reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

eve, girin to i ja się pożale- u mnie dla odmiany wyniki narazie ok, ale walczę cały czas z infekcjami i pojawiają się plamienia niewiadomego pochodzenia-podobno taka moja uroda, ale ile stresu to moje :-( chciałabym już mieć maleńką przy sobie i mieć pewność, że jest zdrowa i wszystkie kuracje które miałam jej nie zaszkodziły...
Ja się zastanawiam czy można trafić na dr.Rudą na porodówce:dry:

reklama
Świeżutkim mamom baaaardzo gratuluje!!!

Edita ja własnie walcze z takim pieroństwem jak grzybica pochwy...swedzenie pieczenie bol przy dotyku:/ się przyplątalo od antybiotyków, które bralam na bakterie w moczu.
Lekarz kazał mi smarować kremem CLOTRIMAZOLUM i juz po 2 dniach poczułam poprawe... (cena 2zł:happy2:) Ale moze przedzwon do swojego gina....

a profilaktycznie możecie smarować jeszcze żelem Provag. ja na samym początku złapałam jakiegoś grzybka i przy okazji dowiedziałam się, że jestem w ciąży :) wtedy dostałam taki antybiotyk bezpieczny dla płodu, ale i na receptę wraz z maścią o tej samej nazwie + Provag właśnie.

ja dziś po wizycie - Zuzia waży więcej niż powinna co wskazuje na to, że jest tydzień starsza. no i wywróżyła mi poród na połowę kwietnia. zaczęłam się denerwować... :)

Ja mialam tez przez okres letni fosforany w moczu i lekarka mi powiedziala ze to jest spowodowane tym ze pije duzo mleka, a pilam na noc przed badaniem moczu, odstawilam wieczorne mleko i fosforany znikly, takze to chyba nic powaznego;-)

na wszelkie bakterie w moczu polecam pic herbate z zurawiny dwa razy dziennie mi to pomoglo, oprocz tego dokladnie sie podmywac przed pobraniem moczu do badania, bo czasami to tez jest powodem pojawienia sie jakichs bakterii.:happy2:

Wesolutka, przecudną macie tą Oleńke :). U mnie znowu hormony ciązowe, chustawka nastroju i jak zobaczyłam zdjęcie waszej Oli to aż sie popłakałam :baffled:. Mam nadzieje ze ten baby blues minie niebawem bo jak słowo daje troche to męczące :|.

Aguś, serdecznie gratuluje córeczek :). Przy jednym dziecku jest ogrom roboty, tak wiec przy dwójce nawet sobie nie wyobrażam. Wypocznij troszke, dojdz do siebie i jak znajdziesz odrobine czasu to napisz co i jak.

Witam nowe towarzyszki forum :), ale nam się tu piekne przyjaźnie nawiązą :). Aż wierzyć mi się nie chce bo ja nigdy nie udzielałam sie na rzadnym forum i nie sadziłam ze aż tak zrzyć z "nieznajomymi" sie można.

Margosia, wg terminu z OM, u mnie dokładnie za 3 m-ce poród!! Mam nadzieje ze szybko nam zleci ten czas :)

Co do upławów, może to i głupie pytanie ale ja nigdy nie miałam nic takiego, a ostatnio zauważylam mleczną wydzieline. Czy to są upławy właśnie? Nie swędzi, nie za dużo ale na wkładce widać ze coś tam jest :baffled:

Kalita, mleczna wydzielina jest normalna :) po wyschnięciu może być lekko żółta. ale jakby brzydko pachniała lub robiły się grudki to wtedy jest grzybica i trzeba się leczyć :)

dla mnie to też pierwsze takie forum i przyznaję, że żyję troszkę Waszym życiem i jestem ciekawa jak to z każdą z nas będzie :) może warto założyć jakiś osobny wątek, aby za bardzo nie robić tutaj off-top'a? ;)

Betina i Agus moje serdeczne gratulacje -Aguś u ciebie szczęście podwójne:-D trzymam za was kciuki:-D

Ostatnia edycja:
marcepanowa jak tam oblozenie porodowki i Twoje psychiczne nastawienie? nasz termin sie zbliza wielkimi krokami:happy2:

eve kiedy masz kolejne ktg? ja ide jutro mam nadzieje ze omina mnie takie przygody jak u Ciebie, ale wezme torbe na wszelki wypadek:-D maz mnie zawozi wiec nic nie trace a cos czuje ze jak bede miec rzeczy ze soba to mnie odesla do domu:-)

Ktora z Was dziewczyny jeszcze na koncowce? tzn termin kolo 20? jak sie czujecie? jakies objawy zwiastujace rychle rozwiazanie? u mnie nic, choc synek juz niziutko i chetny na wyjscie:cool2:

reklama
Pikoik ja niby mam termin na 23 ale moja lekarka w poniedziałek stwierdziła że w tym tygodniu urodzę. Chodzę jak na szpilkach ale nic nie czuje że miałabym rodzić:) choć dziś coś mnie brzuch zaczął pobolewać....

Jutro też idę na KTG do Ż. zobaczymy czy jakieś skurcze wyjdą bo w poniedziałek była cisza :-) Ale torby nie zabieram ;-)

Do góry