reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

dziewczyny a od kiedy macie problem ze zgagą ( od którego tyg. tak mniej więcej ) bo ja odpukać ale puki co mnie zgaga nie męczy.

U mnie pojawił się koło 32 tygodnia :dry: a tak liczyłam na to, że mnie ominie.
Szczescie w nieszcześciu że dopiero pod koniec, częśc dziewczyn męczy się z nią od początku ciąży

reklama
Witajcie Dziewczyny. Meldujemy sie w dwupaku :)
Też należę do tych ciężko łykających tabletki ;) łykałam asmag forte 3X1 tabletkę, nie jest powlekany ale można go przepołowić ;-). Teraz łykam dalej femibion 2 i żelazo - podczas karmienia też mam je łykać.
Moj max to byl 6 tabletek magnezu, 1 żelazo, 2 tabletki femibion ;)
Karuzela, grattulacje Dziewczynki :)
Myszka84, moja bratowa robiła u niego wszytskie usg i bardzo sobie chwaliła :) Tyle, że ona chodziła jeszcze na plac szczepański, a teraz chyba dr przyjmuje w innym miejscu. Ja też słyszałam same pozytywne opinie :)
Też mam straszną zgagę... mi pomaga żucie migdałów i picie duże ilości wody mineralnej niegazowanej. I staram się jeść małe ilości i nie nażerać się na noc ;)
wiolkast, edita - panowie beda miec wziecie - nie odpedza sie od wielbicielek :)))
zibka, suwaczek ok! :)
na ktg zakladaja karte w poradni i trwa to ze 3 minuty :) wpisujesz osobe upowazniona do dokumentacji medycznej, sprawdzaja ubezpieczenie i wprowadzaja w rejestr pacjentow szpitala.
Natomiast ta ankieta na izbie przyjec porodowej jest wypisywana na maszynie :p ma kilka stron, sa tam pytania o dane osobowe, kogo powiadomic, numery kontaktowe, przebieg ciazy, badania, zawody rodzicow, data pierwszej miesiaczki, ruchy dziecka, kiedy sie obnizyl brzuch itp. Wiec troche to zajmuje mimo wszystko ;-)

Ciekawe jak dziewczyny :-) jak ja zamilknę na więcej niż jeden dzień to będziecie wiedzieć że to to ;-) hehehe

Co do dziewczynek to fakt bardzo dużo się rodzi ale np mój doktorek powiedział, że w styczniu sami chłopcy się rodzili .... więc może to się jakoś wyrówna :-)

Nooo i u Ciebie odliczanie rozpoczęte :) Przyszły tydzien napewno będzie należał do Ciebie :-):-)

no właśnie widziałam tę maszynę. aż dziw bierze, bo obok mają przecież komputer i mogliby to wystukać dużo szybciej ;) ale może to kwestia przyzwyczajenia i braku drukarki ;)

Wesolutka pewnie dlatego długo zajmuje wypisanie tego bo człowiek w stresie i nieprzygotowany na te pytania ;-)
co do ktg to mnie Pani poprosiła o kartę ciąży i dowód osobisty, zaprosiła i podpięła ... jak leżałam musiała sobie wszystko spisać i później do mnie podeszła zapytała kogo upoważniam, jaki zawód, gdzie pracuje, nr tel kontaktowego ... po ktg poprosiła mnie o 2 podpisy i tyle ;-)

Wiola z dnia na dzień jestem coraz bardziej przerażona :szok: że to już tak szybko zleciało ... przecież był czerwiec ... jak zob 2 kreseczki na teście :szok: a tu bandzioszek już taki sporawy i trza się tam wybrać :baffled:

Mogłabym przespać ten dzień ;-) hihiii i obudzić się z Małą w domu :cool2:

aninek a jeśli mogę spytać to duży masz obwód brzuszka? bo ja już mam 90cm i się zastanawiam jaki będę mieć jak zostaną mi 4 dni do porodu ;-)a dodam że jestem raczej niskopienna:-)

Aninek - gdyby to było takie proste :) Noo wsumie mogło by tak być:
- Ma Pani termin na 31.03 - proszę się stawić do szpitala
-1.04 proszę się obudzić, synek czeka na karmienie :)

reklama
a że 01.04 to prima aprilis więc tak dobrze nie będziecie miały hehehehehehehhe ... jakąś dziś głupawkę mam ;-)

Edit w 38t+3d miałam równiutkie 100 ;-) a dziś to nawet nie wiem zaraz sprawdzę ;-)

Do góry