reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Ja też mam tkaną i na razie wiąże tylko na kieszonkę i to wiązanie już opanowałam. Betina jak dzidziuś ma już ok. 5 kg to jest znacznie łatwiej:-)

reklama
Ja tak poważnie wzięłam się za chustowanie jak mała miała prawie 2 miesiące bo wcześniej się bałam bo była taka mała i delikatna. Kilka razy zawiązałam z pomocą męża a potem już sama. Korzystałam z filmików na YouTube i bardzo mi pomogły:-) Podziwiam się że ty już próbowałaś choć twoje maleństwo ma niespełna miesiąc:-)

Ja nosiłam Tosię w chuście gdzieś od około miesiąca, po usg bioderek, jak było wiadomo, ze można. Ale chustę miałam elastyczną, więc naprawdę łatwo się wiązało i układało w niej dziecko.

no wlasnie ja nie wiedzialam jaka kupic, poczytalam troche na ten temat i zdecydowalismy sie na tkana. a wychodzi na to ze chyba jest trudniejsza sw uzyciu..

Dziewczyny mam pytanie, w jakich godzinach można się zapisywać na ktg? tylko poranne czy po południu również? jak dzwoniłam Położna powiedziała "tylko 8 rano" i nie dało się rady dowiedzieć nic więcej ;/

Dziewczyny mam tyle stron do nadrobienia, że nie wiem kiedy mi się to uda :)
Coś mi mignął nowy wątek, ale to poszukam później :)

Powiedzcie mi z którego tygodnia miałyście ostatnią morfologie i mocz? Bo mi gin zleciła na następną wizytę to będzie skończone 32 tygodnie i powiedziałą, że jjak wyjdzie w normach to nie będziemy już więcej powtarzać, ale to chyba za wcześnie na ostatnią?;)

I gratuluje tym rozpakowanym, którym nie gratulowałam :*

Dzień dobry :happy:,

Z tą chustą dziewczyny to wyszło u nas tak, że położna środowiskowa stwierdziła, że nasza córcia to taki mały pieszczoch - lubi jak jest cieplutko, jak jest ciasno opatulona i lubi się przytulać i to ona namówiła mnie na chustowanie...Póki co, to tak jak napisałam - raczkuję w temacie, czyli umiem sobie zawiązać chustę, włożyć w nią dzidzie, ale szybko nie mam siły i robi mi się gorąco :-p...
Uczyłam się z tych dwóch filimków z youtube:
Chusta Wiązana Elastyczna - Jak poprawnie zawiązać chustę? - YouTube
Chusta Wiązana Elastyczna - Noszenie dziecka w pionie - YouTube

Co do główki dziecka, to nie ma się co obawiać, bo na koniec przy wkładaniu dziecka robi mu się pod karkiem taki "wałeczek" z nadmiaru chusty, który podtrzymuje główkę :happy:.

A apropos tego, że Młoda lubi mieć ciepło i nie lubi otwartej przestrzeni, to również za namową położnej,czasem jak mi nie chce spać, opatulam ją ciasno pieluszką flanelową lub kołderką, tak żeby mogła ruszać nóżkami, a żeby rączki miała skulone blisko ciała i wtedy śpi jak trusia :biggrin2:.

Kurcze, dziwne Margosia z tym ostatnim moczem i krwią...też mi się wydaje za wcześnie, ja robiłam krew i mocz jeszcze w 36 tc, wtedy co trafiłam do szpitala ze względu na wyniki, a wszystkie wcześniejsze badania wychodziły bez zarzutu...

reklama
Jakby co melduje sie dalej w dwupaku... to czekanie mnie wykończy !!! RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUU
Jutro znów na KTG mam nadzieję, że usłyszę: Ma Pani torbę? Będziemy rodzić :-)

Do góry