reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

To ja Ci Girin jeszcze bardziej współczuję tego Jana :baffled:- każda woda lecznicza to paskudztwo. Ja na szczęście mam w tym względzie dowolność.
Wiolkast- moja Teściowa mówi, że tak jest też na starość-człowiek staje się wolniejszy, mniej gibki, trzeba łykać tabletki i ciągle coś dolega :-).

A tak swoją drogą to powinni coś wynaleźć skutecznego na tą zgagę, żebyśmy się nie musiały tak męczyć.
Ja wczoraj miałam jakiś paskudny dzień- wyssałam 3 Gaviscony. Nie mam już pomysłu. Jak Wy sobie radzicie ze zgagą? Macie jakieś naturalne sposoby ( może któregoś z nich jeszcze nie próbowałam) czy bierzecie zobojętniacze?

Ostatnia edycja:
reklama
Podobno wypicie szklanki mleka pomaga. Moj mąż tak robi i zawsze mu przechodzi.
Ja nie lubie mleka - no chyba ze w kawie :p

no właśnie miałam pisać o tym mleku :) ale najlepiej jakby było ciepłe. mnie osobiście pomaga zasypiać wieczorem, bo mleko baaardzo lubię choć zgagi z prawdziwego zdarzenia jeszcze (odpukać) nie miałam. ale staram się nie jeść za dużo :)

a tak mi się jeszcze przypomniało... tydzień temu byliśmy z Mężem na oglądaniu szpitala i gdy spytałam o dowód ubezpieczenia to położna, która nas oprowadzała powiedziała, że niby jest eWUŚ, ale żeby na wszelki wypadek mieć ze sobą NIP pracodawcy. to tak jakby którejś miałoby się przydać :)

a czy jak robicie KTG to oni już wprowadzają jakieś dane do systemu i w razie późniejszego porodu szybciej można tę całą papierologię załatwić? pytałam czy dużo tego jest, bo kiedyś wyczytałam, że wypełniania na ok. 40 minut, a średnio sobie wyobrażam odpowiadać na pytania między skurczami ;) ale okazało się, że takie podstawowe pytania i co ciekawe,panie często zapominają datę urodzenia męża/ojca dziecka :D

Mój synek będzie miał tyle koleżanek, że ho hoooooooo

Wiolkast to nasi synkowie będą mieć niezłe branie ;-)
Nie byłam na forum od tygodnia ale z tego co widzę to koleżanki które były na dniach już nie piszą więc pewnie mają już swoje maleństwa przy sobie :-) tuż tuż a będziemy czytać relację z porodów, mam tylko nadzieję że wszystko w porządku:-)

cały czas mam problem z suwaczkiem, nie chciał mi się zaktualizować a w poście wyżej się w ogóle nie pojawił :wściekła/y:
może teraz mi się uda :zawstydzona/y:

chyba się udało tylko nie wiem czemu tylko mój suwaczek jest po prawej stronie ;-) ale ja udana jestem, więc norma:-)
dziewczyny a od kiedy macie problem ze zgagą ( od którego tyg. tak mniej więcej ) bo ja odpukać ale puki co mnie zgaga nie męczy.

Nooo i suwak jest :-):-)
Lubie patrzec na te suwaczki - dzieki nim dociera do człowieka, że to już nie bawem :szok:

zibka przy ktg chyba zapisują Cię do szpitala, wiec m.in możesz sprawdzić ewus na swoim przykładzie. ale nie odpowiadasz chyba na te wszystkie pytania co przy porodzie

Edita87, a wklejasz cały BBCode w oknie edycji sygnatury? :)

widzę, że już sobie poradziłaś :) ewentualnie możesz dać wyrównanie do lewej w menu okna to powinno się wyświetlać już normalnie bez przesunięcia :)

reklama
Witam dziewczyny :-) my z rana w dwupaku ;-) jak mnie wczoraj na noc bolało krocze ... przestawało tylko wtedy jak siedziałam na podłodze po turecku :baffled:
Co do zgagi polecam imbir ja miałam okropną zgagę nawet po wodzie mineralnej, więc możecie sobie wyobrazić jaki koszmar przechodziłam paliło aż tak że potrafiły mi łzy cieknąć ... ale już przeszło ;-) czasem łapnie ale po jakimś czasie samo przechodzi :-)

Co do tabletek to Wam współczuje takiej ilości ... bo ja przy jednym femibionie spędzałam nawet 20 min :szok: jak się za to zabrać, a teraz to jak pisałam wcześniej sama wpada bo taka malutka :-)

Ciekawe jak dziewczyny :-) jak ja zamilknę na więcej niż jeden dzień to będziecie wiedzieć że to to ;-) hehehe

Co do dziewczynek to fakt bardzo dużo się rodzi ale np mój doktorek powiedział, że w styczniu sami chłopcy się rodzili .... więc może to się jakoś wyrówna :-)

Do góry