reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

no i po wizycie .. więc tak zapis na środę aktualny :-) w czwartek popo mam wizytę i na wieczór mam się zgłosić na IP, w pt rano indukcja :szok: lub w pt ok 11 na IP i przez weekend będą mnie obserwować i indukcja w poniedz ale to ostateczność jak to powiedział, może weźmie mnie wcześniej ?! :confused: jestem PRZERAŻONA :szok::szok::szok:

Co do terminu to moje z usg (23.02) było wcześniejsze niż miesiączki (28.02) ostatnie jakie mi wyliczył było na sobotę czyli 02.03 więc nie wiem jak oni to już liczą

Ostatnia edycja:
reklama
ehh no musi musi ... tylko jak już przychodzi ten moment to stres jest na maxa .... tak jak już kiedyś pisałam panikara nr 1 to ja :baffled:

No i wreszcie sie dodzwoniłam do tej szkoły rodzenia w Ż. Rozmawiałam z kompetentną Panią, która jednak kazała dzwonić w maju gdyż może uruchomią jeszcze jeden termin zajęć na wakacjach ale to jeszcze nic pewnego:/ Także nadal nic nie wiem...A Wy chodziłyście/chodzicie gdzieś na zajęcia? Jak tak to gdzie i w którym miesiącu?

Witam nową forumowiczkę :)
Co do szkoły rodzenia ja nie zdążyłam załapać się na SR w Żeromskim, było już full kobiet na styczniową a na marcową było dla mnie za późno... Początkowo zastanawiałąm się nad zapisem może do ujastka a później doszłam do wniosku, że jak mam płacić taką kasę to wolę dziecku coś kupić. A nasze koleżanki uczęszczające na SR wszystko co ważniejsze na forum opisywały + dodatkowo wybrałam się na zwiedzanie szpitala. Myślę , że jakoś uda mi się urodzić :-)

Betina , Aninek :) - myślę, że dzieciaki czekają na odpowiednią temperaturę na zewnatrz. Słonko już mają tylko z Celsjuszem jeszcze słabo :-)

Marcepanowa - dobrze wiedzieć , że są jeszcze jacys dobrzy ginekolodzy z Ż. Głownie mówi się o Kmieciu i Gachu...
Dobrze kochana, że już jakoś tak lepiej psychicznie Ci w tym szpitalu. Mówie Ci będziesz czuła sie dużo swobodniej od nas znając tak dobrze teren i personel ;-)

Eve - co do wyników, dobrze że masz wizytę już w środę, ale może przedzwoń do lekarza prowadzącego i powiedz jak wyglądają. Będziesz spokojniejsza.

aninek:) pisze:
no i po wizycie .. więc tak zapis na środę aktualny :-) w czwartek popo mam wizytę i na wieczór mam się zgłosić na IP, w pt rano indukcja :szok: lub w pt ok 11 na IP i przez weekend będą mnie obserwować i indukcja w poniedz ale to ostateczność jak to powiedział, może weźmie mnie wcześniej ?! :confused: jestem PRZERAŻONA :szok::szok::szok:

Co do terminu to moje z usg (23.02) było wcześniejsze niż miesiączki (28.02) ostatnie jakie mi wyliczył było na sobotę czyli 02.03 więc nie wiem jak oni to już liczą

Będzie dobrze, będzie dobrze - powtarzaja jak mantrę .
Młoda zapewne odpuści i wyjdzie na świat przed piątkiem:-)

Eve, nie czekaj do środy. Ciąża już jest bardzo zaawansowana. Z własnego doświadczenia wiem, że drobiazg może się okazać wcale nie drobiazgiem. Jak coś to zawsze możesz podjechać tutaj na Ż. Wszystko Ci przynajmniej sprawdzą.

Wiolka
, co do lekarzy, to Gach był tylko raz na obchodzie, dr Kmiecia nie poznałam jeszcze na tyle, żeby wyrazić opinię. Na pewno dobrą lekarką jest też w moich oczach dr Olszańska:happy2:. Czekajski jest póki co bezkonkurencyjny.

Aninek, czy dobrze rozumiem, że jest szansa, że się poznamy? :happy2:
Ja ostatnio dostaję do pokoju co chwilę jakieś "tuż przed" :-D, kilka godzin i już ich nie ma...

aninek kochana nie boj sie, na pewno bedzie dobrze a moze maluszek sam zdecyduje wyjdc wczesniej. a kto Cie do szpitala na ta indukcje kieruje? twoj lekarz czy z poradni?

margosia ja mialam spora roznice w terminach, ponad 2 tyg, od poczatku trzymam sie tego z usg (pozniejszego) bo pokrywa sie z data zaplodnienia.

Dziewczyny podobno halny idzie, a któraś o tym pisała że wtedy też lubią dzieciaczki wyjść :-D

Marcepanowa tak :-) jak coś będę przyjęta w czwartek na wieczór ;-)

Betinka lekarz, a jak zapytałam o skierowanie do szpitala to powiedział że jego pieczątka jest skierowaniem :errr: i że on po wizycie zadzwoni do kolegów, żebym na pt była gotowa ...

Z tego co wiem to ten tydzień Gacha nie ma, jest na urlopie :-)

Mykam do mojego M bo trzeba wykorzystać ostatnie chwile :-p

reklama
Oooo, Aninek:) to super :-D. No ja na pewno będę :-)...
Nic się nie stresuj, sporo dziewczyn przychodzi na patologię tylko na chwilkę, żeby zaraz urodzić :happy2:, niektóre leżą kilka godzin, inne kilka dni, dzisiaj pielęgniarka powiedziała, że 5 poszło z patologii na porodówkę.

Do góry