reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Jak leżałam kilka tygodni temu na patologii ciąży z dziewczyną, która miała rodzić to pytała o to położna i ta jej powiedziała, że robią ale trzeba o to poprosić, bo nie jest przymusowa

reklama
Co do lewatywy to nam na SR położna powiedziała że oni nie robią tak sami z siebie - jak sie bardzo chce to mieć swoją wtedy zrobią, ale ona robienie lewatywy odradzała w ogóle...

Myszos dzieki! Na kiedy masz termin? Bo chyba mamy zblizony ;-) ja na 16 czerwca :-D
A jeszcze takie pytanko bo naczytalam sie o tym w gazetach roznych = cos takiego jak plan porodu? Biora to pod uwage? Trzeba miec?

Z OM mam na 8 czerwca, o planie porodu nic nie wiem, bo żadna z dziewczyn z którymi leżałam nie miała, ja na pewno będę protestować żeby nie stosowano na mnie chwytu kristellera i od wejścia będę gadać że chcę znieczulenie, a dają jak rozwarcie ma min 4 cm i oczywiście są silne skurcze, które wychodzą na ktg

Żadnego wyciskania też nie chce :/ masakra :/ jak można w ogóle cos takiego stosować :/ coraz bardziej mnie przeraża ten poród :szok:

Słyszałam, że dr Z.......a coś takiego praktykował na jednej z rodzących, na szczęście w porę wszedł drugi lekarz, który go opier... Ja swojego M uprzedziłam, że ma im patrzeć na ręce...

Oj będą nacenzurowani! Muszę pogadać z moją gin że nie chce niczego takiego a ona tam właśnie pracuje, mam nadzieje ze nie bedzie na mnie stosowała starodawnych metod :baffled:

U mnie chyba tak robili przy obu porodach, kładli mi się na brzuchu, miałam problem z wyparciem małych. A najgorzej wspominam dr Kmiecia, po pierwszym porodzie mieli mnie już szyć po nacięciu i pęknięciu pochwy, a on komentował do drugiego lekarza, który ''znieczulał" miejscowo i szył, że to znieczulenie nie działa, próbował na sobie jak coś sobie zrobił w rękę - bardzo to było pomocne dla mnie :angry:

reklama
Ta metoda jest zabroniona i niebezpieczna dla dziecka przede wszystkim, jednak w Polsce nadal po cichu praktykowana, bo wielu lekarzom nie chce się po prostu robić cc

Do góry