Bombek, dobrze wiedzieć ja przynajmniej przez pierwszy miesiąc zamierzać robić tak jak "być powinno", bo wiadomo, że wtedy jest najgorętszy okres. ale zobaczymy co z tego wyjdzie ;D potem zapewne przejmę Twoje metody
reklama
Hej dziewczyny wczorajsza bonarka nic nie dała ;/ więc 2w1 ;-)
co do laktatora też dostałam ręczny aventu -> butelki i smoczki oczywiście tej samej firmy ;-) butelka się przyda nawet żeby dziecko do poić :-)
co do rogala nie pomogę bo mi nie jest potrzebny ... dziwiałam się koleżanką jak mówiły że będzie mi potrzebny między nogami ... potrzebne jest ale co innego hahahha
co do sexu my mamy zakaz od grudnia i da się przeżyć :-) wszystko dla Małej się da zrobić :-)
Nasza jest strasznie spokojna ... dziś rano ledwo się przeciągła i już śpi ... strasznie mnie ciągnie do słodkiego ... gdzie przed ciążą nie miałam z tym w ogóle problemu a od wczoraj to nic bym nie jadła tylko słodkości !!!!!!!!!!!!!!!! Mój aż dziwnie na mnie patrzy :| hehehe
co do laktatora też dostałam ręczny aventu -> butelki i smoczki oczywiście tej samej firmy ;-) butelka się przyda nawet żeby dziecko do poić :-)
co do rogala nie pomogę bo mi nie jest potrzebny ... dziwiałam się koleżanką jak mówiły że będzie mi potrzebny między nogami ... potrzebne jest ale co innego hahahha
co do sexu my mamy zakaz od grudnia i da się przeżyć :-) wszystko dla Małej się da zrobić :-)
Nasza jest strasznie spokojna ... dziś rano ledwo się przeciągła i już śpi ... strasznie mnie ciągnie do słodkiego ... gdzie przed ciążą nie miałam z tym w ogóle problemu a od wczoraj to nic bym nie jadła tylko słodkości !!!!!!!!!!!!!!!! Mój aż dziwnie na mnie patrzy :| hehehe
dobre dobreaninek:) pisze:co do rogala nie pomogę bo mi nie jest potrzebny ... dziwiałam się koleżanką jak mówiły że będzie mi potrzebny między nogami ... potrzebne jest ale co innego hahahha
Co do sexu to chyba tylko ja jakaś dziwna jestem, jakoś nie dam rady :-( Nie wiem czy to lęk czy coooo, rozmawiałam nawet z moja gin i powiedziałą, żebym się odblokowała , ale nie potrafie:-( Ostatnio coś próbowaliśmy, ale mnie bolało
Śmiałam się , że chyba dziewicą na nowo jestem:-) i jak ja urodze jak mnie podczas zbliżen boli echhh no cóż....
Eryk dzisiaj też spokojny, od wczoraj jakoś tak mało mamie dokucza... ale też ta pogoda źle na mnie wpływa. Jakaś taka osłabiona się czuje.
wiolkast, nie przejmuj się. u mnie z tym też różnie bywa - raz mogę, a raz nie, bo coś tam jest nie tak i właśnie jakby bolało z tej ciasnoty odbijecie sobie w swoim czasie choć słyszałam, że po porodzie to jest jak drugi pierwszy raz i strasznie boli, bo suchooo :\
mandyrynka
Początkująca w BB
Ja jestem w 35tc 3 dni, i od 32 tc mam nieco skrocona szyjke, na ostatniej wizycie doktor powiedzial ze powinna jeszcze conajmniej 3 tygodnie wytrzymac.. cholera! az ciezko w to uwierzyc, mam nadzieje ze jednak moje Emilka wytrzyma do 17 marca bo chcialabym skorzystac z rocznego macierzyńskiego... twardnienie brzucha niestety to element nieodłączny skracającej się szyjki, ja biore 6 magnezów dziennie i jest nawet ok, też mielismy "zakaz" wspolzycia ale moim zdaniem raz na czas nikomu nie zaszkodzi
Marcepanowa
Fanka BB :)
Cześć Kochane :-),
Jestem właśnie w Żeromskim na Patologii Ciąży. Od poniedziałku.
Widzę, że znowu sporo popisałyście, więc później nadrobię i opiszę, co i jak ;-).
Póki co, mam odwiedziny męża, który właśnie "załatwił" internet i laptopa .
Miłej soboty!!
Jestem właśnie w Żeromskim na Patologii Ciąży. Od poniedziałku.
Widzę, że znowu sporo popisałyście, więc później nadrobię i opiszę, co i jak ;-).
Póki co, mam odwiedziny męża, który właśnie "załatwił" internet i laptopa .
Miłej soboty!!
betina79
oczekujaca ciesze sie bardzo ze i Ty jako kolejna masz pozytywne opinie o Żeromskim. spokojnego czasu dogadywania sie z mala Ci zycze!
marcepanowa a co sie stalo?
ja po ktg, skurcze jak zwykle są ale jak zwykle nieoszałamiające wiec pewnie dotrwamy do terminu (za tyd)
marcepanowa a co sie stalo?
ja po ktg, skurcze jak zwykle są ale jak zwykle nieoszałamiające wiec pewnie dotrwamy do terminu (za tyd)
W
wesolutka85
Gość
Aska1987 witaj
eve, ja tez dostalam laktator avent, na szkole rodzenia dostalismy butelke i poki co nie dokupuje.
Ja obawiam sie bardzo o ilosc pokarmu, bo piersi mi jakos duzo nie urosly i do tej pory nie mam zadnej wydzieliny. Wiec bardziej bede go pewnie traktowac jako pomoc do stymulacji pokarmu.
wiolkast my do przyszlego weekendu sie nigdzie nie wybieramy ))
pikoik, mi sie tez wydaje posciel malo delikatna, ale zamierzam kupic w smyku taki polarowy rozek i chyba poki co jego bedziemy uzywac
co do brzuszka to też jestem ciekawa jak to u was jest, bo u mnie z kolei szyjka zachowana i nic sie nie obniza a terminn coraz blizej
Oczekujacaa super, ze porod bezproblemowy i masz pozytywne wrazenia.
Marcepanowa, jak skoncza sie odwiedziny napisz prosze cos wiecej.
Aninek, obstawialam ze u Was juz sie cos zaczelo
betina, u mnie zero skurczy... pff fchyba bedziesz przede mna
aaa dziewczyny dzisiaj w realu jest oferta na ubranka, pieluchy, chusteczki nawilzajace dla Maluchow i dodtakowo mozna dostac 10% bon na nastepne zakupy.
Body po 3,99, chusteczki nawilzajace pampersa 6 opakowan po 25 zł, pampery po 49 groszy za sztukę wychodzą. Ja dodatkowo kupiłam wkładki laktacyjne avent wyprzedazowe 25 szt za 7 zł.
eve, ja tez dostalam laktator avent, na szkole rodzenia dostalismy butelke i poki co nie dokupuje.
Ja obawiam sie bardzo o ilosc pokarmu, bo piersi mi jakos duzo nie urosly i do tej pory nie mam zadnej wydzieliny. Wiec bardziej bede go pewnie traktowac jako pomoc do stymulacji pokarmu.
wiolkast my do przyszlego weekendu sie nigdzie nie wybieramy ))
pikoik, mi sie tez wydaje posciel malo delikatna, ale zamierzam kupic w smyku taki polarowy rozek i chyba poki co jego bedziemy uzywac
co do brzuszka to też jestem ciekawa jak to u was jest, bo u mnie z kolei szyjka zachowana i nic sie nie obniza a terminn coraz blizej
Oczekujacaa super, ze porod bezproblemowy i masz pozytywne wrazenia.
Marcepanowa, jak skoncza sie odwiedziny napisz prosze cos wiecej.
Aninek, obstawialam ze u Was juz sie cos zaczelo
betina, u mnie zero skurczy... pff fchyba bedziesz przede mna
aaa dziewczyny dzisiaj w realu jest oferta na ubranka, pieluchy, chusteczki nawilzajace dla Maluchow i dodtakowo mozna dostac 10% bon na nastepne zakupy.
Body po 3,99, chusteczki nawilzajace pampersa 6 opakowan po 25 zł, pampery po 49 groszy za sztukę wychodzą. Ja dodatkowo kupiłam wkładki laktacyjne avent wyprzedazowe 25 szt za 7 zł.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki za porady Kobietki! To ja też zdecyduje się na ręczny Avent + zestaw butelek Natural. Myślę, że będę mieć nawał pokarmu, a poza tym chcę wrócić do dorywczej pracy miesiąc po porodzie, a M zostawić z buteleczką. Też wpadłam dziś do smyka porównać ceny laktatorów i różnice są kolosalne- czasem nawet 2x. Nie warto przepłacać.
Za to ciuszki ciągle na promocji więc się obłowiłam .
Co do dopajania to w książce dla lekarzy o żywieniu dzieci przy karmieniu piersią mam napisane: Zdrowe niemowlę nie wymaga dodatkowej podaży wody, glukozy ani herbatek do picia. A stronę dalej: Nie dopajanie płynami oraz wychowanie bez smoczka i butelki zapewnia powodzenie w karmieniu naturalnym.
U mnie seks był bolesny we wszystkich ciążowych pozycjach, więc zostaliśmy przy nieciążowych. Teraz już oczywiście wstrzemięźliwość przedporodowa;-).
Oczekująca jak to miło przeczytać pokrzepiającą relację z porodu (szczególnie o tym, że to nie jest taki straszny ból)- od razu się człowiekowi lżej na sercu robi. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Dzidzi!
Marcepanowa!- czekamy zatem na wieści!
Za to ciuszki ciągle na promocji więc się obłowiłam .
Co do dopajania to w książce dla lekarzy o żywieniu dzieci przy karmieniu piersią mam napisane: Zdrowe niemowlę nie wymaga dodatkowej podaży wody, glukozy ani herbatek do picia. A stronę dalej: Nie dopajanie płynami oraz wychowanie bez smoczka i butelki zapewnia powodzenie w karmieniu naturalnym.
U mnie seks był bolesny we wszystkich ciążowych pozycjach, więc zostaliśmy przy nieciążowych. Teraz już oczywiście wstrzemięźliwość przedporodowa;-).
Oczekująca jak to miło przeczytać pokrzepiającą relację z porodu (szczególnie o tym, że to nie jest taki straszny ból)- od razu się człowiekowi lżej na sercu robi. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Dzidzi!
Marcepanowa!- czekamy zatem na wieści!
reklama
Mysza84
Co do butelek to ja mogę polecić Dr Browns, u nas sprawdziły się te z długim smoczkiem, a mój Szymek od początku był na MM.
Z laktatorem warto zaczekać, bo to nigdy nie wiadomo czy będzie potrzebny czy nie, a kupić można w każdej chwili.
Sterylizator - uważam że to zbędny wydatek.
Miłej soboty!
Z laktatorem warto zaczekać, bo to nigdy nie wiadomo czy będzie potrzebny czy nie, a kupić można w każdej chwili.
Sterylizator - uważam że to zbędny wydatek.
Miłej soboty!