reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Bobiczka mi w Żeromskim robili USG w poniedziałek i mała podobno ważyła ledwo c. 2600. A cc już jutro, okaże się czy wskazania usg się sprawdzają.
A ty hoduj maleństwo ile dasz rady.

PS. Mi kazali szczególną uwagę na ruchy zwracać.

reklama
bobiczk - nie stersuj się na zapas. Waga raczej często jest inna niz na usg +/- 0,5 kg to norma a bywają i większe różnice. Zależy to tez od umiejętności lekarza i tego czy udało się dokładnie zmierzyć dzidziusia. Czesto okazuje się, że dzecko jest mniejsze bądz większe.
Jak mi to dzisiaj powiedziała dr Rajska w poradni : są dzieci z wagą urodzeniową 2800 i są prawidłowo rozwinięte i takie z wagą 5200 :szok:( notabene Pani podobno urodziła takie w zeszłym tyg siłami natury - podziwiam ) Dzieci rodzą się mniejsze i większe. Te urodzone mniejsze a o czasie szybciej przybierają na wadze po porodzie a te z większa masą urodzeniową wolniej.

Dziewczyny, czy wasi mężowie na porodówkę mieli takie nakładki foliowe na buty czy jakieś buty na przebranie?
W sumie to myślałam żeby mu spakować kapcie, co o tym sądzicie?

katarina maz na porodowce nie mial nic specjalnego do ubrania, zadnych foli na buty itp. Dopiero jak juz urodzilam i wzieli malego na noworodki do zbadania i maz tam poszedl to mu zalozyli taki jednorazowy kaftanik niebieski - wzielismy go sobie na pamiatke ;-)

Hej, długo mnie nie było ale z radością zawiadamiam, że urodziłam 27.03 przez cc. Natalia ważyła 2650g i miała 54 cm długości. Dostała 10 pkt:-D
sama cesarka była ok, natomiast rekonwalescejcja niestety już gorzej. do dziś jeszcze chodzę ostrożnie i nie do końca wyprostowana. Ale z dnia na dzień jest lepiej. dziecinka jest śliczna i zdrowa a to najważniejsze. Leżała miednicowo bo pępowina zaplątała jej się wokół szyi i ni e mogła się przewrócić:no:.Całe szczęście wszystko skończyło się dobrze:-D
Jesli chodzi o terror laktacyjny to niestety potwierdzam wszystko co jest na forum juz napisana. zdarzają się mile i wspierające siostry ale ogólnie nikt tam nie myśli nawet o tym, że można mieć problem z ilością pokarmu lub dzieckiem niejadkiem i na sile stymuluje się matkę do karmienia. Ja miałam straszny uraz potem, że moje dziecko chodzi głodne - ale ostatecznie w dniu wyjścia ze szpitala mała byla już całkowicie na moim pokarmie. Natomiast do tego czasu nieprzespane noce, odciąganie ręczne i laktator plus dziecko na piersi to była norma. Miałam już kryzys:-(
Postaram się nadrobić zaległości ale jak na razie czas przecieka mi między palcami.
Dziekuje za trzymanie kciuków:-D

Margosia nie ma sie majtek :)
wiolkast trzymam kciuki za rozpoczecie akcji.
bombek, nasza Ola wg usg na izbie przyjec miala 2800 g, a urodzila sie 3130 g. A też mnie nastraszyli że bedzie mala, bo granica bledu aparatu to 15%.
katarinna powodzenia. Czekamy na Uleńke :)
daruma gratulacje, zapraszamy do wateczku ciazowych pogaduch i rad mam z zeromskiego :)

reklama
Do góry