reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

no i po wizycie .. więc tak zapis na środę aktualny :-) w czwartek popo mam wizytę i na wieczór mam się zgłosić na IP, w pt rano indukcja :szok: lub w pt ok 11 na IP i przez weekend będą mnie obserwować i indukcja w poniedz ale to ostateczność jak to powiedział, może weźmie mnie wcześniej ?! :confused: jestem PRZERAŻONA :szok::szok::szok:

Co do terminu to moje z usg (23.02) było wcześniejsze niż miesiączki (28.02) ostatnie jakie mi wyliczył było na sobotę czyli 02.03 więc nie wiem jak oni to już liczą

Ostatnia edycja:
reklama
ehh no musi musi ... tylko jak już przychodzi ten moment to stres jest na maxa .... tak jak już kiedyś pisałam panikara nr 1 to ja :baffled:

No i wreszcie sie dodzwoniłam do tej szkoły rodzenia w Ż. Rozmawiałam z kompetentną Panią, która jednak kazała dzwonić w maju gdyż może uruchomią jeszcze jeden termin zajęć na wakacjach ale to jeszcze nic pewnego:/ Także nadal nic nie wiem...A Wy chodziłyście/chodzicie gdzieś na zajęcia? Jak tak to gdzie i w którym miesiącu?

Witam nową forumowiczkę :)
Co do szkoły rodzenia ja nie zdążyłam załapać się na SR w Żeromskim, było już full kobiet na styczniową a na marcową było dla mnie za późno... Początkowo zastanawiałąm się nad zapisem może do ujastka a później doszłam do wniosku, że jak mam płacić taką kasę to wolę dziecku coś kupić. A nasze koleżanki uczęszczające na SR wszystko co ważniejsze na forum opisywały + dodatkowo wybrałam się na zwiedzanie szpitala. Myślę , że jakoś uda mi się urodzić :-)

Betina , Aninek :) - myślę, że dzieciaki czekają na odpowiednią temperaturę na zewnatrz. Słonko już mają tylko z Celsjuszem jeszcze słabo :-)

Marcepanowa - dobrze wiedzieć , że są jeszcze jacys dobrzy ginekolodzy z Ż. Głownie mówi się o Kmieciu i Gachu...
Dobrze kochana, że już jakoś tak lepiej psychicznie Ci w tym szpitalu. Mówie Ci będziesz czuła sie dużo swobodniej od nas znając tak dobrze teren i personel ;-)

Eve - co do wyników, dobrze że masz wizytę już w środę, ale może przedzwoń do lekarza prowadzącego i powiedz jak wyglądają. Będziesz spokojniejsza.

aninek:) pisze:
no i po wizycie .. więc tak zapis na środę aktualny :-) w czwartek popo mam wizytę i na wieczór mam się zgłosić na IP, w pt rano indukcja :szok: lub w pt ok 11 na IP i przez weekend będą mnie obserwować i indukcja w poniedz ale to ostateczność jak to powiedział, może weźmie mnie wcześniej ?! :confused: jestem PRZERAŻONA :szok::szok::szok:

Co do terminu to moje z usg (23.02) było wcześniejsze niż miesiączki (28.02) ostatnie jakie mi wyliczył było na sobotę czyli 02.03 więc nie wiem jak oni to już liczą

Będzie dobrze, będzie dobrze - powtarzaja jak mantrę .
Młoda zapewne odpuści i wyjdzie na świat przed piątkiem:-)

Eve, nie czekaj do środy. Ciąża już jest bardzo zaawansowana. Z własnego doświadczenia wiem, że drobiazg może się okazać wcale nie drobiazgiem. Jak coś to zawsze możesz podjechać tutaj na Ż. Wszystko Ci przynajmniej sprawdzą.

Wiolka
, co do lekarzy, to Gach był tylko raz na obchodzie, dr Kmiecia nie poznałam jeszcze na tyle, żeby wyrazić opinię. Na pewno dobrą lekarką jest też w moich oczach dr Olszańska:happy2:. Czekajski jest póki co bezkonkurencyjny.

Aninek, czy dobrze rozumiem, że jest szansa, że się poznamy? :happy2:
Ja ostatnio dostaję do pokoju co chwilę jakieś "tuż przed" :-D, kilka godzin i już ich nie ma...

aninek kochana nie boj sie, na pewno bedzie dobrze a moze maluszek sam zdecyduje wyjdc wczesniej. a kto Cie do szpitala na ta indukcje kieruje? twoj lekarz czy z poradni?

margosia ja mialam spora roznice w terminach, ponad 2 tyg, od poczatku trzymam sie tego z usg (pozniejszego) bo pokrywa sie z data zaplodnienia.

Dziewczyny podobno halny idzie, a któraś o tym pisała że wtedy też lubią dzieciaczki wyjść :-D

Marcepanowa tak :-) jak coś będę przyjęta w czwartek na wieczór ;-)

Betinka lekarz, a jak zapytałam o skierowanie do szpitala to powiedział że jego pieczątka jest skierowaniem :errr: i że on po wizycie zadzwoni do kolegów, żebym na pt była gotowa ...

Z tego co wiem to ten tydzień Gacha nie ma, jest na urlopie :-)

Mykam do mojego M bo trzeba wykorzystać ostatnie chwile :-p

reklama
Oooo, Aninek:) to super :-D. No ja na pewno będę :-)...
Nic się nie stresuj, sporo dziewczyn przychodzi na patologię tylko na chwilkę, żeby zaraz urodzić :happy2:, niektóre leżą kilka godzin, inne kilka dni, dzisiaj pielęgniarka powiedziała, że 5 poszło z patologii na porodówkę.

Do góry