reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Lena,

Przytyłam dużo, bo aż 18 kg :baffled:, odżywiałam się bardzo zdrowo, nie miałam zachcianek, gotowałam sama, ostatnimi czasy głównie na parze, żeby już więcej nie przytyć, więc byłam bardzo zestresowana zmieniającą się wagą :-(. Ważyłam dotychczas 54 kg przy 170 cm wzrostu.
Córcia ważyła w 31 tc 1800 g, dzisiaj 3100 g., ale wiesz, jak to jest z USG, często waga jest plus minus 400 g, coś tam Ci jeszcze maleństwo urośnie, więc będzie miała pewnie koło 3 kg, więc chyba nie musisz się martwić :happy2:. Zapytam o to jakąś położną ;-).

MELDUJĘ, że w związku z dużym obłożeniem na porodówce, właśnie została przygotowana na Patologii dodatkowa sala poporodowa dla świeżo upieczonych mam !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Mamusie,

My juz w domku. Nie miałam komputera w szpitalu, ale i czesu tez nie bylo.

21 lutego podali mi o 8:00 oxy - po 2 h przy badaniu polozej odeszly wody.

O 14:10 Tosia przyszla na swiat, niestety nie dało sie zastosowac ochrony krocza gdyz Tosiunia okazała sie wiekszym dzidziusiem

Nasz maluszek wazył 4110g i miała 58cm i 10 pkt.

Jesli macie jakies pytania to sluze

Jestem zmeczona ale szczesliwa ze juz w domku z malenstwem.

GriGri, nareszcie jakiś znak od Ciebie !!! Bardzo gratuluję!! :-)

Lenka, właśnie zapytałam, niska waga urodzeniowa to dziecko do 2,5 kg, więc chyba nie masz się, czym martwić;-).

Kalita, oby oby bo już nie możemy się doczekac :)
Gochaa gratulacje!!!! Jak sobie radzisz? Czekamy na relacje:)
Lanse, moja ciaze prowadzi dr Kszyk z medicovera, a on pracuje na Kopernika ;)
lena1234, witaj! ja sie urodzilam 14 marca - bardzo fajna data :D
co do wagi to nie mam pojecia bo my ostatnie pomiary mielismy w 31 tygodniu pffff
ale Mala ma jeszcze miesiac wiec moze nawet 1 kg przybrac.
Marcepanowa, Zibka czyli jednak pełnia na niektóre dzieci działa (bynajmniej nie na moje :>) że pełno porodów :)
Marcepanowa, Trzymam kciuki za szybkie wyjscie do domku!! :)
A Mała dojdzie do 4 kg pewnie do 40 tygodnia hihih.

Grigri gratulacje kochana. W koncu! Tosia calkiem duza Dziewczynką jest ;) jak bedziesz miala chwile to prosimy o relacje.
P.S. nie moge sie doczekac jutrzejszego dnia tyle nowych relacji :p:p

12:szok::szok:! WOW!

GriGri, Gocha! Gratuluję :-)

Lena- moja dzidzia w 35 miała 2800g więc myślę, że dobija do 3kg w 36 tyg.- mnie się wydaje, że to duże dziecko, chociaż gin. twierdzi, że drobne:-D. Ja rodziłam się o czasie i miałam 2900g, mąż był niewiele większy, więc nie liczyłam, że moje dziecko będzie duże. Ale sama mam 170cm wzrostu wiec nie mam co oczekiwać malutkiego dziecka. Przytyłam w ciąży póki co 16 kg, ale podobno nie ma to znaczenia ( moja mama przytyła 20 kg w ciąży ze mną, a ja byłam drobniutka).

To pewnie i ja nie mogę spać przez tą pełnię, umieram na bóle żołądka i jak na złość na noc zjadłam ostatnią tabletkę na zgagę więc Was poczytuję zażuwając migdały :tak:.

Gocha, GriGri!!! Gratuluję!!!

Nie mogę zasnąć przez tą pełnię :( Mąż mi radzi, że jak spać nie mogę to mam wyjść na balkon i wyć do księżyca (dowcipniś) :D
eve, mnie tez dopadła nocna zgaga i nawet migdały się skończyły...wrr

Do Leny ;) Ja w pierwszej ciązy przytyłam prawie 20 kg ale jadlam caly czas od dnia pierwszego do porodu , buzia mi sie nie zamykała :) i Ola miala 3.5 kg i 55 cm, w drugiej ciązy mam to samo jem i jem , i na USG lekarka tez mowila że dziecko male nie bedzie . Ja osobiscie wolalalbym żeby dzidzia miala kolo 2.800 maks 3 kg, mniej bolesny porod i mniej krocze rozcinaja, chociaz wiadomo że zalezy to od budowy ciala.
Do Girin :) ja mam to samo , co chwilke sie budzilam , ta pełnia mnie wykonczy :/

Ostatnia edycja:
reklama
Girin, Słonko widzę, że nie byłam jedyna- liczę, że przy następnej pełni (27 marzec) to albo będę wyć do księżyca na porodówce, albo już będę tulić Meleństwo:happy2:.

Do góry