reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

aninek - na brodawki polecam najzwyczajniejsza lanolinę, lub maść z ziołoleku (to ta firma co robi linomag). Maltan, ani bepanthen nie bardzo pomagaja. I mimo wszystko, że dziecko musi bardziej ciagnac sprawdzaja sie u mnie nakladki z aventu, bo fajnie wyciagaja sutki. Potem je sciagam i Ola juz nie gryzie bo ma za co zlapac ;)
Trzymam kciuki za szybki powrot do formy.
Margosia bardzo meczace te 2 tygodnie. Nie przypuszczalismy z mezem ze Mala tyle czasu bedzie zajmowac. :) Ale jak na nia popatrzymy i widzimy te usmieszki przez sen to wszystko rekompensuje. I zmienily sie priorytety najpierw potrzeby Malej, a jak zasnie to prasowanie, pranie, gotowanie, sprzatanie itp. :D
Ale jestem taka urocza <3 zycze Wam takich pociech!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wesolutka... śliczna Oleńka... zazdroszczę :happy2:

Jeszcze trochę ponad 3 miesiące i tez będę mieć moje Małe Wielkie Szczęście :)

A tak piszecie o tych KTG z samego rana i aktywności Malucha... Moje zaczyna dawać znaki, że żyje dopiero koło 11-12;-)

a wie ktoras jakie dokumenty i gdzie zlozyc o becikowe ustawowe?bo na to od miasta sie nie lapiemy ale to ustawowe tak ale kompletnie nie wiem gdzie to zalatwic i co i jak...

dzisiaj idziemy na pierwsza wizyte do pediatry...ale sie boje tym bardziej ze ide sama z Małą:(

dzieki Dziewczyny :)
Margosia zobaczysz jak zleci ta końcówka a jak sie Maluch urodzi to juz w ogole czas tak zasuwa :)
Oczekujaca jak jestes z NH to dokumenty do becikowego skladasz w UMK na os. zgody. daj znac jak po wizycie - my wybieramy sie po niedzieli jak bedzie lepsza pogoda.

Cześć dziewczyny!
Ja też chciałabym się przedstawić. Czytam Was już dłuższy czas, ale im bliżej porodu, tym coraz więcej pytań i wątpliwości, więc piszę. Spodziewam się 2 dzidziusia, córeczki. Pierwszy urodził się 4 lata temu w tym szpitalu(syn). Mam mieć planowane cc, ze względu na to, że pierwszy poród się tak zakończył- przez niewspółmierność porodową( mały ważył 4840g) i nadciśnienie. Teraz lekarz również przewiduje dość dużego bobasa, więc taka decyzja. I moje pytanie jest takie, czy orientujecie się jak załatwić termin na cc? 21.03 mam dostać zlecenie na cc od mojego gina i nie wiem czy wcześniej trzeba się umówić na jakąś wizytę, czy po prostu przyjechać rano i czekać? Pierwsza cesarka nie była planowana, tylko wyszła podczas leżenia na PT.

reklama
Wesolutka Twoja mała to taka ślicznotka że napatrzyć się nie mogę.

Dziewczyny mam pytanie, może któraś z Was miała taki problem i któraś pomoże.
Zauważyłam że od wczoraj mam większe upławy i świąd pochwy, wizytę u mojego gin mam dopiero 2 kwietnia.
Czy jest jakiś lek bez recepty który można kupić dla ciężarnej?
Ja się kompletnie w tym temacie nie orientuję, nigdy nie miałam z tymi rzeczami problemu a tu taki zonk :-(
...nie wiem skąd się to pieroństwo wzięło

Do góry