reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

aninek zibka a nie pamiętacie czy w 24 tyg. miałyście dużo mniejszy brzuszek? bo mi się coś wydaje że będę mieć dużo większy brzusio niż Wy ;-)

ja na dzień dzisiejszy mam 102 cm:szok: wagi przybyło mi około 6-7 kg.
Ten brzuch stąd że od poprzedniego porodu minęło (do dnia gdy się zorientowałam że czeka mnie drugi) 11 miesięcy :-) więc i skóra jeszcze nie wróciła do normy i mięśnie... zresztą nie bardzo kiedy było się wziąść za dietę i ćwiczenia bo cały czas karmiłam piersią.
Dziewczyny zastanawiam się nad rozmiarem majtek poporodowych siateczkowych...
Większość ubrań nosze w rozmiarze L to te majtki też powinnam sobie takie zakupić? Bo myślę, że zamówię na allegro a tam wiadomo nie da się wcześniej tego "zobaczyć" :)
Ps. wiem, że mam straszne problemy, ale w sumie wole takie niż inne :)

najlepsze są z HARTMANA siatkowe (nie jednorazowe tylko takie pakowane po 2 sztuki z siateczki materiałowej), ja poprzednio używałam rozmiar L - w czasie ciąży doszłam do wagi 80 kg i tylke te mnie nie gniotły-na pierwsze dni trochę je jeszcze nacięłam żeby były luźniejsze ale to dlatego że cała byłam opuchnięta...

Co do możliwości oglądania na żywo to w sklepie MYSZKA Artykuły niemowlęce, laktator - Myszka-Sklep można wszystko zobaczyć-mają i sklep internetowy i na allegro sprzedają a zobaczyć się da na ul. Stradom w dużym dobrze zaopatrzonym sklepie (ceny te same co w sieci)-jak patrzyłam to mają na większość rzeczy najlepsze ceny na allegro (ostatnio dokupiłam dla córci smoczki i butelki) i przed porodem u nich uzupełnię braki.

Oczekujacaa czekamy na szczegółową relację :tak:
mnie jak zwykle znieczulenie interesuje ;-)

reklama
Oczekujacaa gratulacje :) wnioskuję po wpisie, że jesteś zadowolona :)

co do rozmiaru majtek, w niektórych aukcjach na allegro są podane wymiary po rozciągnięciu - ja osobiście wzięłam L siatkowych Seni :) i na moją aktualnie setkę w biodrach są dobre.

oczekujaca witamy "po" i oczywiście czekamy na relację :) (musisz sobie teraz nicka zmienić :-D)
wiolkas do mnie mąż ma ten sam tekst zawsze rano jak zobaczy brzuch: "znowu Ci urósł", albo jak chce być bardzo dowcipny to mówi żebym wciągnęła brzuch.. ;)

Co do wagi bo widze ze dyskudowałyście na ten temat, to ja przytylam niby nieduzo bo ok 7 kg ale i tak zdaje sobie sprawe ze cialko będzie wyglądac inaczej. Juz sie nie moge doczekac jak zaczne wracac do formy na silowni (bo uwielbiam sie ruszac), ale jak to wyjdzie w praktyce z małym dzieckiem to zobaczymy... ;)

Również dołączam się do gratulacji :) A chciałam Was jeszcze zapytać, bo nie znalazłam tego tematu, ale może go po prostu przeoczyłam, czy w Żeromie trzeba mieć własną koszulę do samego porodu (nie mówię o tych dwóch, które są wymagane), czy to też trzeba się samemu zaopatrzyć? (i ciekawe, jaka ta koszula do porodu ma wyglądać...)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D:D:D:D:D Oczekujaca GRATULUJE :d myślałam że sie poznamy na ktg a Ty już masz swoją dziecinkę w domku :) super :-) ciekawe czy z Wesolutka zdążymy przeczytać opinię :cool2:

Keyssy co do koszuli to lepiej mieć 3 ja np biorę taką mmm tunikę za dupinę ale dużo moich koleżanek poleca np. koszulkę swojego M :-) której nie będzie szkoda choć Ania4848 kiedyś pisała że jej spokojnie po porodzie się wyprała :-)

swoją weź, szpitalnych nie dają do porodu SN :) niektóre dziewczyny biorą jakąś ulubioną, w której czują się dobrze albo jakiś duży podkoszulek męża :)

reklama
Do góry