak z resztą poradziła nam pani dr jak byłyśmy w poniedziałek w szpitalu na.

Chociaż jak się nie poprawi sytuacja z karmieniem, to ja chyba wcześniej niż zamierzałam się poddam z tym karmieniem, bo mnie to psychicznie wykańcza:-(

reklama
A czy wynik hbs i wr mają jakąś "datę ważności"? Bo hbs mam zlecone teraz to będzie skończony 32tc a wr mam gdzieś z połowy ciąży jeśli nie wcześniej to wystarczy, czy muszę powtórzyć?

Bobiczka, to w takimrazie zapowiada sie jeszcze spokojny tydzien :happy2: wykorzystaj go bo to pewnie ostatnie dni, a weekend majowy (m. in. świeto pracy) to ty pewnie bardzo pracowity bedziesz miała ;-).

Margosia, a powiedz mi co to ten hbs i wr są? Ja dostałam poki co tylko skierowanie na tego gbs, a reszte badań powiedziała że bede robiła po kolejnej wizycie (po 35 tc).

Katarinna, wytrwałości życzę :) (chociaż na sucho to pewnie łatwiej sie mówi)

Badania serologiczne OWA (WR - w kierunku kiły) i HBS (w kierunku żółtaczki zakaźnej)

Na stronie żeromskiego jest tylko napisane żeby mieć wyniki tych badań, nie pisze jak aktualne mają być...
GBS'a będę miała po 35tc więc ok, a nie wiem czy jest sens robić teraz to hbs skoro za 3 tygodnie będę musiała powtarzać?

Wiolkast gratuluję, grunt że mały okey i że już w domku. Czytałam i się bardzo wzruszyłam bo już widzę siebie - ja tak nie lubię szpitali... a o CC ciężko mi w ogóle myśleć. Ale będzie co ma być.

hej dziewczyny:-) jestem już po badaniu na glukozę:tak:przyjemne to nie było, bez cytryny nie dałabym rady....na szczęście wyniki mam w normie, więc nie muszę się chyba martwić:happy: Ta krzywa cukrowa to chyba najgorsze badanie w całej ciąży:no: za 3 tygodnie zaczynam szkołę rodzenia....jak ten czas szybko leci...:confused:

a ja dziś po wizycie i badaniu - szyjka skrócona na 1,5 cm, przepuszcza 1 palec. Mała waży orientacyjnie 3500 gramów, cały czas mam lekkie bóle jak na okres. w poniedziałek mam się zgłosić na KTG (na Ujastek), ale coś czuje, że w weekend może być po wszystkim :))) chciałabym oczywiście urodzić w Żeromskim i to najpóźniej 25.04, ale jak to będzie - zobaczymy :)

Zibka to pewnie jesteś przed Bobiczką :), znowu pojawią się nowe opisy porodów :). A tak z ciekawości, KTG w Ujastku z jakiegos powodu robisz? (krotsze okresy oczekiwania?). Wszystko wskazuje że twoja Młoda też do tych większych dzieciaczków bedzie się zaliczała :happy:.

Mam pytanie do dziewczyn juz rodzących sn. Wyczytalam w mojej ciążowej książce że miedzy jednym a drugim parciem można dotknąć główki i że podobno to strasznie pomaga psychicznie. Zastanawiam się czy któraś z was dotykała tak jeszcze nie narodzonej główki? Jest taka możliwość w Żeromskim? Spotkałyście się z tym?

I pytanie do dziewczyn rodzących przez cc. Do czasu spionizowania, kto dogląda naszej czystości? Zmiana podkładów w pozycji leżącej, czy podmywanie się chyba nie bardzo w grę wchodzi :baffled:. Jak to jest zaraz po cesarce?

reklama
Kalita, KTG robię na Ujastku, bo mam stamtąd lekarkę :) poza tym wolałabym żeby to ona mnie potem zbadała.

ja sama ważyłam 3400, mój Mąż 3500, więc raczej waga będzie zachowana :) ciekawa jestem jeszcze jak będzie z długością, bo ja mierzyłam 58 cm, a Mąż 62 cm ;))) ale tego dowiemy się już ostatecznie po porodzie :)

Do góry