reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Cześc dziewczynki :)

Faktycznie pogoda paskudna się zrobiła... no ale napewno się poprawi.
Ja dziś dzień załatwien : wreszcie zabrałam się za wybór położnej i byłam w siedzibie na Kolorowym, wypełniłam deklaracje, Pani położna popytała czy wiem co powinnam mieć dla dziecka, jak tam piersi, jak samopoczucie - ogólnie bardzo miła rozmowa. Dodatkowo zaproponowała , że w czwartki można przychodzić i uczyć się jak zajmowac się noworodkiem, gdybym miała jakies obawy i chiałabym potrenować :) ( mają lalkę, przewijak...) I oczywiście gdybym miała jakies pytania to śmiało dzwonic. Położna z którą rozmaiwałam to Anna Zamarska - Koczur :) Aaa co do kremówi itp. to polecała alantan, linomag ew. bephanten rózowy, do kąpieli Oilatum lub Emouilum, Octenisept i gaziki, tyle na początek.

Później poleciałam na wizytę do gin - moj mały łobuz dziś tak wariował,że szkoda gadac. Już dawno nie był taki pobudzony ( oczywiście obie łapki pchał do buzi), jejku teraz na tym zwykłym usg tak super widać buźkę dzieciaczka.... ważyć, mierzyć itp będziemy za 2 tygodnie na kolejnej wizycie. Póki co wszytko ok, pozamykana, łożysko jeszcze nie dojrzałe, wód wystarczająco. i zlecone mnóstwoooo badań. Także oby do następnej wizyty.

Aaa Marcepanowa - tą fotkę brzuszka co dałam to niestety nie mój brzusio :( a podoba mi się strasznieeee, znalazlam na jakiejś stronie konkursowej.

Wesolutka - jesteś boska, tak jak dziewczyny pisały Matka Polka:):):) A co do teściowej to myślę, że zachowanie jak najbadziej w porządku, trzeba wyrzucać z siebie to co nam nie odpowiada a nie tłamsić! Moja teściowa jest strasznie nadgorliwa i mam nadzieje, że będzie wpadać od święta bo w przeciwnym wypadku osiwieje od jej najlepszych na świecie rad ;-)

Ciekawe jak tam ANinek i Betina...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a ja tak troche z inne beczki! Może pomożecie jako doświadczone mamuski. Mialyscie jakies problemy z drogami moczowymi? jakies zakazenia? jak tak to co stosowalyscie? i czy pomoglo? ja jestem wlasnie na antybiotyku DUOMOX na bakterie w moczu:/ no i dodatkowo od dwoch dni jakies swedzenie i bol pochwy sie pojawil...lekarz telefonicznie zasugerowal ze po antybiotyku moglam dostac grzybicy:/ masakra jakas! i kazał smarowac CLOTRIMAZOLEM narazie...

Hej,

ja też miałam problem z dużą ilością bakterii w moczu - mi lekarka przepisała 1 opakowanie furaginy po skończonym opakowaniu miałam zażywać Urinal i wyniki się znacznie poprawiły.
Aaaa swego czasu na grzybiczne sprawy stosowałam apivaginum - globulki dopochwowe z propolisem i kwasem hialuronowym, działające gojąco i antyseptycznie, bez recepty. i doraźnie provag żel.

ps. Clotrimazol z tego co wiem raczej dobry

Cześc dziewczynki :)

Ja dziś dzień załatwien : wreszcie zabrałam się za wybór położnej i byłam w siedzibie na Kolorowym, wypełniłam deklaracje, Pani położna popytała czy wiem co powinnam mieć dla dziecka, jak tam piersi, jak samopoczucie - ogólnie bardzo miła rozmowa. Dodatkowo zaproponowała , że w czwartki można przychodzić i uczyć się jak zajmowac się noworodkiem, gdybym miała jakies obawy i chiałabym potrenować :) ( mają lalkę, przewijak...) I oczywiście gdybym miała jakies pytania to śmiało dzwonic. Położna z którą rozmaiwałam to Anna Zamarska - Koczur :) Aaa co do kremówi itp. to polecała alantan, linomag ew. bephanten rózowy, do kąpieli Oilatum lub Emouilum, Octenisept i gaziki, tyle na początek.

Później poleciałam na wizytę do gin - moj mały łobuz dziś tak wariował,że szkoda gadac. Już dawno nie był taki pobudzony ( oczywiście obie łapki pchał do buzi), jejku teraz na tym zwykłym usg tak super widać buźkę dzieciaczka.... ważyć, mierzyć itp będziemy za 2 tygodnie na kolejnej wizycie. Póki co wszytko ok, pozamykana, łożysko jeszcze nie dojrzałe, wód wystarczająco. i zlecone mnóstwoooo badań. Także oby do następnej wizyty.

Super, że poruszyłaś temat wyboru położnej, ja właśnie przymierzam się do tego kroku i nie wiedziałam, że trzeba wypełniać deklaracje na Kolorowym ( no mogłam się pewnie tego domyśleć:szok:). W sumie to chyba najpierw zadzwonię do położnej z rejonu mojego osiedla i zobaczymy co mi powie:)

Miło czytać, ze nie tylko moje dziecko dzisiaj pobudzone- mala od rana kopie mnie tak jakby chciała już się wydostać z brzuszka a tu jeszcze trzeba poczekać:-D Może jak słaby dzień dla mam ze względu na pogodę to dobry dla dzieci..hihih

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak jak pisze Wesolutka nie koniecznie trzeba jechać na Kolorowe, akurat położna z mojego rejonu miała dyżur do 11 a mi było po drodze do lekarza, więc umówiłyśmy się w ich siedzibie.

Heh daruma, dzieciaki spędzają w naszych brzuszkach ostatnie chwile - dają nam znać o sobie, żebyśmy tak szybko nie zapomniały jak to było gdy były w brzuszkach ;-)

Kobietki wszystkiego naj dzien kobiet.jpg

a tu filmik, jak tatuś tanczy z dzieciakami:
Twin Baby are so cute dance with them father. - YouTube

reklama
wiolkast tanczacy tatus na dzien kobiet to :-D jest to .

Niestety z dogami moczowymi nie mialam problemow wiec nie moge sie wypowiedziec.
Pogoda dzis pod zdechlym Azorkiem :no: ale zaraz ruszamy M na zalatwianie kolejnych urzedowych spraw.
Bylam juz oddac swoj mocz do badania, a teraz znowu oczekiwanie na wyniki- bedzie bialko czy go nie bedzie...
A wlasnie! Cos sie Marcepanowa nie odzywa !!!

Do góry