reklama
W
wesolutka85
Gość
Lanse, odnosnie znieczulenia to wiadomo ze jak jest ciezki, dlugi porod to dostaniesz znieczulenie - Ania8484 przy Jagodce tak miala. Jak bedziesz na zwiedzaniu szpitala to popytaj o to. Juz niedlugo bedziesz miala kolejne relacje z naszych porodow. Ja nastawiam sie na rodzenie bez znieczulenia, ale w jakims kryzysie nie wykluczam. Chociaz wszystkie znajome ktore rodzily z, odradzaja mi i mowia ze by sie drugi raz nie zdecydowaly. Wiadomo każdy porod jest inny i kazda z nas inaczej znosi bol.
A dla pocieszenia ostatnie 4 tygodnie to się dopiero dłużą. Czlowiek gotowy od 37 tygodnia, bo to juz terminowo, a tu dupa blada, że tak powiem
A dla pocieszenia ostatnie 4 tygodnie to się dopiero dłużą. Czlowiek gotowy od 37 tygodnia, bo to juz terminowo, a tu dupa blada, że tak powiem
dzisiaj pełnia, więc może się wszystko wydarzyć. trzymam kciuki za wesolutką i aninka
endokrynolog dr Trofimiuk też mogę polecić, bo ja właśnie u niej byłam na konsultacji. byłam jedną z tych pacjentek poza kolejnością i faktycznie musiałam czekać do zakończenia przyjęć bieżących, ale potraktowała mnie bardzo profesjonalnie i nie przyspieszała wizyty wszystko pomału tłumacząc. ja akurat pojechałam do przychodni niedaleko Tesco na Kapelance, więc nie było tam dużego tłumu.
ja się tylko obawiam, że jeden prysznic na trzy sale porodowe (bo tej czwartej z wanną nie liczę) to za mało i wtedy kiedy ja chciałabym/musiałabym skorzystać to będzie zajęty przez inną rodzącą... to nie jest jakiś wielki problem, bo zawsze można zrobić okład, ale jednak czasem myśl o tym do mnie powraca
endokrynolog dr Trofimiuk też mogę polecić, bo ja właśnie u niej byłam na konsultacji. byłam jedną z tych pacjentek poza kolejnością i faktycznie musiałam czekać do zakończenia przyjęć bieżących, ale potraktowała mnie bardzo profesjonalnie i nie przyspieszała wizyty wszystko pomału tłumacząc. ja akurat pojechałam do przychodni niedaleko Tesco na Kapelance, więc nie było tam dużego tłumu.
ja się tylko obawiam, że jeden prysznic na trzy sale porodowe (bo tej czwartej z wanną nie liczę) to za mało i wtedy kiedy ja chciałabym/musiałabym skorzystać to będzie zajęty przez inną rodzącą... to nie jest jakiś wielki problem, bo zawsze można zrobić okład, ale jednak czasem myśl o tym do mnie powraca
Witaj Zibka. Rozumie że masz termin na koniec kwietnia ? ja na poczatek maja, mam pytanie czy bylas juz w tym szpitalu na rozeznaniu jakims ?Jak tam jest z KTG mozna normlanie przyjsc i robią? czy trzeba wczesniej dzwonic jak to np. w Ujastku jest.
W
wesolutka85
Gość
Zibka ja tez spytałam o ten prysznic bedąc na zwiedzaniu szpitala i Polozna zapewnila mnie ze nie siedzi sie tam caly czas przy kazdym skurczu tylko powiedzmy raz na godzine, wiec spokojnie mozna z niego korzystac. A poza tym slyszalam ze po duzej ilosci porodow na poczatku roku teraz sie zastoj pewien zrobil i max po 2 sale sa zajete.
Trzeba by Marcepanowa podpytac czy duzo porodow, bo jest pewnie na biezaco.
Trzeba by Marcepanowa podpytac czy duzo porodow, bo jest pewnie na biezaco.
Słonko, byłam obejrzeć oddział i Pani mi dała ten numer na KTG, co dziewczyny napisały i mówiła, aby dzwonić na trzy, cztery dni wcześniej. jednak z tego co czytam obstawiam, aby dzwonić na tydzień przed i mieć lżejszą głowę może będzie można sobie lepsze godziny wybrać. instrukcję trafienia na KTG ładnie kiedyś opisała wesolutka i zakodowałam już sobie w głowie jak tam iść 13.03 mam wizytę u mojej gin, wtedy spytam kiedy się zapisywać na KTG. obstawiam, że mi powie po 37 tc, czyli u mnie po świętach gdzieś.
a termin mam na... 25.04
a termin mam na... 25.04
Oczekujacaa
Fanka BB :)
wesolutka ja mialam wyniki badan z luxmedu drukowane one maja podpisy elektroniczne...pewnie te z medicovera tez...sprawdz sobie na nich.
Jeśli chodzi o mnie to czuje się dobrze, jeszcze trochę czasem pobolewa tam na dole ale jest naprawde ok, wyglada to super w sensie ladnie mnie zszyli a balam sie po opisie ktorejs z dziewczyn ze bedzie dramat. Zgaga zniknela...kg tez mniej, brzuszek sie kurczy...bardzo fajnie dziala maslo do ciala ujedrniajace po porodzie z ziajki...naprawde od kiedy je uzywam widze wyrazna poprawe brzuszka i ud
wazna rzecz w szpitalu po kazdej wizycie w toalecie sie podmywac...i osuszac dokladnie krocze...ja wogole zuzylam w te 2 doby w szpitalu 4 paczki podkladow i 2 cale rolki papieru bo zmienialam co chwilke wkladki zeby mi sie czasem cos tam nie zaczelo dziac i zebym nie musiala antybiotykow brac.
Jeśli chodzi o mnie to czuje się dobrze, jeszcze trochę czasem pobolewa tam na dole ale jest naprawde ok, wyglada to super w sensie ladnie mnie zszyli a balam sie po opisie ktorejs z dziewczyn ze bedzie dramat. Zgaga zniknela...kg tez mniej, brzuszek sie kurczy...bardzo fajnie dziala maslo do ciala ujedrniajace po porodzie z ziajki...naprawde od kiedy je uzywam widze wyrazna poprawe brzuszka i ud
wazna rzecz w szpitalu po kazdej wizycie w toalecie sie podmywac...i osuszac dokladnie krocze...ja wogole zuzylam w te 2 doby w szpitalu 4 paczki podkladow i 2 cale rolki papieru bo zmienialam co chwilke wkladki zeby mi sie czasem cos tam nie zaczelo dziac i zebym nie musiala antybiotykow brac.
reklama
Zibka super dziekuje bardzo za informacje czyli KTG juz wiem jak zalatwić . Na stronie Zeromskiego chcialam jakies informacje uzyskac co zabrac do szpitala dla dzidziusia i dla siebie itp. ale jakos nie znalazlam To ja mam termin 2 tygodnie po Tobie . A bylas juz w tym szpitalu na jakims obchodzie zobaczyc co i jak tam jest ?