reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Kalita, trzymam kciuki, zeby nie było problemów ze znieczuleniem. Niestety w Medicoverze nie ma nikogo chyba kto by pracował w jakimkolwiek szpitalu, wiec chodze tez poza systemem :)

Ja mam pytanko do mam juz po urodzeniu o ile ktos jeszcze tu zaglada...po jakim czasie kazali wam isc do kontroli do ginekolga?w szpitalu dali mi karteczke gdzie jest napisane 6 tygodni...ale jakos cos mi sie kojarzy ze mowila mi polozna ze za 10 dni sie pokazac sprawdzic szwy...co prawda one sa rozpuszczalne wiec w zasadzie...

cos sie ociagacie z tym rodzeniem...bedzie tlok na porodowce jak zaczniecie:)

Hej gratuluje :)
Mi mówili po dwóch tygodniach
Pozdrawiam

Cześć dziewczyny, śledziłam Wasze posty wyrywkowo i muszę przyznać, że przyszłe mamusie w tym roku fajne i konkretne. Dołączam do Was na końcówce mojej pierwszej ciąży - poród w połowie marca już (cc). I od razu pytanko, która z Was ma termin w okolicach 15 - 18 marca? Widziałam, że MoNi w tych okolicach :) Martwi mnie tylko, że moja mała dość mało waży - 2400g w ostatnim dniu 36 tygodnia, ciekawa jestem jak wasze dzieciaczki ? Z góry dzięki za info.

Witajcie dziewczyny :biggrin2:,
Miałam chwilowy problem z netem, ale już jestem i dalej nadaję z Patologii ;-).

Wesolutka, co do nasilenia, to melduję - w weekend było mega spokojnie, dosłownie nic się nie działo i to chyba zarówno na patologii, jak i reszcie, nawet miałyśmy puste łóżko w pokoju.
Natomiast od rana jest jakiś olbrzymi nawał, teraz wieczorem zjawiło się z 5-6 kobietek, więc liczę na to, że wkrótce mnie wypiszą, żebym zwolniła łóżko :biggrin2:. Pielęgniarki są dzielne, dzisiaj z patologii szły chyba 2 cesarki, a w sobotę była od nas jedna nagła bardzo trudna cesarka, podobno mama i dziecko czują się dobrze...Wszystkie pielęgniarki bardzo się przejmowały i wiem, że mają kolejny sukces na swoim koncie...Mówię Wam, to są ANIOŁY.

Co do KTG, to już nie robią mi o 6:00, a o 5:30 :biggrin2:, ale córcia się już przyzwyczaiła, bo mimo pory ma ładne zapisy :tak:.

Co do dokumentów, to nie robią problemów z wydrukami opatrzonymi podpisem elektronicznym. Ja w tej postaci oddałam np. grupę krwi.

Moni, co do lewatywy, tutaj ja i koleżanka będziemy miały umawiane cesarskie cięcie i ona miała ten sam problem, więc zapytała, czy mogłaby zrobić lewatywę w domu, ale pielęgniarka jej powiedziała, żeby jednak robić w szpitalu :tak:...

Lanse, co do porodów w wodzie, to na Szkole Rodzenia Ujastek mówili nam, że w Polsce ich nie ma, bo taki poród może odebrać wykwalifikowana pielęgniarka, a póki co nie ma gdzie uzyskać uprawnień.

Co do masażów krocza, ja robiłam regularnie od piątego miesiąca, chociaż omijałam wkładanie sobie palców w pochwę, bo jakoś nie mogłam się przełamać:zawstydzona/y:, po prostu masowałam odcinek między pochwą a odbytem używając oleju ze słodkich migdałów ( na mamazone.pl jest filmik, jak to robić). No ale cóż, jak się dowiedziałam, że mam nieodwrócone dziecko, to zrezygnowałam z tej praktyki, bo i tak już na 99% będę mieć cesarkę :happy2:, ale tym, co będą rodzić naturalnie proponuję się masować. Ja tym samym olejem masowałam piersi, bo zaczęły mi się pojawiać niewielkie rozstępy i po kilku tygodniach zniknęły, więc faktycznie muszą te masaże uelastyczniać skórę.

Słonko, wykonali mi kolejne badania i na ten moment wykluczają holestazę, najpewniej jutro to potwierdzą po USG brzucha. Dzisiaj odstawili mi antybiotyk, który zażywałam cały tydzień na stan zapalny i uporczywe swędzenia ustąpiły, więc być może była to reakcja alergiczna na antybiotyk. Póki co, okazało się, że mam zapalenie ucha zewnętrznego i na to mam antybiotyk w kroplach, więc liczę na to, że lada dzień wyjdę ze szpitala :biggrin2:.

Ostatnia edycja:
Cześć Lena ;-),

Ja mam termin na 20 marca, cesarka będzie umawiana między 18tym a 20, moja córcia dzisiaj ważona 3100 kg, jest podobno chuda i długa, więc mąż się śmieje, że laska będzie ;-).

reklama
Marcepanowa, czyli pewnie się spotkamy :) Właśnie waga Twojej dziewczynki wydaje się normalna, moja dzidzia jest sporo mniejsza, taka dolna norma. A sporo przytyłaś w ciąży? U mnie tylko 11 kg i ogólnie mam drobne kości - moja gin mówi, ze to może być kwestia mojej budowy, ale wolałabym wiedzieć jak u innych mamuś. Teraz ostatnie tygodnie przed skończył się już mój luzik i faktycznie zaczynam się stresować troszkę, więc wszystko sprawdzam po 10 razy ;)

Do góry