reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Co do lekarzy z Żerom.
Dr Beata Olszańska - Piątek, do tej dr chodziłam w ciąży, zarówno pierwszej jak i teraz.
Dr Andrzej Gach- ordynator, ale do niego się dostać jest b. ciężko/ - do dr chodziłam kiedyś, jak miałam preblemy zdrowotne i b. mi pomógł.
Oboje przyjmują tel 12 425 72 22 - gabinet Centrum E, w Nowej Hucie.

W Poradni w szpitalu zwykle jest p dr Zygiel, słyszałam też wiele dobrego o niej, też przyjmuje prywatnie jak pow.

Urodziłam 7.03.12 synka przez cc.
Z tym remontem macie rację, niby jest skończony ale mebli brak, więc sale nie są oddane do użytku. Leżałam na dawnej patologii ciąży, warunki takie jak opisują dziewczyny ale opieka rewelacyjna. Spędziłam tam 5 dób, ale przeżyłam /mimo niezbyt mile wyglądjących łazienek i 4 os troszkę ciasnej sali/ ale wyszłam szczęśliwa, że trafiłam na takie położne i oczywiście zadowolona z opieki mojej p. dr.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn rodzących w najbliższym czasie w Żeromskim. Czy opłacacie sobie tamtejsze położne przed porodem? Jak się to załatwia? A może bierzecie sobie prywatne położne?

Boruvi - z tego co wiem, to w Żeromskim nie ma możliwości "opłacenia" własnej położnej ale wiem też na pewno, że nie ma takiej potrzeby - opieka jest tem naprawdę super - zresztą poczytaj ten wątek, to się sama przekonasz.. ;-)

Boruvi - z tego co wiem, to w Żeromskim nie ma możliwości "opłacenia" własnej położnej ale wiem też na pewno, że nie ma takiej potrzeby - opieka jest tem naprawdę super - zresztą poczytaj ten wątek, to się sama przekonasz.. ;-)

Czytałam, czytałam, ale nie wszystkie pisali czy opieka taka dobra była "z urzędu" czy same się o to "postarały".
Też gdzieś słyszałam, że w Żeromskim nie ma takiej możliwości.
Z drugiej strony wiem, ze w niektórych szpitalach to dość częsta praktyka, dlatego chciałam się upewnić i zapytać u źródła

Czytałam, czytałam, ale nie wszystkie pisali czy opieka taka dobra była "z urzędu" czy same się o to "postarały".
Też gdzieś słyszałam, że w Żeromskim nie ma takiej możliwości.
Z drugiej strony wiem, ze w niektórych szpitalach to dość częsta praktyka, dlatego chciałam się upewnić i zapytać u źródła

Opieka tak dobra bez płacenia, za to jest to standard na Ujastku, czy w Siemieradzkim :tak:

No to jestem po :-)

Jestem mega zadowolona! Poród super, dzięki świetnej położnej :tak: Miałam poród wywoływany, z kroplówką więc rządzi się on swoimi prawami, ale dałam radę. Krocze uchronione w 100% :tak: co prawda mam 2 szwy w środku na małym krwawiącym otarciu, ale nic a nic nie czuję!
Opieka po porodzie także świetna. Położne, pielęgniarki, lekarze bardzo uprzejmi i życzliwi.
Co do opłacania położnych - nie ma takiej potrzeby nawet - wszystkie są przemiłe i na prawdę starają się pomóc jak mogą - przynajmniej na to wskazują opinie dziewczyn po porodzie (nie spotkałam się z niezadowoloną!)
Warunki na poporodowej średnie, ale wygląd ścian akurat miał dla mnie najmniejsze znaczenie. Prysznice lekko odstraszały ale to przeszłość, bo...

PRZENIEŚLI SIĘ na wyremontowany oddział :-D

mnie ominęła przyjemność leżenia tam, w dniu mojego wypisu (23.03) mieli przeprowadzkę od rana... :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry