reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

a czy ktoś słyszał, żeby Żeromski organizował jakieś "dni otwarte" na położniczym? wiem, że Ujastek tak robi.. w sumie przeszłabym się zobaczyć zmiany. Wiem, że można bez "dni otwartych" ale samej to nie będę im głowy zawracać..

reklama
Nie organizuja dni otwartych, można przyjść, tak z ulicy, wiem ja tez troche sie krępowałam ale podeszłam do pierwszej z brzegu położnej i powiedziałam że przyszłam "pozwiedzać":laugh2: i sie mna super zajęła, pokazała wszystkie oddziały, była bardzo cierpliwa i w ogóle, polecam, nie ma co sie martwić, oni sami zachęcają żeby przychodzić i oglądać :tak:

katjusza a powiedz ja to było po cesarce? po ilu godz sie wstaje? kiedy dostaje sie dziecko?

powiedzcie mi dziewczyny od którego tygodnia mam umówić się na ktg, i napiszcie czy to ma być skończony czy może być zaczęty tydzień ciąży.
aaa i czy trzeba mieć skierowanie?

hej ja byłam zdecydowana na ujastek ale słysze że w Żeromskim jest lepsza opieka. słyszał ktoś o porodzie we wodzie? czy mozna miec dozwoloną pozycje? i jak jest z ochrona krocza?

Ostatnia edycja:
Nie organizuja dni otwartych, można przyjść, tak z ulicy, wiem ja tez troche sie krępowałam ale podeszłam do pierwszej z brzegu położnej i powiedziałam że przyszłam "pozwiedzać":laugh2: i sie mna super zajęła, pokazała wszystkie oddziały, była bardzo cierpliwa i w ogóle, polecam, nie ma co sie martwić, oni sami zachęcają żeby przychodzić i oglądać :tak:
jak najbardziej potwierdzam
hej ja byłam zdecydowana na ujastek ale słysze że w Żeromskim jest lepsza opieka. słyszał ktoś o porodzie we wodzie? czy mozna miec dozwoloną pozycje? i jak jest z ochrona krocza?
ochrona krocza oczywiście że tak, pozycja do wyboru jak jest wygodnie
co do porodu w wodzie chyba nie ma aktualnie w Krakowie szpitala w którym byłoby to możliwe ze względu na personel - wymagane jest jakieś specjalne szkolenie, uprawnienia czy coś takiego

powiedzcie mi dziewczyny od którego tygodnia mam umówić się na ktg, i napiszcie czy to ma być skończony czy może być zaczęty tydzień ciąży.
aaa i czy trzeba mieć skierowanie?

Na ktg można chodzić od ukończonego 37 tyg, oczywiście nie trzeba skierowania ;-) ja idę we wtorek...

Tak jak pisała koleżanka w Krakowie nie ma szpitala umożliwiającego poród do wody. Żeromski jest znany własnie z ochrony krocza i z dowolności przy wyborze pozycji (oczywiście jesli poród jest bez komplikacji)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Chyba zdecyduje się na Żeromski(termin mam na II połowe maja)ze wzdlędu na ochrone krocza, dolowna pozycje. Może kotóraś ma termin wtedy co ja?

ochrona krocza oczywiście że tak, pozycja do wyboru jak jest wygodnie
co do porodu w wodzie chyba nie ma aktualnie w Krakowie szpitala w którym byłoby to możliwe ze względu na personel - wymagane jest jakieś specjalne szkolenie, uprawnienia czy coś takiego

Super! Dobrze wiedzieć! Bo juz sie naczytałam o nacinaniu krocza na necie a nie chciałabym tego doświadczyć :szok:
A jaka pozycja jest najlepsza? Bo w zasadzie to nie wiem:/ Kucając?

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Chyba zdecyduje się na Żeromski(termin mam na II połowe maja)ze wzdlędu na ochrone krocza, dolowna pozycje. Może kotóraś ma termin wtedy co ja?
Ja mam na 16 czerwca, ale chyba na mnie nie poczekasz? :-) Bo ja nie chce rodzić wcześniej!

reklama
Do góry