reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Moja gin śmieje się ze mnie, że wody odejdą mi w lany poniedziałek. A jak napiszę sms, że mam synka itp to nikt nie uwierzy bo to prima aprilis :p

reklama
aż z ciekawości sama się zmierzyłam i mam w brzuszku na wysokości pępka równą setkę w centymetrach ;D

Wiecie, że nigdy nie mierzyłm obwodu brzuszka?? Jakoś to mi umknęło....
No podreptałam po metr i na dzień dzisiejszy mam 110 cm.
Tak narzekałam na poczatku , że wogóle nie widać brzuszka ciążowego a jak zaczęło mnie wywalać to mój mąż co rano mówi - znów Ci brzuch urósł??

aninek zibka a nie pamiętacie czy w 24 tyg. miałyście dużo mniejszy brzuszek? bo mi się coś wydaje że będę mieć dużo większy brzusio niż Wy ;-)

wiolkast, po wczorajszym ktg tatus jest obrazony i dzisiaj nie odliczal :D:D:D ale smialam sie caly dzien z niego "powiedz jej ze jestem obrazony ze nie chce wychodzic" :D ale co chwile calowal brzuszek i sprawdzal co robi coreczka ;)
Ale u mnie w rodzinie zawsze jakies przygody jak sie dziecko rodzi, wiec tez czekamy na jakas niespodzianke.
Moj brat urodzil sie 1 stycznia, a na porodwke jechali w noc sylwestrowa ;) Jak ja się miałam rodzic Tata wzial 2 tygodnie urlopu. Urlop sie skonczyl, poszedl do pracy i oczywiscie wtedy zaczely sie skurcze :D I mama z rocznym dzieckiem z wielkim brzucholem wyprawa tramwajem w zimie do szpitala, a jeszcze po drodze do dziadkow odstawic brata ;) u mojego brata zona lezala na patologii ciazy, wyszedl od niej po 20:30, zona bardzo dobre samopoczucie, nic nie wskazywalo na zblizajacy sie porod. Przyszedl do nas na 2 piwka. O polnocy dzowni bratowa ze wody jej odeszly i ze ma przyjechac :D:D
Teraz sie brat smieje ze musza Ole zmotywowac i ze zaprasza na piwko, to na pewno Mloda wyjdzie :D
Takze wesolo. Ciekawe co nam Olka zgotuje :)

Tak narzekałam na poczatku , że wogóle nie widać brzuszka ciążowego a jak zaczęło mnie wywalać to mój mąż co rano mówi - znów Ci brzuch urósł??

to tak jak ja cały czas marudziłam że nie widać że jestem w ciąży, a tu w kilka dni tak mnie nagle wywaliło że masakra :-D
mama się teraz tylko ze mnie śmieje i mi to przypomina :-)

Edita, wizualnie na pewno miałam mniejszy :) jeśli chodzi o centymetry to jak mierzyłam się w czasie świąt (22tc) to było około 95 cm. ale trzeba wziąć pod uwagę również ułożenie dziecka, jak i budowę ciała. mnie na przykład brzuszek wyskoczył dość szybko i już w 7tc było widać, że ktoś tam zamieszkał :) a Zuzanka siedzi główką w dół już od 27tc, więc pupę wypina mi pod żebrami ;)

wesolutka- to u Was rzeczywiście kolorowo jeżeli chodzi o porody:) Nie masz co liczyć na normalną akcję :) Musicie zrobić coś zakręconego, bo bez tego ani rusz :)

zibka a jesteś wysoka? bo ja mam tylko 160cm :-)

wesolutka
to będę czekać z niecierpliwością na twoją relację porodową :-D no i fajnie że masz takie nastawienie że pewnie coś wesołego się zdarzy :-)

reklama
Do góry