reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Marcepanowa- czyli zostajesz pod bacznym okiem specjalistow- z jednej strony szkoda, ale z drugiej tylko tam jestes bezpieczna, bo na kazdy sygnal zareaguja natychmiastowo. Mam nadzieje, ze trzymasz sie dzielnie?!
Nawet mnie nie strasz! :-)Ja jeszcze na lekach jestem do srody wiec oddycham poki co spokojnie- dopiero dzis zamknelam prace do konca i nie jestem jeszcze spakowana.
Niestety w dzisiejszym moczu mam bialko, cukier i ketony wiec w polaczeniu z moim zapaleniem stawu nie wiem co o tym wszystkim myslec- wizyta w srode.
Miala ktoras z Was moze takie, dodatki' w moczu?

reklama
aninek ja po ktg - ładny zapis ale dalej nic.. Pani dr zrobila (ze względu już na moje przeterminowanie) usg z przepływami zeby sprawdzic czy lozysko jeszcze daje rade, ale wszystko jest ok. Umowili nas na pt znowu... Mam nadzieje ze synek nie będzie jednak czekał do 8.3 żeby mamie prezent na dzien kobiet zrobic...
Byłam dzis na dlugim spacerze, taka ładna pogoda..

Dziewczyny przeterminowane, a miałyście wyznaczoną jakąś datę porodu jakąś późniejszą niż z om? Czy na usg zawsze wychodziły wcześniejsze daty, a teraz i tak musicie łazić w dwupakach?;-)

A z problemami w moczu nie pomogę bo ja na razie miałam tylko raz nieliczne bakterie, ale to najprawdopodobniej źle pobrana próbka, a tak to zwykle wyniki idealne...

Marcepanowa, to może akurat trafię na tego dr na porodówce... bo ja za troszkę ponad 3 miesiące:happy2:

Eve, napisałam Ci prywatną wiadomość. Daj znać, jak przeczytasz, bo się martwię :(.

Nie powinnaś mieć białka w moczu, może wskazywać na zatrucie ciążowe. Najlepiej żebyś podjechała na wszelki wypadek na patologię. Jeszcze zapytam zaraz jakąś pielęgniarkę...

http://parenting.pl/portal/bialko-w-moczu-w-ciazy

Pytałam pielęgniarkę, wszystko zależy od tego, jakie masz wartości, ale lepiej, żebyś jak najszybciej pokazała lekarzowi prowadzącemu, bo białka nie powinno być.

Ostatnia edycja:
No i wreszcie sie dodzwoniłam do tej szkoły rodzenia w Ż. Rozmawiałam z kompetentną Panią, która jednak kazała dzwonić w maju gdyż może uruchomią jeszcze jeden termin zajęć na wakacjach ale to jeszcze nic pewnego:/ Także nadal nic nie wiem...A Wy chodziłyście/chodzicie gdzieś na zajęcia? Jak tak to gdzie i w którym miesiącu?

Marcepanowa dzięki za info o dr Czekajskim . Ja właśniedo niego chodzę i miałam własnie Was podpytać czy miałyście z nim stycznośc w szpitalu lub prywatnie i jakie są Wasze opinie. Poleciła mi go sąsiadka i zdecydowałam sie na niego bo pracuje w żeromskim gdzie planuje rodzić...ale po paru wizytach miałam mieszane uczucia...myslałam nawet o zmianie lekarza..bo jakos tak nie mogę się z nim dogadać;-) jest trochę chaotyczny. Ale z drugiej strony reaguje na problemy (na poczatku miałam plamienia teraz mam zapalenie dróg moczowych) tłumaczy co i jak no i ma chyba duże doświadczenie.

Ja naprawdę jestem baaaaaaaaaaaardzo początkująca bo nie potrafie sobie ustawić suwaczka:-D pomóżcie! Stworzyłam już go ale gdzie mam wkleić ten kod? Trochę techniki i człowiek się gubi:-)

Magdzia, to wybrałaś super, nie tylko ja go tutaj tak wychwalam pod niebiosa. Mamy cały wachlarz lekarzy i nikt nie robi tak profesjonalnego wrażenia jak on.

Suwaczek wklejasz w ustawieniach profilu w polu "edytuj sygnaturę":happy2:.

Dzięki Marcepanowa to już daję sobie siana ze zmianą lekarza... Współczuje Ci leżenia w szpitalu...no ale tam masz super opiekę i na szczęscie internet:) wiec jakoś dasz radę! Oby Ci się udało z tym terminem cesarki i macierzyńskim! Trzymam kciuki

A ja jutro ide na USG genetyczne...Trochę się boję. Robiłyście?

Hej dziewczyny!

My właśnie po pierwszych zajęciach w SR :) Było ludzi sporo, ale nawet ci, którzy nie byli zapisani nie zostali odesłani do domu :D

Wesolutka85, dziękuję za namiary. Bez Ciebie byśmy na pewno nie trafili. A Pan w windzie był jakoś "uprzejmy inaczej" :D

reklama
Do góry