reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

a ja miałam straszną ochotę na tartą marchewkę z jabłkiem i właśnie się zajadam :-) dawno tego nie jadłam. mniam:-)

reklama
Edita smacznego!

Wiolkast- ja niestety przeprowadziłam się na Płaszów więc wszystko załatwiałam w UM na Wielickiej. Tam jest taki wydział odnośnie rejestracji pojazdów itd. i przy okazji można tam wypełnić wniosek o prawo jazdy, a odbieram je za 30 dni właśnie koło sądu.
Może zadzwoń do swojego UM- myślę, że też możesz zrobić to na miejscu, a po odbiór jechać do właściwego urzędu. Można też poprosić, żeby wysłali gotowe prawo jazdy pocztą.

tak czytam i powiem Wam że ja po ślubie zmieniłam dowód a prawo jazdy nie i jeżdzę na starym nazwisku,
ale póki co to kontroli nie miałam ;-) ale muszę się w końcu tym zająć. tylko że ja nie jestem z krk i muszę się wybrać do wieliczki.

wiolkast wniosek o prawko skladasz tez na zgody :) jesli zostawiasz stary dokument to jest mozliwosc ze przysla na adres domowy, ale wtedy nie mas zodkumentu wiec nie mozesz jezdzic samochodem ;-) a jak odbierasz w urzedzie to zostawiaja ci stary dokument i daja potwierdzenie zlozenia wniosku. potem na stronie mozesz sobie sprawdzac czy jest gotowy do odbioru.
Wiem, ze sa nowe wzory po 19.01.2013 ale mam nadzieje ze w kwestii wyrabiania dokumentow nie bylo zmian.

Mój synek będzie miał tyle koleżanek, że ho hoooooooo
A jakie będzie miał potem branie:-D
aninek a jeśli mogę spytać to duży masz obwód brzuszka? bo ja już mam 90cm i się zastanawiam jaki będę mieć jak zostaną mi 4 dni do porodu ;-)a dodam że jestem raczej niskopienna:-)
My jutro zaczynamy 25tc i mamy obwód brzuszka 96cm w najszerszym miejscu (u mnie to wychodzi jeszcze poniżej pępka)
A na koniec listopada jak się pierwszy raz mierzyłam to miałam 93 i się martwiłam, że skończę z 200cm :D Ale może nie będzie tak źle;-)
aninek zibka a nie pamiętacie czy w 24 tyg. miałyście dużo mniejszy brzuszek? bo mi się coś wydaje że będę mieć dużo większy brzusio niż Wy ;-)
j.w :D
Eve a Ty z huty jestes??? Bo tak sie zastanawiam( prawko też muszę zmienić) dowód załatwiłam na Zgody w urzędzie ale prawko to chyba trzeba w Krakowie tam koło sądu?
Ja tak jak eve wymieniałam w urzędzie na wielickiej (bo ja z tamtych rejonów) a koło sądu tylko odbierałam :)
Edita smacznego!

Wiolkast- ja niestety przeprowadziłam się na Płaszów więc wszystko załatwiałam w UM na Wielickiej. Tam jest taki wydział odnośnie rejestracji pojazdów itd. i przy okazji można tam wypełnić wniosek o prawo jazdy, a odbieram je za 30 dni właśnie koło sądu.
Może zadzwoń do swojego UM- myślę, że też możesz zrobić to na miejscu, a po odbiór jechać do właściwego urzędu. Można też poprosić, żeby wysłali gotowe prawo jazdy pocztą.

No tylko jak pocztą to przy składaniu wniosku trzeba stare oddać i przez ten czas nie można jeździć :) Niestety- coś za coś :)

Dziewczyny zastanawiam się nad rozmiarem majtek poporodowych siateczkowych...
Większość ubrań nosze w rozmiarze L to te majtki też powinnam sobie takie zakupić? Bo myślę, że zamówię na allegro a tam wiadomo nie da się wcześniej tego "zobaczyć" :)
Ps. wiem, że mam straszne problemy, ale w sumie wole takie niż inne :)

reklama
OCzekujacaa gratulacje!!
Tak właśnie obstawiałyśmy :)) Odpoczywaj i czekamy na relacje w wolnej chwili:)

Do góry